Vrouwen 1 Heuse korfbaluitslag bij SSS - HZVV

HZVV Vrouwen 1

Heuse korfbaluitslag bij SSS - HZVV

De dames van HZVV vertrokken zaterdagmorgen 2 september al vroeg vanuit Hoogeveen. Er moest worden afgereisd naar Klaaswaal, voor de 1e competitiewedstrijd van het seizoen tegen SSS. Na een aantal oefenwedstrijden gespeeld te hebben en een trainingsblok in juli waren de dames er klaar voor, hoewel het een raadsel was waar we als team stonden aangezien de competitiestructuur een heel andere vorm heeft gekregen.

Na een busreis van 2,5 uur kwamen we ruim op tijd aan bij de sportvelden van voetbalvereniging Sport Staalt Spieren. De zon deed vandaag goed z’n werk en na nog even een klein kwartiertje van de zon te kunnen genieten gingen we de kleedkamer in om ons om te kleden en voor te bereiden op de wedstrijd.
HZVV trainer Jans Bos stuurde de volgende meiden het veld in: Annet Bolk, Jannie Boer, Gisela Otten, Bertina Gerding, Mirjam Kroezen. Vicky te Kamp, Alita de Vries, Samantha LeFebre, Simone Zwiep, Yrina Oelen en Kim de Vries. Op de bank namen plaats: Cheyene Maulany, Ingrid Barelds en Ilse Voortman. Martine Weinans was afwezig in verband met een blessure en Mandy Bos was afwezig in verband met werk.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt door SSS. Het was HZVV die de leiding nam en combinatievoetbal op de mat probeerde te leggen. Het spelletje speelde zich vooral af op het middenveld en helft van SSS en HZVV kreeg de 1e drie kansen. Het was echter SSS die de 1e goal maakte vanuit een snelle uitbraak, dit gebeurde al in de 4e minuut. HZVV schrok hiervan, maar probeerde de draad meteen weer op te pakken. 6 minuten later was het echter weer raak voor SSS, een indraaiende corner kon in een klutssituatie in 2e instantie worden ingeschoten. Wederom een domper, maar HZVV bleef voetballen. Qua voetballend vermogen was HZVV ook iets beter dan SSS, maar SSS speelde heel slim en wist met snelle uitbraken op hun spits of via de vleugels heuse kansen te creëren. Vooral op fysiek gebied liet HZVV vandaag wat te wensen over, voetballend zit de ploeg redelijk in elkaar maar het ontbrak vandaag aan een stukje ‘body’. HZVV ging hevig op zoek naar de gelijkmaker en probeerde via het middenveld te combineren. Echter SSS vond 2-0 nog niet genoeg en ging op zoek naar de 3-0 en deze viel ook in de 19e minuut. Wederom een domper voor HZVV maar vooral veel vreugde bij SSS, want wie verwacht dat je na 20 minuten spelen al met 3-0 voor staat!?

HZVV voelde echter dat er meer in zat dan een dikke nederlaag dus bleef men positief en probeerden we te voetballen. In de 21e minuut viel dan uiteindelijk die bevrijdende goal waar HZVV al zolang naar op zoek was. Simone Zwiep trapte een vrije trap vanaf 20 meter genadeloos hard over de muur en door de handen van de keeper, 3-1. Dit gaf een positief gevoel en met nog steeds het idee dat het nog lang niet gespeeld was ging HZVV op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel een minuut later, de bal kwam bij Mirjam Kroezen voor de voeten en zij heeft een goede trap, vanaf 30 m. schoot ze de bal hoog en hard richting doel en tot verbazing van iedereen viel de bal achter de keepster van SSS, 3-2. HZVV wilde natuurlijk voor de rust nog gelijk maken en bij SSS werd er onderling wat gemopperd op elkaar waarvan HZVV wilde profiteren. Echter in de 44e minuut gebeurde er iets wat je niemand gunt, maar waarbij de scheidsrechter geen andere keus had dan een rode kaart te tonen ook al gebeurde het niet express. SSS viel aan en hun spits werd de diepte ingestuurd, de verdediging van HZVV vergat een fysiek gevecht aan te gaan met deze sterke speelster waardoor ze 1 op 1 met de keepster van HZVV kwam, die uitkwam en de spits vloerde nadat zij de bal op zij had gespeeld. Gisela Otten naam vervolgens de keepershandschoenen over, uit de vrije trap die SSS kreeg gebeurde niks. Op één of andere manier gaf dit voorval HZVV nog een beetje vleugels want voor de rust werd de 3-3 nog binnen gekopt door Simone Zwiep, na een vrije trap van Alita de Vries.

In de rust werd er door trainer Jans Bos één en ander omgegooid om ook met 10 spelers nog een kans te maken op minimaal één punt. We zouden niet gaan inzakken en als bange vogels gaan voetballen, maar moesten wel krachten besparend gaan spelen. Kim de Vries maakte plaats voor Cheyene Maulany en Ingrid Barelds kwam in het veld voor Yrina Oelen. De 2e helft stond HZVV behoorlijk onder druk maar wist SSS niet te scoren waardoor we de 1e 20 minuten ongeschonden door kwamen. In de 66e minuut scoorde SSS echter, door een zacht rolletje langs Ingrid en Gisela. 2 minuten later was het echter raak voor HZVV, een steekpass van Samantha bracht Simone in stelling en die schoot de 4-4 achter de keepster. Vervolgend werd er vanaf de kant geroepen door de trainer van SSS "nou Mandy, dan moet jij nu nog weer even aan de bak" en dat deed ze dan ook fantastisch, ze werd ingespeeld, ging op snelheid voorbij de verdediging, kapte uit en schoot genadeloos met links binnen. Ondanks dat we hierdoor met 5-4 achter kwamen mag wel vermeld worden dat dit een super mooi doelpunt was.

HZVV zat er een beetje doorheen, maar bleef met 10 vrouw knokken wat het waard was. We ging op zoek naar de 5-5, maar helaas viel de 6-4 in de 70e minuut en 4 minuten later viel ook nog de 7-4. 1 minuut voor tijd scoorde Ilse Voortman nog voor HZVV, waardoor de eindstand op 7-5 kwam. Een heuse korfbaluitslag, met veel doelpunten aan beide kanten. SSS trok uiteindelijk aan het langste eind en hield de 3 punten in Klaaswaal. Het publiek wat langs de kant stond zag een knotsgekke wedstrijd met aan beide kanten individuele fouten en veel doelpunten.

Volgende week spelen de dames van HZVV hun 1e thuiswedstrijd en wel tegen de studentes uit Utrecht, spelend bij Odysseus.