header-logo
Vrouwen 1 Belangrijke zege dames HZVV op Reiger Boys

HZVV Vrouwen 1

Belangrijke zege dames HZVV op Reiger Boys

HOOGEVEEN - De dames van HZVV hebben een belangrijke 2-1 overwinning behaald op de dames van Reiger Boys uit Heerhugowaard. De broodnodige overwinning was verdiend, vooral door een goed gespeelde eerste helft. Ook na rust kreeg HZVV de betere kansen, maar verzuimde ruim afstand te nemen. De ziekenboeg van HZVV neemt zienderogen af, zodat de selectie langzamerhand weer compleet wordt.

Gemma van der Kolk, Kim Spijker en Anita Scholten en Annet Bolk waren weer van de partij. Alita de Vries en Judith Almelo zijn nog niet zo ver om ingezet te kunnen worden. HZVV had de overwinning hard nodig, omdat de ploeg afgezakt was naar de laatste plaats. Door de zege is de ploeg van trainer Alparslan Kirboga een plaats gestegen en is RCL momenteel de rode lantaarndrager. Kirboga was na afloop uiteraard zeer blij met de drie punten. "We hebben in de eerste helft goed gespeeld. We hebben goed druk gezet op de tegenstander en we kenden veel goede momenten. Reiger Boys speelde met drie verdedigsters en de ruimte ontstond aan de zijkanten. Na rust bleven we de betere kansen krijgen en Reiger Boys viel meer aan. Via de counter kregen we genoeg mogelijkheden om een ruime zege te behalen?.

HZVV speelde een goede eerste helft en liet Reiger Boys, dat vorig seizoen nog om de titel speelde, niet in haar spel komen. Na een klein kwartiertje leverde het overwicht al de gewenste voorsprong op. Na een corner nam Martine Weinans de bal aan en legde terug op Kim Spijker, die vanaf zestien meter de bal in het doel joeg. HZVV wilde door drukken, maar kreeg na 26 minuten een fikse tegenvaller te verwerken. Uit een vrije bal sloeg de bal via de onderkant van de lat in het HZVV-doel en kon HZVV weer opnieuw beginnen. Reiger Boys kende niet lang plezier van de gelijkmaker, want vier minuten later kwam de thuisclub opnieuw aan de leiding. Marleen Holsappel lanceerde Martine Weinans, die de bal net voor de uitkomende keepster kon aantikken en vervolgens het leer in het lege doel schoof. Het had niet veel gescheeld of Reiger Boys was vlak voor rust op de gelijke hoogte gekomen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Reiger Boys op de paal en daar kwam HZVV heel goed weg.

Na rust moest Reiger Boys wel komen en HZVV gokte op de counter. Verdedigend had HZVV de zaakjes aardig voor elkaar en echt gevaarlijk werden de gasten dan ook nauwelijks, maar het bleef wel steeds dreigend. HZVV kwam er regelmatig uit en kreeg ook de betere kansen. Martine Weinans soleerde door de verdediging en zette voor op Samantha le Febre, die vrij voor de keepster de bal niet in het doel kreeg. Een minuut later verscheen Samantha le Febre weer alleen voor de keepster, maar weer was de sluitpost van Reiger Boys de situatie meester. Na een uur spelen probeerde Kim Spijker het opnieuw met een afstandschot, maar de keepster redde. Met nog een kwartier te spelen werd Reiger Boys iets gevaarlijker. Na een fraaie kopbal moest HZVV-doelvrouw Marloes de Boer gestrekt naar de hoek. Tien minuten voor tijd kreeg HZVV een uitgelezen kans om op 3-1 te komen. Martine Weinans verscheen alleen voor de keepster en legde terug op Samantha le Febre, die uithaalde en de lat raakte. Omdat HZVV verzuimde afstand te nemen was het gevaar van een gelijkmaker steeds aanwezig en vijf minuten voor tijd was Reiger Boys daar erg dichtbij. De rechterspits kon zo op Marloes de Boer afgaan, maar de keepster stopte de inzet en redde daarmee de kostbare drie punten.

HZVV - Reiger Boys 2-1 (2-1)
13. Spijker 1-0, 26. 1-1, 32. Weinans 2-1.

Scheidsrechter: Hakvoort. Toeschouwers: 30.

HZVV: de Boer; Boer, Heuvelman, Scholten, Spijker; Otten (63. Bakker), Le Febre (90. Kroezen), Zwiep, vd Kolk; Weinans, Holsappel;