Vrouwen 1 HZVV dames pakken eerste 3 punten

HZVV Vrouwen 1

HZVV dames pakken eerste 3 punten

Zaterdag vertrokken de dames van HZVV voor hun tweede uitwedstrijd. Wederom vroeg, dit keer niet in verband met een hele lange busreis, maar vanwege het spelen tegen het tweede team van Oranje Nassau welke als speeltijd 12.00 uur hebben. Dit betekende niet uitslapen en voor aanvoerster Alita wederom veel regelen om haar twee voetballende kinderen van oppas te voorzien. Om 10.45 uur kwamen we moet ons team aan in Groningen waar we meteen de kleedkamer in doken. Opdracht voor vandaag was heel kort en bondig, STRIJD! Hier ontbrak het de eerste 2 wedstrijd volkomen aan en wilden we vandaag wat betekenen, dan moesten we strijd leveren. Tegen Oranje Nassau, die net zoals ons ook nog 0 punten had, hadden we in de voorbereiding al eens geoefend en toen werd het 0-0.

In verband met blessures kon trainer Jans Bos niet beschikken over Kim de Vries, Martine Weinans, Jannie Boer en Yrina Oelen. HZVV B1 was vrij en dus konden hij wel beschikken over de 14-jarige Verena Jager. De volgende 11 meiden mochten beginnen met het leveren van strijd: Annet Bolk, Verena Jager, Bertina Gerding, Gisela Otten, Ingrid Barelds. Mirjam Kroezen, Samantha Le Febre, Alita de Vries, Vicky te Kamp. Simone Zwiep en Cheyene Maulany. Op de bank namen plaats: Ilse Voortman en Mandy.

HZVV begon de wedstrijd voortvarend en Oranje Nassau had vooral de eerste 20 weinig in te brengen. HZVV legde goed voetbal op de mat met combinatie over het hele veld, maar wist echter niet de vele kansen om te zetten in doelpunten. Keepster Annet Bolk, die na een schorsing van één wedstrijd weer onder de lat stond, hoefde het eerste half uur niet in actie te komen op wat terug speel ballen na. Kansen waren er voor HZVV in overvloed, maar de voorhoede van HZVV ging er niet effectief genoeg mee om waardoor er met een brilstand gerust werd.

In de rust kreeg de groep complimenten van trainer Jans Bos, hij was dik tevreden en genoot vanaf de kant, maar wreef ons echter ook in dat we nu absoluut niet moesten verslappen aangezien we wel goed voetbalden maar in principe nog niks hadden. Vol goede moed gingen dezelfde elf speelsters opnieuw het veld in. Hoewel het erop leek dat Oranje Nassau genoeg leek te hebben met een punt gingen de dames van HZVV gingen meteen in de aanval, op zoek naar de openingstreffer. Deze viel in de 48e minuut. Na een goede aanval gaf Simone Zwiep een diepte pass op Mirjam Kroezen die daardoor vrij voor de keepster kwam en snoeihard inschoot, een bevrijdende goal waar we al zo lang naar op zoek waren.

Oranje Nassau had tot nu toe nog niet veel laten zien, maar bleek wel degelijk ook over voetbalkwaliteiten te beschikken. Ze gingen voetballen en wisten meer druk vooruit te zetten met goede aanvallen via de vleugelspelers waardoor keepster Annet aan het werk werd gezet. Kansen op de gelijkmaker waren zeker aanwezig, maar HZVV wist de score echter uit te breiden. Simone Zwiep gaf vanaf de rechterkant een voorzet op maat aan Vicky te Kamp, die haar eerste officiële competitie doelpunt liet aantekenen door bij de 2e paal hard in te schieten. Oranje Nassau protesteerde nog wel bij de scheidsrechter in verband met de blessure die tijdens deze aanval ontstond, maar daar had de scheidsrechter geen boodschap aan. Oranje Nassau liet de koppen niet hangen en ging er ook iets meer strijd in gooien, dit resulteerde in vele aanvallen, maar vandaag stond de verdediging van HZVV met daarin Gisela, Bertina, Ingrid en gastspeelster Verena als een huis, hoewel we het onszelf de laatste 20 minuten behoorlijk lastig maakten, door onrustig ballen weg te knallen en niet meer te voetballen.

Echter, Oranje Nassau kwam nog wel tot scoren, de in scoringspositie staande spits van Oranje Nassau werd door Bertina volledig van de sokken gelopen waardoor de scheidsrechter niks anders kon dan een penalty geven. De spits ging vervolgens zelf achter de bal staan een oogde zenuwachtig maar schoot de bal perfect in de rechter bovenhoek. Een opkikker voor Oranje Nassau, die nog hevig op zoek ging naar de gelijkmaker. In de 77e minuut paste HZVV nog een wissel toe, Vicky te Kamp verliet het veld en Ilse Voortman naam haar plaats in, die een goede invalbeurt maakte, maar helaas een hele grote kans niet wist te verzilveren. De laatste 10 minuten waren denk ik voor het publiek het spannendst, qua voetbal niet om aan te zien maar wel volop strijd door beide ploegen. HZVV verdedigde wat het waard was en na ruim 5 minuten blessuretijd vond ook de scheidsrechter het welletjes en floot af. 3 punten voor HZVV en een teleurgesteld Oranje Nassau. Gezien het spelbeeld in de 2e helft was een gelijkspel ook op z’n plaats geweest maar op basis van de 1e helft mag er gezegd worden dat HZVV de verdiende winnaar was.