Vrouwen 1 HZVV dames geven zege uit handen

HZVV Vrouwen 1

HZVV dames geven zege uit handen

HOOGEVEEN - HZVV leek twee minuten voor tijd in het thuisduel tegen RCL uit Leiderdorp op de eerste overwinning af te stevenen. De ploeg van trainer Alparslan Kirboga leidde met 1-0, maar op dat moment zat het de ploeg weer niet mee, want Stefanie Kortenaar kopte een voorzet van rechts in eigen doel. HZVV gaf zodoende drie punten uit handen en wacht nog steeds op de eerste zege. HZVV speelde een redelijke wedstrijd en had meer verdiend dan een punt.

Tegenstander RCL was nog puntloos en kreeg in de slotfase een punt in de schoot geworpen. Daardoor bleef HZVV met een fikse kater zitten en met het gevoel dat er veel meer in gezeten had dan een schamel puntje. De thuisclub startte de wedstrijd scherp en RCL werd goed onder druk gezet. De gasten hanteerden de lange bal en werden daarmee een paar keer gevaarlijk voor het doel van Marloes de Boer. Na een kwartier kreeg HZVV de tegenstander meer onder controle en dat leidde tot enkele goede combinaties. De inspeelpassen van de verdediging waren beduidend beter dan vorige week en daardoor konden de linies steeds uitstekend aansluiten. Samantha le Febre stichtte op rechts veel gevaar door op het juiste moment op te komen en goed voor te geven. Vlak voor rust was HZVV dichtbij de openingstreffer, maar Kim Spijker kopte in de handen van keepster Lies Kols. De eerste helft was aantrekkelijk om te zien met aanvallen over en weer.

RCL begon scherp aan de tweede helft en de gasten werden twee keer gevaarlijk, maar HZVV hield het doel schoon. Vijf minuten na rust bracht Simone Zwiep de thuisclub aan de leiding. Zwiep knalde een vrije bal vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in de touwen achter Lies Kols. Kort daarna werd Martine Weinans in het strafschopgebied neergelegd en alles wat HZVV was verwachtte dat de bal op de stip gelegd zou worden. Tot afgrijzen van HZVV wuifde de arbiter de situatie weg en werd HZVV duidelijk te kort gedaan. RCL ging risico nemen en schoof verdedigers naar voren en de kansen bleven dan ook niet uit. Toch leek HZVV de kostbare 1-0 voorsprong vast te kunnen houden, maar twee minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Na een voorzet van rechts wilde Stefanie Kortenaar de bal wegkoppen, maar het leer verdween achter keepster Marloes de Boer in het doel. In het zicht van de haven strandde HZVV en moest het genoegen nemen met een onbevredigend gelijkspel.

HZVV - RCL 1-1 (0-0)
50. Zwiep 1-0, 88. Kortenaar e.d. 1-1.

HZVV: de Boer: vd Kolk, Otten, Bakker, Heuvelman; Wolters (72. Kortenaar), Spijker, Zwiep, Le Febre; Weinans, Holsappel.