header-logo
Vrouwen 1 HZVV Vrouwen 1 speelt gelijk tegen Wolvega

HZVV Vrouwen 1

HZVV Vrouwen 1 speelt gelijk tegen Wolvega

Met zes punten op zak ging HZVV vol goede moed richting Wolvega.

De opstelling moest noodgedwongen wat gewijzigd worden waardoor het middenveld een gemiddelde leeftijd had van net zeventien jaar maar al vanaf het eerste moment bleek dat dit niet een probleem zou worden deze wedstrijd. Het eerste kwartier was HZVV de baas op het veld en Wolvega kon niet anders dan met lange ballen naar voren de aanvallen van HZVV proberen te keren.

Ook het vervolg van de eerste helft liet hetzelfde beeld zien, een HZVV dat meer in balbezit was en een verdedigend Wolvega. Toch zou het duren tot de dertigste minuut tot Gulnaz Yildirim de eerste kans kreeg voor de rood-witten maar helaas ging haar schot net naast.

Vlak voor rust was het dan toch raak, weer was het Yildirim die aan de basis stond van een aanval en met een geweldige pass bereikte ze Maron te Velde die van een meter of 25 de bal over de keeper heen kreeg en net op tijd daalde de bal waar door 0-1 de ruststand was.

Waar HZVV de afgelopen weken leek geleerd te hebben van vorig seizoen kwam er toch een oude kwaal weer naar boven, de eerste minuten na rust leek men weer de concentratie kwijt te zijn waardoor Wolvega gevaarlijk kon worden. Pas na tien minuten kwam men wat onder de druk uit en was het Lisa Postma die haar inzet net naast zag gaan. Ook Yildirim was weer gevaarlijk na goed werk van Joyce Rundervoort maar de keepster van Wolvega wist de bal te stoppen.

Ook Manon de Vries wist de keepster na een knappe actie niet te passeren en zoals zo vaak in het voetbal viel de goal aan de andere kant. Een niet resoluut genoeg optreden van de verder weer betrouwbaar keepende Linda Jansen en een verdediging die de Wolvega spits volledig vrij lieten zorgen helaas voor de gelijkmaker en 1-1 eindstand. Ondanks de teleurstelling bij de uitploeg was er toch ook tevredenheid bij de staf van HZVV over het spel dat de jonge ploeg liet zien.