Oldstars HZVV Old Stars pakt tweede plaats op toernooi SJC

HZVV Oldstars

HZVV Old Stars pakt tweede plaats op toernooi SJC

Noordwijk – De Old Stars van HZVV hebben voor een daverende verrassing gezorgd door als tweede te eindigen op het Oldstars Toernooi van SJC in Noordwijk. De Hoogeveners bereikten tot hun eigen verrassing de finale en troffen in de ex-Internationals van de KNVB met o.a. Simon Tahamata en Sjaak Swart een aantrekkelijke tegenstander. Door een treffer van Simon Tahamata verloor HZVV met 0-1, maar was erg blij met de tweede plaats. Aan het toernooi namen zestien teams deel, waaronder enkele betaalde clubs.

De weersverwachtingen waren op de dag van het toernooi van SJC niet gunstig, maar de organisatie liet het toernooi doorgang vinden. Ondanks een korte regenbui en een stevige wind waren de omstandigheden goed te noemen. De HZVV Old Stars traden aan met een combinatie van HZVV en Vitesse ’63. De ploeg was ingedeeld in poule C samen met SEV Leidschendam, Welzijnskwartier uit Katwijk en Rood Wit uit Veldhoven. HZVV Old Stars begon met een duel tegen SEV. De wedstrijden duurden slechts twaalf minuten en bij een 1-2 achterstand dreigde een valse start. In de slotfase boog HZVV de achterstand om in een 3-2 voorsprong en hield die vast tot aan het eindsignaal. De eerste drie punten waren een feit.

In het duel met Welzijnskwartier was HZVV de betere ploeg en viel constant aan en de Katwijkers beperkten zich voornamelijk tot verdedigen. HZVV kreeg kansen genoeg, maar door een bevrijdende treffer van Freek was de tweede zege een feit. Doordat de andere ploegen tegen elkaar gelijk speelden was HZVV voor de laatste wedstrijd tegen Rood Wit al poulewinnaar.

Tegen de ploeg uit Veldhoven speelde HZVV haar slechtste wedstrijd van het toernooi en ontsnapte enkele keren aan een achterstand, maar dat bleef haar bespaard. In de slotfase was het aan Jos Kok te danken dat HZVV ook haar derde poulewedstrijd in winst wist om te zetten: 1-0. Daardoor had HZVV zich al bij de laatste acht geplaatst.

In de kwartfinale stond het tegenover ADO Den Haag 2 dat in de andere poule als tweede was geëindigd. HZVV begon niet goed aan het duel en keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg toonde echter veerkracht en kwam via Freek en Jos Kok aan de leiding, waarna het iets beter combinerend ADO op zoek ging naar de gelijkmaker. Het was jammer dat de scheidsrechter  anderhalve minuut te vroeg affloot, waardoor de wedstrijd een enigszins onbevredigend einde kreeg.

HZVV had de halve finale bereikt en daarin trad het aan tegen SJC/Roodenburg combinatie. Ook in deze wedstrijd kwam HZVV met 1-0 achter door een grote fout in de verdediging, die bekwaam werd afgestraft. HZVV had al eens eerder veerkracht getoond en dat was in deze wedstrijd opnieuw het geval. Na de mooiste aanval van het toernooi was het opnieuw Freek die fraai scoorde en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-1, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Egbert Steenbergen en David van der Laan scoorden, terwijl Roodenburg twee keer van tien meter afstand van een leeg doel miste. HZVV won zodoende de strafschoppenserie met 2-1 en mocht de finale spelen en dat was op zich al een prestatie van formaat. Daarin trof het een bijzondere tegenstander, want de opponent waren de ex-Internationals van de KNVB.

De ploeg bestond uit oud-spelers van het Nederlands elftal, zoals Ernie Brands, Wim Meutstege, Simon Tahamata, Sjaak Swart, Martin Vreysen, Piet de Vries, Henk Warnas en Harry Lubse. HZVV speelde een puike wedstrijd tegen de ex-profs en hield lang gelijke tred. Simon Tahamata, die zijn ploeg gedurende het toernooi vaak op sleeptouw nam, zorgde voor de enige treffer tegen een taai verdedigend HZVV. In de slotfase zette HZVV goed druk en was twee keer dichtbij de sensationele gelijkmaker, maar twee keer raakte HZVV de paal. De ex-Internationals raakten even van de wijs en lieten verbaal hun ongenoegen merken. De Hoogeveners verzuimden echter door te drukken, maar konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. HZVV Old Stars kon na de winst van het toernooi bij FC Groningen en een zesde plaats op het toernooi van Heracles opnieuw een goed resultaat boeken. Op vrijdag 22 september neemt HZVV deel aan het toernooi in Houten.

(Foto: vv SJC)