Vrouwen 1 HZVV Dames doen goede zaken in de weg omhoog

HZVV Vrouwen 1

HZVV Dames doen goede zaken in de weg omhoog

Zaterdag stond de 3e thuiswedstrijd voor de dames van HZVV op het programma. De tegenstander kwam uit het hoge noorden, namelijk uit het Friese Dokkum. Na vorige week een punt te over te hebben gehouden aan het uitduel tegen Wartburgia, was het vandaag aanhaken of afhaken in de top van de Hoofdklasse zaterdag. Iedereen was van mening dat HZVV in het linkerrijtje thuishoort in deze competitie en dus moest er vandaag hoe dan ook gewonnen worden.

De volgende 11 meiden werden het veld ingestuurd: Bolk, Boer, Otten, Gerding, Barelds, de Vries, LeFebre, Kroezen, Zwiep, Weinans en Maulany. Op de bank namen plaats: Voortman, te Kamp, Bos en Oelen. Note: Martine Weinans startte vandaag na 2 maanden herstelen van een blessure opgelopen in de voorbereiding vandaag weer in de basis.

HZVV was de betere ploeg vanaf de 1e minuut, Be Quick Dokkum kwam er niet uit en wist af en toe niet waar ze het zoeken moesten. De 1e 15 minuten waren er een aantal kansen maar de spitsen van HZVV wisten geen van deze nog te verzilveren. Daar tegenover stond één kleine kans van BQD. In de 18e minuut werd de score geopend door voorstopper Gisela die vanuit een corner van Mirjam met een soort van kraanvogel beweging bij de 1e paal de bal over de keeper wist te tikken. Een mooi verjaardagscadeau voor Gisela die afgelopen week haar verjaardag vierde. Een goede opsteker van HZVV want het harde werken werd beloond. BQD deed de aftrap maar HZVV veroverde meteen weer de bal en combineerde er lustig op los, met een mooie aanval via meerdere schijven werd Simone vrijgespeeld die 1 op 1 op de keeper af kon gaan en de bal vervolgens koelbloedig langs de keeper schoot. Een domper voor BQD, maar ze lieten de koppen niet hangen en probeerden wat ze konden. Het leek alsof HZVV het wel eventjes goed vond, er werd in een versnelling lager gespeeld en BQD zette op dat moment gas erop wat resulteerde in een vijftal corners en spel op de helft van HZVV. BQD rook de aansluitingstreffer en deze viel ook, zomaar vanuit het niets. HZVV verdedigde vooruit maar de bal kwam in de voeten van een middenvelder van BQD die keepster Annet ver voor haar goal zag staan en de bal ineens op haar slof nam, meer geluk dan wijsheid maar goed de bal viel perfect met een parabool in het doel, 2-1. Na de aftrap was het HZVV die snakte naar de rust en BQD die nog even kort gas gaf, maar de goedfluitende scheidsrechter vond het welletjes en floot voor de rust.

De dames van HZVV werden een flink op scherp gezet in de kleedkamer, speelden we BQD in het begin volledig zoek, gaven we het aan het eind van de 1e helft toch echt zelf weg. “Niet dat BQD ineens beter gaat voetballen, jullie zakken zelf 5 niveaus!” waren de woorden van de trainer. Een ieder wist wat haar te doen stond de 2e helft, strijd en BQD bij de strot pakken. Echter gebeurde dit in de beginfase van de 2e helft niet. HZVV speelde matig en stond organisatorisch niet goed, de Friese dames moesten van hun trainer de baas op het veld zijn en ging hevig op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal zuivere kansen voor de Dokkumers waren er maar in geen gevallen viel er een goaltje. In de 67e minuut viel die wel, maar aan de andere kant van het veld, wederom was het Gisela die vanuit een corner raak wist te koppen, haar 2e van de dag en dus een mooie begin van haar verjaardagsfeestje ’s avonds. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren voor HZVV, het leek wel of bij BQD de pijp leeg was, er vielen gaten en HZVV liep er aan alle kanten doorheen. In de 70e minuut scoorde Simone de 4-1 waarna er meteen een bijna dubbele wissel plaatsvond. Mirjam werd vervangen door Ilse en een minuut later maakte Ingrid plaats voor Mandy. Ook Cheyene moest 4 minuten later plaatsmaken voor de 3e wissel van HZVV, Vicky te Kamp die veel supporters op de tribune had zitten vanmiddag. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Simone, die door mooi wegdraaien van haar tegenstandster zichzelf goed vrijspeelde en van een afstand van 25 meter de bal in de kruising wist te schieten, 5-1. Dat de supporters van Vicky niet voor niets waren gekomen bleek. In de 85e en 86e minuut stond ze beide keren op goede plek en schoot ze hard de bal tegen de touwen, 6-1 en 7-1. Eén minuut voor tijd maakte Simone er nog 8-1 van waarna de scheidsrechter het wel welletjes vond.

Concluderend kunnen we zeggen dat HZVV zeer goede zaken heeft gedaan door te winnen en te werken aan het doelsaldo, licht geflatteerd mag je de uitslag wel noemen omdat het vooral eind 1e helft en begin 2e helft niet geheel makkelijk ging. Al met al hebben de ruim 75 toeschouwers een leuke, doelpuntrijke wedstrijd gezien zonder gele en/of rode kaarten, bij een stralende zon.

Volgende week speelt HZVV wederom thuis, echter nu voor de beker tegen zondag hoofdklasser FC Berghuizen. De wedstrijd begint om 16.00 uur.