Vrouwen 1 Geflatteerde nederlaag dames HZVV

HZVV Vrouwen 1

Geflatteerde nederlaag dames HZVV

TILBURG - Het wil nog niet echt vlotten met de dames van HZVV. Door de 2-1 winst op Knickerbockers leek de ploeg van trainer Alparslan Kirboga de goede lijn weer te pakken te hebben. Zaterdag leed HZVV echter een forse 5-0 nederlaag tegen sc 't Zand uit Tilburg. De nederlaag was geflatteerd, want vooral in de tweede helft kreeg HZVV genoeg kansen om een gunstig resultaat te boeken. De thuisclub was doeltreffender, waardoor HZVV momenteel hekkensluiter is in de hoofdklasse.

Het zit de dames van HZVV dit seizoen niet mee. De ploeg mist een aantal speelsters wegens blessures en voor de wedstrijd tegen sc 't Zand werd de ploeg opnieuw door pech achtervolgd. Tijdens de warming up bleek spits Marleen Holsappel te geblesseerd te zijn om te kunnen spelen. Dat was weer een fikse tegenvaller voor HZVV, dat al zo geplaagd wordt dit seizoen. De thuisclub begon beter aan de wedstrijd en kreeg al vlot enkele goede kansen. HZVV moest terug en beperkte zich tot verdedigen en hoopte op een counter. Bij die uitvallen verscheen HZVV een paar keer vrij voor keepster Sandra Swinkels, maar de Hoogeveense dames hadden hun vizier niet op scherp staan. De thuisploeg was beduidend beter en speelde goed voetbal. HZVV kon alleen maar tegenhouden en miste de durf om vooruit te voetballen. De ruststand 3-0 was dan ook verdiend. HZVV slaagde er niet in de linies kort te houden in de aanval en ook bij het druk zetten gaf HZVV te veel ruimte weg.

Vroeg in de tweede helft kreeg 't Zand een strafschop, die uitstekend werd gepakt door doelvrouw Marloes de Boer, die een prima wedstrijd keepte. Daarna kwamen de gasten beter in de wedstrijd en dat leverde veel kansen op. Twee keer verschenen de bezoeksters alleen voor doelvrouw Sandra Swinkels en drie keer was een twee tegen een situatie niet voldoende voor HZVV om tot scoren te komen. HZVV verzuimde dichterbij te komen en gezien de tweede helft was een 3-2 stand een goede weerspiegeling van de verhoudingen geweest. De thuisclub wist beter raad met de kansen en scoorde na rust nog twee maal, waardoor HZVV op een geflatteerde 5-0 nederlaag werd getrakteerd.

Toch was HZVV-trainer Alparslan Kirboga trots op zijn jonge ploeg vanwege de getoonde inzet en het spel in de tweede helft. "Dit is iets waar we op kunnen bouwen?, was zijn commentaar.

HZVV: De Boer; Boer, Otten, Heuvelman, Bakker (52. Schalk), Kroezen, le Febre, Zwiep, Wolters, Oelen, Weinans.