Vrouwen 1 Dames 1 op koers!

HZVV Vrouwen 1

Dames 1 op koers!

Na de uitstekende start van de competitie vorige week stapte HZVV met veel zelfvertrouwen in de bus richting Wierden afgelopen zaterdag.  Iets na half drie floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Waar HZVV vorige week scherp begon aan de wedstrijd was het nu juist de tegenstander die meteen de aanval zocht en al na twee minuten moest keepster Linda Jansen reddend optreden en een bal naast het doel tikken.
 Waar je zou verwachten dat HZVV nu wakker was kon SVZW in de zesde minuut weer aanvallen en na matig verdedigen was het de rechtsvoor van de thuisploeg die de bal achter de kansloze keepster van HZVV kon schuiven waardoor HZVV achter de feiten aan moest lopen.

Het doelpunt leek de ploeg uit Hoogeveen wakker te maken en men begon weer datgene te doen waar men goed in is, via combinatievoetbal het doel van de tegenstander zoeken maar toch duurde het een kwartier tot HZVV haar eerste kans kreeg.  Gulnaz Yildirim kreeg de kans om op doel te schieten maar de keepster kon nog net redding brengen, iets wat ze twee minuten later ook deed na een kopbal richting de hoek.
In de 24e minuut was het dan toch raak voor de gasten, Gulnaz Yildirim werd vrij gespeeld en met een geweldige uithaal bracht ze HZVV weer naast de ploeg uit Wierden.  Beide ploegen kregen nog wat kansen maar de ruststand stond al op het bord.

Na rust bood de wedstrijd hetzelfde beeld, twee ploegen die niet geweldig voetbalden maar wel een strijdlust aan de dag legden die een spektakel opleverden.  HZVV was nu de betere ploeg en kreeg ook wat kansjes maar de keepster van de thuisploeg hield voorlopig stand.

Na een kwartier voetbal was het dan raak voor de rood-witten en was er het ultieme bewijs dat HZVV een uitstekende mix heeft van ervaring en jong talent. Cheyenne Maulany stuurde met een geweldige pass de jonge Lisa Postma weg die twee man uitkapte en heel beheerst de bal in het doel schoof, de keepster kansloos latend.

Waar op dat moment  verwacht werd dat SVZW aan zou zetten was het HZVV dat gewoon door ging met aanvallen en pech had dat een kopbal van Verena Jager via de paal terug kwam.  In de 46e minuut leek de wedstrijd beslist toen Gulnaz Yildirim Maron TeVelde bereikte die van afstand de bal heerlijk afmaakte.  Concentratieverlies leidde er echter toe dat SVZW nog eenmaal mocht scoren maar na het laatste fluitsignaal stond er 2-3 op het scorebord en is HZVV de competitie uitstekend begonnen