Vrouwen 1 Dames HZVV in de problemen na nederlaag tegen Knickerbockers

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV in de problemen na nederlaag tegen Knickerbockers

GRONINGEN - De dames van HZVV zijn vaster op de laatste plaats van de hoofdklasse terecht gekomen. In het rechtstreekse duel met concurrent Knickerbockers uit Groningen slaagde de ploeg van trainer Jans Bos er niet in punten te pakken. HZVV leed een teleurstellende 3-1 nederlaag, waardoor de Groningse studentes nog meer afstand namen van de Hoogeveense dames. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg wordt het voor HZVV een zware opgave degradatie te vermijden, maar zo lang het theoretisch nog mogelijk is gaat HZVV er uiteraard voor.

Het was een belangrijk duel voor HZVV, want bij winst was Knickerbockers weer binnen handbereik en waren er weer mogelijkheden om naar boven te kunnen kijken. Door de nederlaag werd HZVV vaster op de laatste plaats gedrukt en wordt de situatie er niet rooskleuriger op. Net als in het duel met Be Quick ’28 was het krachtsverschil er niet of nauwelijks, maar gaf HZVV op de beslissende momenten niet thuis. Bij een 2-1 achterstand tegen Knickerbockers was HZVV de beste ploeg en was het wachten op de 2-2, maar die kwam er niet. In plaats daarvan gooide de thuisclub de wedstrijd in blessuretijd op slot en liet het HZVV met een fikse kater achter.

HZVV begon de wedstrijd niet goed, want al na vijf minuten keek het tegen een achterstand aan. De snelle linksvoor van de thuisploeg werd de diepte ingestuurd en haar voorzet werd goed afgerond en na vijf minuten liep HZVV al achter de feiten aan. HZVV toonde karakter en pakte de zaak goed op en was de betere ploeg. Tegen de verhouding in kwam Knickerbockers na een half uur op 2-0. Ook daarna bleef HZVV de betere ploeg en bleef op jacht naar verdiende treffers. Vlak voor rust werd Samantha Lefebre in het strafschopgebied neergehaald en de scheidsrechter kende terecht een strafschop toe. Dit buitenkansje liet Simone Zwiep zich niet ontgaan en scoorde de aansluitingstreffer.

HZVV ging met een goed gevoel de kleedkamer in en kwam na een kwartier er weer uit in de overtuiging dat er nog genoeg mogelijkheden waren op de winst. HZVV startte de tweede helft goed en kreeg kans op kans, maar de bal wilde er niet in. De gasten hadden een groot overwicht en Knickerbockers beperkte zich tot verdedigen en gokte op de counter. HZVV was soms dichtbij een treffer, maar de ploeg ontbeerde elk greintje geluk. In blessuretijd deed een gouden regel in het voetbal weer van zich spreken. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en dat was in Groningen niet anders. In de 91ste minuut bepaalde de thuisclub de eindstand op 3-1 en daarmee was de wedstrijd beslist.

HZVV: Bolk; Boer, Heuvelman, Otten, Bakker (vd Kolk); Lefebre (Kroezen), de Vries, Zwiep, Wolters, Holsappel, Weinans.