Vrouwen 1 Dames HZVV pakken in slotfase kostbare zege

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV pakken in slotfase kostbare zege

HOOGEVEEN - De vreugde bij de dames van HZVV kende zaterdag na de kostbare 2-1 winst op Knickerbockers uit Groningen geen grenzen. De ploeg van trainer Alparslan Kirboga boekte na zeven wedstrijden eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. Het was een hele belangrijke zege, want HZVV steeg door de winst twee plaatsen en bereikte de tiende plaats en passeerde Knickerbockers en RCL. Het zat de ploeg eindelijk eens mee, want een 0-1 achterstand maakte HZVV in de laatste tien minuten goed.

De Hoogeveense ploeg was dringend aan een zege toe en het was belangrijk om die te behalen tegen een tegenstander die net boven HZVV stond om de aansluiting met de middenmoot te kunnen pakken. Het leek echter heel lang opnieuw op een nederlaag uit te lopen, want tien minuten voor tijd keek HZVV nog tegen een 0-1 achterstand aan. In de slotfase boog de thuisclub de achterstand in een 2-1 voorsprong om en bracht die over de tijd. Het verschil tussen beide ploegen was echter gering en gezien het aantal kansen had de wedstrijd net zo goed in een gelijkspel kunnen eindigen. In het thuisduel tegen RCL ging een 1-0 voorsprong in de slotfase op knullige wijze in rook op. In het duel met Knickerbockers viel de balans door in het voordeel van HZVV en dat leverde een zeer kostbare overwinning op.

De thuisclub begon de wedstrijd sterk en kreeg enkele kansen om al snel aan de leiding te komen. Na tien minuten verscheen Martine Weinans na een uitstekende steekpass vrij voor de doelvrouw van de gasten. Weinans had de hoek voor het uitzoeken, maar mikte naast. HZVV bleef jagen op de openingstreffer en na een kwartier was de thuisclub erg dichtbij de 1-0. Martine Weinans speelde Yrina Oelen goed aan, die bij de tweede paal in kansrijke positie stond. Oelen schoot echter net over. Daarnaast probeerde HZVV door middel van afstandschoten gevaarlijk te worden, maar Knickerbockers bleef overeind. Volledig tegen alle verhoudingen in kwam niet HZVV, maar de gastploeg aan de leiding na een half uur. De buitenspelval klapte bij HZVV niet goed dicht, waardoor Anne-Sophie Colijn doelvrouw Marloes de Boer kon passeren. Na deze onverwachte treffer kreeg Knickerbockers vleugels en schiep zich in het laatste kwartier van de eerste helft een overwicht. De achterstand betekende een flinke tik voor HZVV, maar de schade bleef beperkt tot 0-1 en dat was ook de ruststand.

In de rust bleek dat Janny Boer wegens een blessure niet verder kon spelen en Anita Scholten was haar vervangster en deed dat goed. De verwachting was dat HZVV na rust zou gaan stormen op het doel van de gasten, maar in plaats daarvan was Knickerbockers de betere ploeg en kreeg drie grote kansen. Het was in die fase aan keepster Marloes de Boer te danken dat de stand 0-1 bleef, want zij verrichtte enkele knappe reddingen, waardoor HZVV in de wedstrijd bleef. Het voetbal werd er na rust niet beter op, maar HZVV was net iets beter dan de gasten, die puur gokten op uitvallen via hun snelle spitsen. De wedstrijd leek toch in een 0-1 nederlaag te eindigen, maar in de laatste tien minuten sloeg HZVV alsnog genadeloos toe. De gelijkmaker kwam tot stand na een uitstekende aanval vanuit de verdediging. Simone Zwiep opende op Samantha le Febre, die vanaf rechts goed voorzette en Martine Weinans tikte het leer bij de tweede paal beheerst in. De gelijkmaker gaf HZVV moed en zes minuten later pakte de thuisclub zelfs nog de winst. Simone Zwiep was het goudhaantje door de bal knap in de touwen te koppen en HZVV een belangrijke 2-1 zege bezorgde.

HZVV - Knickerbockers 2-1 (0-1)
30. Colijn 0-1, 80. Weinans 1-1, 86. Zwiep 2-1.

Geel: Bakker (HZVV).

HZVV: de Boer; Boer (46. Scholten), Otten, Heuvelman, Bakker; le Febre, Spijker, Zwiep, Oelen; Weinans, Holsappel.