Vrouwen 1 HZVV lijdt geflatteerde nederlaag tegen Be Quick ‘28

HZVV Vrouwen 1

HZVV lijdt geflatteerde nederlaag tegen Be Quick ‘28

HOOGEVEEN – De dames van HZVV hebben een geflatteerde 2-5 nederlaag geleden tegen Be Quick ’28 uit Zwolle. De ploeg van de nieuwe trainer Jans Bos had meer verdiend en was grotendeels gelijkwaardig aan de gasten. Het breekpunt kwam na een uur toen de 2-2 van HZVV om dubieuze redenen werd afgekeurd en de gasten in de directe tegenaanval de wedstrijd beslisten door 1-3 te scoren. De situatie wordt na de nederlaag er niet rooskleuriger op, omdat concurrent RCL drie punten pakte en HZVV nu hekkensluiter is.

HZVV zal de komende weken flink aan de bak moeten om degradatie te kunnen voorkomen. De ploeg heeft dringend punten nodig en de komende periode wordt dan ook zeer belangrijk voor de Hoogeveense dames. HZVV was gelijkwaardig aan de nummer twee Be Quick ’28 en had na een uur het geluk niet mee toen de gelijkmaker werd afgekeurd. Toen Be Quick direct daarna de 1-3 maakte was de wedstrijd gespeeld. HZVV begon de wedstrijd ongelukkig, want al na acht minuten keken de Hoogeveense dames tegen een 0-1 achterstand aan. De thuisclub kon heel snel gelijk maken na elf minuten. Na een dieptepass vanaf het middenveld was Martine Weinans de verdediging van Be Quick ’28 te snel af en passeerde de Zwolse keepster knap. Na 26 minuten wisselden de spectaculaire momenten zich in een razend tempo af. HZVV leed op het middenveld balverlies en de spits van Be Quick verscheen alleen voor keepster Annet Bolk. De spits passeerde Bolk, maar Janny Boer bracht op de doellijn redding.

In de directe tegenaanval werd HZVV via een messcherpe counter gevaarlijk via Alita de Vries. De middenveldster verscheen alleen voor de doelvrouw van Be Quick, maar kon haar niet passeren. Twee minuten later kwam Be Quick weer aan de leiding. Na een corner van de gasten liet Annet Bolk de bal los en werd ingeschoten. Alita de Vries redde op de doellijn, maar kon niet goed wegwerken. Be Quick schoot opnieuw in en de bal vloog tussen de benen van Alita de Vries door in het doel. Zo kwam HZVV op ongelukkige wijze op achterstand na een half uur. Vlak voor rust was Be Quick dichtbij de 1-3, maar doelvrouw Annet Bolk bracht goed redding. De uittrap van Annet Bolk bereikte Martine Weinans, die alleen op de keepster van Be Quick af kon gaan, maar ze speelde de bal net iets te hard voor zich uit, zodat deze mogelijkheid verloren ging voor HZVV. Op slag van rust moest Annet Bolk opnieuw ingrijpen na een 1-2tje en plukte de bal uitstekend van de voeten van de spits van de gasten.

Na de thee kwam Be Quick fanatiek uit de kleedkamer en kreeg al snel een goede kans, maar HZVV kon de situatie schadevrij doorkomen. Aan de andere kant was HZVV kansrijk, maar het schot van Samantha le Febre ging rakelings over. HZVV kende een goede fase en joeg de gelijkmaker na en was daar erg dichtbij toen Simone Zwiep op de paal kopte. Even later speelde Alita de Vries Marleen Holsappel vrij en de spits lobde de bal over de doelvrouw van Be Quick in het doel. Tot afgrijzen van alles dat HZVV was keurde scheidsrechter Jagersma de treffer af wegens buitenspel, maar aan die beslissing hing een luchtje.

Dit werd het breekpunt in de wedstrijd, want in plaats van 2-2 werd het 1-3 via een schuiver in de korte hoek. Jans Bos greep in en bracht Kim Spijker voor Stefanie Kortenaer en Annie Wolters voor Mirjam Kroesen in de ploeg. De wedstrijd was beslist en dat was na 68 minuten helemaal het geval toen Judith Frieling er 1-4 van maakte. Het pleitte voor HZVV dat het zich niet gewonnen gaf en bleef strijden voor een beter resultaat. Die strijdwijze leverde drie minuten later de 2-4 op via invalster Annie Wolters. Vlak voor tijd bepaalde Jennika van de Pol de eindstand op 2-5 en daarmee kreeg HZVV te weinig.