Oldstars HZVV Old Stars derde op toernooi PEC Zwolle

HZVV Oldstars

HZVV Old Stars derde op toernooi PEC Zwolle

Zwolle – De HZVV Old Stars hebben tijdens het Walking Football toernooi van PEC Zwolle een derde plaats behaald. De Hoogeveners speelden in de soccer indoorhal in Zwolle en werden tweede in een poule van vier ploegen. De kruisfinale tegen de nummer een van de andere poule ging verloren, waarna de ploeg in de troostfinale de derde plaats veilig stelde. De finale werd een Vitesse ’63 onderonsje, dat met twee teams deelnam.

In de witte hal lagen twee velden met kunstgras en met een boarding en dat was voor HZVV de eerste keer dat het in een dergelijke omgeving voetbalde. HZVV Old Stars was ingedeeld in een poule met PEC Zwolle, Twenterand en Vitesse ’63 1. De eerste wedstrijd tegen gastheer PEC Zwolle werd direct een zeer memorabele waar later nog vaak over gesproken werd. HZVV speelde uitstekend en bouwde een geruststellende 4-1 voorsprong op. Er leek niets aan de hand, maar HZVV maakte de fout te aanvallend te blijven voetballen, waardoor PEC te veel ruimte kreeg en de kansen greep. Tot ontsteltenis van HZVV verdween binnen zeven minuten de grote voorsprong en de thuisclub sleepte er nog een onverwachte 5-4 zege uit. Bij HZVV overheerste ongeloof over hoe het mogelijk was dat een voorsprong van 4-1 nog weggegeven kon worden.

In het tweede pouleduel was Twenterand de tegenstander. Ook in dit duel was HZVV de beter spelende ploeg en kwam opnieuw op een 4-1 voorsprong. Even leek het weer mis te gaan toen het 4-2 werd en HZVV even slordig in de combinaties werd en Twenterand beter in de wedstrijd kwam. De 5-2 was een bevrijding en betekende de eerste overwinning tijdens het toernooi. Het doel van HZVV was om bij de eerste twee in de poule te eindigen, zodat er nog een kans bestond het toernooi te winnen.

Het laatste pouleduel was tegen Vitesse ’63 1 dat haar eerste twee duels met ruim verschil won. De ploeg uit Koekange liet HZVV het spel maken en probeerde door middel van snelle uitvallen tot scoren te komen. Die spelwijze was succesvol, want al snel stond het 3-0 voor Vitesse ’63. HZVV viel onstuimig aan, maar was voor het doel niet koelbloedig genoeg. HZVV verdiende de eretreffer, waardoor het met 3-1 verloor en uitgeschakeld leek voor de eerste plaats.

Later bleek dat HZVV evenveel punten had als PEC en Twenterand, maar dat HZVV op doelsaldo (een doelpunt verschil) tweede werd in de poule. In de kruisfinale kon HZVV een plaats bemachtigen in de finale, maar opnieuw was een ploeg van Vitesse ’63 te sterk. Beide ploegen maakten elkaar niet veel, maar Vitesse 2 was effectiever dan de Hoogeveners. HZVV kreeg meer kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Bij 3-2 miste HZVV goede kansen op 3-3 en nam het risico achterin. Het geslepen Vitesse profiteerde daarvan via een uitval en besliste het duel: 4-2.

HZVV was veroordeeld tot de strijd om de derde plaats en daarin was Rohda Raalte de tegenstander. In dit duel liet HZVV goed voetbal zien en liet het Rohda kansloos. In deze wedstrijd toonde HZVV zich wel effectief en boekte als afsluiter een overtuigende 5-0 zege. Daardoor eindigde HZVV als derde, maar achteraf bekroop de ploeg het gevoel dat er iets meer in gezeten had. Vitesse ’63 1 was echter de beste ploeg en werd verdiend winnaar van het aantrekkelijke toernooi.

Uitslagen:
HZVV-PEC Zwolle 4-5. HZVV-Twenterand 5-2. HZVV-Vitesse ‘63 1 1-3. Kruisfinale: HZVV-Vitesse ’63 2 2-4. Om derde en vierde plaats: HZVV-Rohda Raalte 5-0.

Eindstand:
1. Vitesse ’63 1