Vrouwen 1 Dames HZVV onderuit bij Oranje Nassau

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV onderuit bij Oranje Nassau

GRONINGEN - Onder slechte weersomstandigheden zijn de dames van HZVV de nieuwe competitie niet goed gestart. In Groningen verloor de ploeg van trainer Alparslan Kirboga met 4-1 van Oranje Nassau. In de eerste helft verzuimde HZVV afstand te nemen en dat brak hen na rust op, want in de tweede helft was de thuisclub de betere ploeg en liep uit naar een royale zege. Een valse start dus voor de dames van HZVV, dat de pech had dat Alita de Vries en Marleen Holsappel tijdens de wedstrijd geblesseerd moesten uitvallen.

Ondanks de constante regenbuien begon HZVV goed aan de eerste wedstrijd van het seizoen. De gasten speelden scherp en hadden een overwicht. HZVV legde goede combinaties op de kletsnatte mat en koos voor de aanval. De bezoeksters kregen enkele goede kansen, maar de keepster van Oranje Nassau was een sta in de weg. Ook een goed genomen vrije bal van Alita de Vries pakte de Groningse doelvrouw uitstekend. Geheel tegen de verhouding in kwam de thuisclub na 22 minuten onverwachts op voorsprong via een benutte strafschop. Na een half uur viel Alita de Vries geblesseerd uit en werd vervangen door Stefanie Kortenaar. HZVV bleef de betere ploeg en kwam nog voor rust terecht op gelijke hoogte. Marleen Holsappel haalde van ver vernietigend uit en de doelvrouw van ON was kansloos.

Na rust kwam HZVV moeilijk in haar spel en Oranje Nassau nam het overwicht over en kwam al na vier minuten na de thee op 2-1. Na een uur spelen achtervolgde de pech de HZVV-dames opnieuw, omdat Marleen Holsappel geblesseerd het veld moest verlaten. Yrina Oelen verving haar en debuteerde daarmee in de hoofdklasse. Oranje Nassau domineerde de wedstrijd en HZVV gokte op de counter, maar echte doelrijpe kansen leverde dat niet op. Een kwartier voor tijd kwam ON op 3-1 en daarmee was de wedstrijd beslist. Kim Spijker probeerde het nog met een vrije trap, maar die werd goed gepakt door de doelvrouw van ON. Tien minuten voor tijd bepaalde ON de eindstand op 4-1 en daarmee maakte HZVV een valse start in het nieuwe seizoen.

HZVV: de Boer; Boer, Otten, Heuvelman, Spijker; Le Febre, Zwiep, Kroezen, De Vries (Kortenaar); Weinans, Holsappel (Oelen)