Vrouwen 1 Moeizame bekerwinst Dames HZVV op Oerterp

HZVV Vrouwen 1

Moeizame bekerwinst Dames HZVV op Oerterp

HOOGEVEEN - De dames van HZVV hebben de tweede bekerronde bereikt door een 3-2 overwinning op eersteklasser Oerterp. De thuisclub was de favoriet, maar kende vooral in de eerste helft de nodige moeite met de gasten. Na een 2-1 ruststand was HZVV na rust de betere ploeg en won het uiteindelijk verdiend met 3-2. Trainer Rob Dijkstra was vooral tevreden over de sterk gespeelde tweede helft. HZVV kan zich nu gaan richten op de competitie, want zaterdag wacht het lastige thuisduel tegen Oranje Nassau.

Door Reinier de Boer

Het begin van de wedstrijd was niet goed van HZVV en na een kwartier keek de ploeg van Rob Dijkstra tegen een achterstand aan. HZVV werkte een bal slecht weg, waarna Veronique Epema de bal in de korte hoek schoot. Dat betekende een fikse tegenvaller voor HZVV, dat vrij snel op gelijke hoogte kon komen. Kim Spijker zette een aanval op en Martine Weinans kopte het leer weer voor de voeten van Kim Spijker, die vervolgens beheerst binnen schoot. Nog geen vijf minuten later kwam de thuisclub op voorsprong en opnieuw was Martine Weinans bij de aanval betrokken. Martine Weinans brak door en werd ten val gebracht in het strafschopgebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Judith Almeloo voltrok onberispelijk het vonnis. Ondanks de voorsprong was het spel van HZVV moeizaam. De ploeg schiep zich weinig kansen en was slordig in de passing, waardoor de rust bereikt werd met een magere 2-1 ruststand.

HZVV begon goed aan het tweede bedrijf, maar tegen de verhouding in kwam Oerterp vlak na rust op gelijke hoogte. Annie Postma schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de lange hoek en doelvrouw Annet Bolk was geslagen. Die gelijkmaker was voor Oerterp het sein om in te zakken en HZVV op te vangen en te hopen op een uitval. HZVV nam het initiatief en combineerde vlot en was heer en meester. Het was dan ook volkomen verdiend dat HZVV na een uur spelen op 3-2 kwam. Na een pass vanaf het middenveld stapte Judith Almeloo over de bal heen, waardoor Martine Weinans in kansrijke positie verscheen en de doelvrouw kansloos liet. Een terechte beloning voor het goede spel van de thuisclub na de thee. HZVV bleef de hele wedstrijd de betere ploeg en kreeg nog genoeg kansen op meer treffers, maar het bleef bij 3-2, waardoor HZVV verder mag bekeren.

HZVV - Oerterp 3-2 (2-1)
16. Epema 0-1, 22. Spijker 1-1, 27. Almeloo 2-1, 47. Postma 2-2, 58. Weinans 3-2.