Vrouwen 1 HZVV dames nog steeds puntloos

HZVV Vrouwen 1

HZVV dames nog steeds puntloos

Afgelopen zaterdag speelden de vrouwen van HZVV hun 1e thuiswedstrijd. De Utrechtse studenten, spelend voor Odysseus ’91, waren op het prachtig vernieuwde sportpark te gast. De wedstrijd begon om 15.00 uur en stond onder leiding van de heer L. Fledderus, die het gemiddeld leeftijdsniveau op het veld niet echt omhoog krikte. Op wat kleine foutjes na, al met al wel een voldoende voor deze talentvolle scheidsrechter.

Maar nu de wedstrijd, die in het begin gelijk op ging. De basiself van HZVV was licht gewijzigd met vorige week, zo was Alita de Vries een linie gezakt en stond Gisela Otten vanaf de 1e minuut op de goal wegens een schorsing van Annet Bolk. Ilse Voortman begon hierdoor in de basis. Op de bank namen plaats: Cheyene Maulany, Bertina Gerding en Mandy Bos. HZVV probeerde vanuit achteruit te voetballen, maar koos veelal te vaak voor de lange bal, waardoor het spel onrustig was en vooral niet het spelbeeld wat we graag willen laten zien. Odysseus zette daar vele strijd tegenover en mooie aanvallen met maximaal 2 keer raken. HZVV kwam een aantal keren goed weg in de 1e helft, doordat een kopbal vanuit een voorzet van de rechterflank rakelings langs ging en een afstandsschot maar net over. Daarnaast haalde Gisela nog een hard schot uit de goal waardoor de brilstand lang op het nog niet aanwezig scorebord stond, aangezien HZVV ook niet wist te scoren uit het handjevol aanvallen.

Inmiddels was bij HZVV vers bloed binnen de lijnen gekomen, Cheyene Maulany kwam in het veld voor Yrina Oelen die met een hamstringblessure naar de kant moest. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Odysseus wist na 40 minuten de score te openen in een lichtelijk vreemde situatie. Over de linkerkant werd een goede aanval opgezet, die uiteindelijk eindigde bij keepster Gisela, die tijdens haar redding hard in botsing kwam met een speelster van Odysseus die vervolgens op de grond bleef liggen. De bal echter, kwam voor de voeten van een speelster van Odysseus terecht die een voorzet gaf en die vervolgens door een medespeelster werd binnengekopt, terwijl Gisela nog bij de geblesseerde speelster zat. Tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter de goal goed en kwam er daarna een blessure behandeling. Nou ja, koppen bij elkaar en gaan.. echter floot de scheidsrechter enkele minuten daarna voor de thee. In de rust vond er één wissel plaats bij HZVV, Bertina Gerding kwam in het veld en Kim de Vries bleef achter in de kleedkamer.

Al met al had het kleine groepje supporters voor de 2e maal plaats genomen op de nog kale tribune en HZVV scoorde de gelijkmaker. Een vrije trap voor HZVV werd genomen door Alita de Vries, die door Simone Zwiep al glijdend nog net met de punt van de schoen aangetikt kon worden waardoor de keepster van Odysseus volledig verrast werd. Een goed begin van de 2e helft, dit gaf moed. HZVV kreeg meteen na deze gelijkmaker nog 3 dotten van kansen, maar helaas werden deze niet verzilverd. De grootste kans was voor Samantha Le Febre, die een lob verkoos boven een hard schot in de hoek, maar de lob niet uitvoerde zoals zij dat op training fantastisch kan. Beide ploegen zochten naar de 2-1, hoewel het voetbal niet heel erg om aan te zien was. Bij beide ploegen zag je overduidelijk de ‘mouwen-opstropen-mentaliteit’. Er viel in de 65e minuut een doelpunt, juichende ploeg hierbij was Odysseus die zichtbaar blij was met deze uitgangspositie. HZVV knokte voor wat het waard was, maar was niet bij machte om de stand voor de 2e maal gelijk te trekken. Hierdoor staat HZVV na 2 wedstrijden nog op 0 punten en staat Odysseus samen met nog 2 ploegen bovenaan, met 6 punten.