Vrouwen 1 Dames 1 begint met verlies

HZVV Vrouwen 1

Dames 1 begint met verlies

Vandaag was het dan zover. De start van de competitie. Na 3 overwinningen in de beker moest het vandaag gaan gebeuren in de competitie.  De eerste wedstrijd is niet gelijk tegen de minste tegenstander. Klarenbeek wordt toch door velen gezien als één van de titelkandidaten voor dit seizoen. Dus een mooie test om te kijken hoe we, met het toch wel jonge team, ervoor staan. Na de busreis kwamen we aan in Klarenbeek. Daar bleek onze selectie te groot te zijn voor de kleedkamer. Maar met een beetje passen en meten is het ons gelukt om ons om te kleden.

Na de warming-up begonnen de volgende speelsters in de basis:
Marloes, Carmen, Ingrid, Amber, Mirjam, Martine, Jamie, Maureen M, Gisela, Cheyene en Annie. Op de bank namen de volgende speelsters plaats: Marieke, Marlot, Joyce en Simone.
Vanessa moest helaas net voor het begin van de wedstrijd afhaken met een blessure.
Ondanks een goed begin van HZVV zijde kwamen we toch na 15 min op achterstand. Het leek erop dat de verdediging de bal weg kon werken, maar in de kluts kwam de bal voor de voeten van een speelster van Klarenbeek die de bal hard in de kruising schoot. Marloes was kansloos op deze inzet. 1-0. HZVV had hier gelukkig een snel antwoord op. Want na 5 min na de 1-0 kwamen wij weer op gelijke hoogte. Gisela kwam over de rechterflank en gaf een goede voorzet op de goed mee komende Martine die de bal kon binnenlopen, 1-1. De rest van de 1ste helft waren er voor beide partijen geen grote kansen.

De 2e helft begon HZVV ongewijzigd. Het was duidelijk dat er in de 2e helft fysiek nog een tandje bij moest tegen een sterk fysiek Klarenbeek.  20 min in de 2e helft verliet Amber geblesseerd het veld en werd vervangen door Joyce. Marloes zorgde er een aantal keren met goed keeperswerk voor dat de stand lange tijd 1-1 bleef. Klarenbeek kreeg een aantal grote kansen. 15 min voor tijd werd Simone ingebracht voor Cheyene. Ondanks de strijd die HZVV leverde werd het toch 2-1 voor Klarenbeek. In eerste instantie redde Marloes, maar de bal kwam bij een tegenstander terecht en die kon de bal in het lege doel schieten.
Daarna ontstond er een bizarre situatie waarin de scheidsrechter een belangrijke rol vervulde. Annie werd goed aangespeeld. Ze speelde nog een tegenstander uit en scoorde op fraaie wijze de 2-2. Maar niks was minder waar. De scheidsrechter floot en wees naar de middenstip. Tot ieders verbazing aan HZVV zijde stond ineens de grensrechter van Klarenbeek met de vlag omhoog.
Nee schuddend liep de scheidsrechter naar de grensrechter. Deze gaf aan dat hij vond dat het buitenspel was. De scheidsrechter keurde het doelpunt alsnog af. HZVV probeert er nog alles aan te doen om in de laatste minuten nog te scoren, maar dat lukte helaas niet. Na het laatste fluitsignaal waren we toch wel teleurgesteld, want een gelijkspel was wel verdiend geweest. Ondanks het verlies kunnen we terug kijken op een goede wedstrijd.
Het mooiste deel van het verhaal komt een tijdje na de wedstrijd. De scheidsrechter bekende dat het een correct doelpunt was. Ja daar hebben we wat aan.
Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys op het programma. Kijken of we dan de eerste punten van het seizoen kunnen pakken.