Vrouwen 1 Dames HZVV bekeren verder na ruime zege op Angelslo

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV bekeren verder na ruime zege op Angelslo

HOOGEVEEN - De dames van HZVV hebben zonder veel problemen de tweede bekerronde bereikt door een royale 6-0 overwinning op eersteklasser Angelslo. In de tweede ronde ontvangt HZVV eredivisionist FC Twente en dat betekent voor de Hoogeveense hoofdklasser een aantrekkelijk duel. Het duel met Angelslo was een eenzijdige wedstrijd, waarbij de thuisclub het verschil in de eerste helft maakte. Na de 5-0 vlak na rust geloofde HZVV het wel en kreeg Angelslo de beste kansen.

Door Reinier de Boer

HZVV was in een poule ingedeeld bij Oerterp en Angelslo. De eerste wedstrijd tegen Oerterp won HZVV met 3-2 en Angelslo won vervolgens met 4-2 van Oerterp. HZVV moest de partij tegen Angelslo dus winnen om verder te bekeren. Onlangs stond de wedstrijd ook al op het programma in Emmen. De KNVB had het gehele programma afgelast, maar de wedstrijd werd wel gespeeld op het kunstgras van Angelslo. HZVV won met 0-3, maar de wedstrijd werd ongeldig verklaard en moest overgespeeld worden. Zaterdag stond de wedstrijd opnieuw op het programma in Emmen, maar de dames konden niet op het kunstgras terecht. Daardoor werd de wedstrijd op het kunstgras van HZVV gespeeld.

HZVV-trainer Alparslan Kirboga vond dat zijn ploeg tegen Angelslo een sterke eerste helft had gespeeld. "Ja, we zijn de wedstrijd goed begonnen. We zetten goed druk op de bal en ook vooral op hun backs. Daardoor kwamen zij moeilijk aan de opbouw toe en scoorden we gemakkelijk door onder andere fouten van Angelslo. In het eerste kwartier vond ik dat we ook zonder bal sterk waren. Geleidelijk aan werden onze combinaties beter, alleen zochten we te vaak het centrum".

HZVV begon met de van Emmen overgekomen Annie Wolters en zij maakte een verdienstelijk debuut. De start was goed van HZVV, want al na vijf minuten kwam de thuisclub op voorsprong via een treffer van Marleen Holsappel. HZVV pakte meteen het initiatief, maar toch hield Angelslo HZVV vrij ver van het doel af. Marleen Holsappel had na tien minuten bijna haar tweede op haar naam gezet, maar na de vrije bal van Alita de Vries kwam zij een teenlengte te kort. Na een kwartier vergrootte HZVV de marge via een doelpunt van nieuwelinge Annie Wolters. Zij mikte eerst op de paal en in de rebound schoot Wolters alsnog raak. Kort daarna werd Angelslo voor het eerst gevaarlijk via Wilma Winters, die vrij voor Annet Bolk verscheen, maar de HZVV-doelvrouw redde. Dat bleek een incident, want HZVV was de betere ploeg en het wachten was op meer treffers. Die kwam na 37 minuten toen Martine Weinans via de keepster doel trof. Daarmee werd de rust gehaald en was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Kirboga bracht na rust Mirjam Kroezen voor Annie Wolters en de invalster had een mooie binnenkomer, want zij leidde vlak na rust de 4-0 in. Kroezen brak over rechts door en zette goed voor op Judith Almelo, die geen moeite had doelvrouw Ariena Linneman te passeren. Twee minuten later ontstond eenzelfde situatie en opnieuw was het Judith Almelo, die de kans niet voorbij liet gaan: 5-0. Als de wedstrijd nog niet beslist was dan was dat nu wel het geval. Tot de 70ste minuut bleef HZVV meer in balbezit, maar de combinaties liepen niet zo vlot meer. De ploeg leed te vroeg balverlies, waardoor de thuisclub eigenlijk nauwelijks meer gevaarlijk werd. HZVV nam gas terug en dat bood Angelslo de mogelijkheid gevaarlijk te worden. HZVV kwam goed weg toen Angelslo in kansrijke positie inschoot, maar via Samantha Le Febre de bal over de achterlijn zag rollen. Even later lieten de gasten een harde punter los, waarop Annet Bolk attent reageerde. Kort daarna opnieuw een kans voor Angelslo en opnieuw bracht Annet Bolk redding. Vlak voor tijd verscheen HZVV sinds lange tijd weer eens in het strafschopgebied van Angelslo en Martine Weinans werd neergelegd en arbiter Groen legde de bal op de stip. Judith Almelo benutte dit buitenkansje bekwaam en scoorde haar derde treffer. Alparslan Kirboga was minder te spreken over de tweede helft. "Na de twee snelle treffers vlak na rust speelden we niet zo goed meer. Veel lange ballen en het was allemaal een beetje slapjes. In de tweede ronde ontmoeten we FC Twente en ik dicht ons best een kans toe".

SC Angelslo-HZVV 0-6 (0-3)
5. Holsappel 0-1, 14. Wolters 0-2, 37. Weinans 0-3, 46. Almelo 0-4, 47. Almelo 0-5, 86. Almelo 0-6 (strafschop).

Scheidsrechter: Groen. Toeschouwers: 70.

HZVV: Bolk; Stevens (60. Boer), Heuvelman, Otten, Le Febre; Zwiep, Holsappel (60. Bolhuis), de Vries, Wolters (45. Kroezen), Weinans, Almelo.