Vrouwen 1 Dames HZVV nog niet in vorm

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV nog niet in vorm

HOOGEVEEN - De dames van HZVV hebben de vorm dit seizoen nog niet te pakken. Na vier wedstrijden bezit de ploeg van trainer Alparslan Kirboga slechts een punt en staat de ploeg eennalaatste. Na dikke nederlagen tegen Oranje Nassau (4-1) en Ter Leede (7-0) volgde een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Wormerveer. Zaterdag kwam HZVV te kort tegen RVVH en verloor met 0-4 na een 0-0 ruststand.

HZVV zal zich de seizoenstart heel anders voorgesteld hebben dan een punt uit vier wedstrijden. Het zit de ploeg echter ook niet mee, want het team is danig gehavend. Kirboga miste maar liefst zes speelsters en de selectie is momenteel niet zodanig dat het gemis van deze spelers probleemloos opgevangen kan worden. HZVV miste Anita Scholten, Annet Bolk, Alita de Vries, Gisela Otten, Judith Almelo en Jannie Boer.

Tijdens de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kon de thuisclub tegen RVVH weinig uitrichten. Vanaf het beginsignaal waren de gasten heer en meester. Als HZVV wel de aanval kon zoeken leidde dat te vaak tot balverlies, waardoor er te veel meters gemaakt moesten worden om weer in balbezit te komen. De inspeelpass richting de spitsen Martine Weinans en Marleen Holsappel was zeer slecht, waardoor HZVV er niet in slaagde op de helft van de tegenstander in balbezit te blijven. RVVH had een overwicht en kreeg ook verscheidene kansen op treffers, maar onder meer dankzij goed keeperswerk van nieuwelinge Marloes de Boer hield de thuisclub tot de rust de nul en was er hoop op een betere tweede helft.

Die hoop werd al na vijf minuten de bodem ingeslagen, want op dat moment kwam RVVH verdiend aan de leiding. Die tegentreffer sloeg bij HZVV in als een bom en een paar minuten later stond het al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig beslist. HZVV speelde de slechtste tweede helft van het nog prille seizoen en er lukte erg weinig. Het pleitte voor de rood-witten dat wel probeerde te blijven voetballen. Uiteindelijk maakte RVVH er 0-4 van, waardoor HZVV nog steeds wacht op de eerste overwinning.