Vrouwen 1 Royale nederlaag dames HZVV

HZVV Vrouwen 1

Royale nederlaag dames HZVV

GRONINGEN - De dames van HZVV hebben in Groningen een royale 6-2 nederlaag moeten slikken tegen The Knickerbockers. De dames van HZVV leden een terechte nederlaag en waren meer met zichzelf bezig dan met de tegenstander. Door de nederlaag is Knickerbockers langszij gekomen bij HZVV en is de Hoogeveense ploeg nog niet veilig. Nummer elf Fortuna kan HZVV nog passeren en de Hoogeveense dames hebben uit de laatste twee wedstrijden dan ook nog punten nodig.

Door Reinier de Boer

HZVV ging met het nodige zelfvertrouwen naar de studentes van The Knickerbockers door de goede serie, die in de afgelopen weken is neergezet. Die goede sfeer bleef ook in de beginfase van de wedstrijd aanwezig, want HZVV kwam al na twintig seconden op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Samantha le Febre. Dat was een droomstart voor de gasten, maar na tien minuten verloor HZVV de controle over de wedstrijd en Knickerbockers nam het heft in handen en drong aan. Al na twaalf minuten resulteerde dat overwicht in de gelijkmaker. Daarna ging de strijd gelijk op en kregen beide ploegen kansen op de voorsprong. De thuisclub benutte een van de kansen en leidde bij rust met 2-1. Bij HZVV gingen de hoofden naar beneden.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. HZVV speelde slap en maakte veel fouten. Vooral de opbouw verliep bij HZVV moeizaam en dat speelde Knickerbockers in de kaart. Al vroeg in het tweede bedrijf liep de thuisclub uit naar 5-1 en was de wedstrijd beslist. Ondanks de grote achterstand probeerde HZVV wel te blijven voetballen en ging op jacht naar een treffer. Die treffer viel echter aan de andere kant: 6-1. Toch kon HZVV in de slotfase nog iets terug doen. Talita Bolhuis zag de keepster te ver van het doel staan en mikte door middel van een bekeken lobje raak.