Vrouwen 1 Schotloosheid breekt dames HZVV op

HZVV Vrouwen 1

Schotloosheid breekt dames HZVV op

HOOGEVEEN - De dames van HZVV maken moeilijke tijden door. Het thuisduel tegen RVVH leverde een ongelukkige 1-4 nederlaag op. HZVV miste te veel opgelegde kansen, waardoor RVVH in de wedstrijd bleef en via de counter wel scoorde. Door deze nederlaag, die hard aan kwam, is de Hoogeveense ploeg hekkensluiter in de hoofdklasse en zal de ploeg van trainer Alparslan Kirboga alle zeilen bij moeten zetten om zich te kunnen handhaven.

Door Reinier de Boer

De teleurstelling bij HZVV was na afloop zeer groot, want de ploeg besefte dat het eigenlijk drie punten had laten liggen. In de eerste helft schiep de thuisclub zich zeker drie 100% kansen, maar die werden niet benut. Het benutten van kansen is het grote probleem bij HZVV. In het thuisduel tegen Seastum brak de schotloosheid de ploeg ook al op en in het duel met RVVH was het al niet anders. HZVV startte de wedstrijd zeer goed en in het eerste kwartier had HZVV eigenlijk al met 3-0 voor moeten staan. HZVV was fel op de bal en won alle duels en RVVH moest terug. Na vier minuten kreeg HZVV haar eerste goede mogelijkheid, maar van dichtbij rolde de bal net naast. Even later verscheen de thuisclub vrij voor de doelvrouw van RVVH, maar de bal werd te ver voor zich uit gespeeld, waardoor deze riante mogelijkheid verloren ging. De derde kans was de allergrootste, want de keeper was al gepasseerd en de bal werd voor een gapende lege doelmond op de paal geschoten en daar kwam RVVH met de schrik vrij. Zoals het dan vaak gaat als een van de ploegen niet weet te scoren, doet de tegenstander dat wel en dat was in deze wedstrijd ook het geval. HZVV viel aan, maar na een kwartier werd het via een counter 0-1 voor RVVH en die treffer kwam aan als een mokerslag. HZVV kreeg een mentale klap en het goede spel van het eerste kwartier zakte weg en de strijd ging meer gelijk op. HZVV was nog wel dichtbij treffers via twee goed genomen vrije trappen, maar de doelvrouw bracht schitterend redding, zodat de ruststand 0-1 was.

HZVV kon het goede spel van de beginfase na rust niet vasthouden en RVVH werd beter en kwam na een uur op 0-2. Toen het even later 0-3 werd was de wedstrijd gespeeld. De gasten kregen nog twee goede kansen, maar die werden niet benut. Dertien minuten voor tijd kwam RVVH op 0-4. Zes minuten voor tijd redde HZVV de eer door een treffer van Judith Almelo, die van buiten het strafschopgebied een knap schot los liet waar de doelvrouw van RVVH geen verweer tegen had. Een minuut later kreeg HZVV de kans op 2-4, maar opnieuw kon een vrije kans niet benut worden.