Vrouwen 1 Dames HZVV laten dure punten liggen

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV laten dure punten liggen

HOOGEVEEN - De dames van HZVV hebben de kans op drie punten tegen concurrent Stedoco niet gegrepen. De ploeg van trainer Alparslan Kirboga kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daar schoot de thuisclub niet echt veel mee op. HZVV kreeg wel de meeste kansen, maar verzuimde deze mogelijkheden op de juiste wijze uit te spelen. HZVV staat nog elfde, maar als het de twee inhaalwedstrijden weet te winnen kan de ploeg de veilige negende plaats bereiken.

Door Reinier de Boer

Trainer Kirboga had vooraf op een overwinning gerekend en daarom was de puntendeling ietwat teleurstellend. In de strijd tegen degradatie heeft de ploeg de punten dringend nodig en zeker tegen concurrenten, zoals Stedoco. De twee treffers vielen in de eerste helft. Na twintig minuten kwam Stedoco tegen de verhouding in op voorsprong,. Het was de eerste keer dat de gasten gevaarlijk werden en dat betekende meteen de openingstreffer. Tien minuten later kwam HZVV verdiend op gelijke hoogte door een fraaie vrije bal van Judith Almelo. HZVV kreeg de meeste kansen, maar de koelbloedigheid voor het vijandige doel ontbrak. Kirboga vond dat zijn ploeg in de eerste helft goed georganiseerd speelde. "Ja, we pakten de tegenstander snel aan, waardoor we Stedoco snel dwongen tot balverlies. Bij de kansen die we kregen waren we niet agressief genoeg. In de tweede helft startten we niet goed en Stedoco werd iets gevaarlijker. De linies stonden te ver uit elkaar en we oefenden te weinig druk op de bal uit. In het laatste deel van de wedstrijd waren wij beter en hadden we de kansen beter moeten uitspelen".

HZVV begon goed aan de wedstrijd en had meer balbezit. De ploeg kwam echter niet verder dan enkele afstandschoten, die het doel misten. Na twintig minuten werd Stedoco voor het eerst gevaarlijk en scoorden direct. In het centrum van het middenveld leed de thuisclub balverlies en de spits werd via een steekpass voor doelvrouw Annet Bolk gezet, die geen verweer had tegen de doeltreffende schuiver. HZVV zette aan en viel aan en Stedoco wachtte af. Judith Almelo had pech met een kopbal, die gered werd door de doelvrouw van de gasten. Na een half uur kende Judith Almelo meer succes. Via een vrije bal scoorde de HZVV-spits zeer fraai door de bal schitterend in de kruising te schieten. De gelijkmaker was verdiend op dat moment, maar de thuisclub had eigenlijk meer nodig. De rust werd gehaald met een 1-1 stand.

HZVV startte het tweede bedrijf niet goed en Stedoco had een overwicht. Dit leidde echter niet tot opgelegde kansen, maar HZVV werd niet gevaarlijk. De thuisclub leed veel balverlies, waardoor de aanvallen al in een vroegtijdig stadium gestopt werden. Pas in de slotfase kreeg HZVV kansen op de verlangde winst. Martine Weinans brak over links door en haar voorzet kon de doelvrouw pakken. Simone Zwiep stuurde Martine Weinans weg, maar de pass was net te hard. Even later probeerde Simone Zwiep het door middel van een afstandschot, maar die inzet werd een gemakkelijke prooi voor de Stedoco-doelvrouw. Ook Stedoco werd gevaarlijk en doelvrouw Annet Bolk moest in twee instanties redding brengen. Even later leek de bal zo het HZVV-doel in te gaan, maar de voorzet ging rakelings voorlangs en daar kwam HZVV goed weg. Aan de andere kant stuurde Holsappel Weinans weg, maar ook deze pass was net te hard. Daardoor verspeelde HZVV twee dure punten in de strijd tegen degradatie, maar trainer Kirboga heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg in de hoofdklasse zal blijven. "We moesten inderdaad winnen. Ik ben aan de andere kant ook blij dat we het op een gelijkspel hebben kunnen houden. De inzet was goed, maar kansen moet je afmaken".