Oldstars Sportieve ontmoeting Wandelvoetballers

HZVV Oldstars

Sportieve ontmoeting Wandelvoetballers

Jirnsum - Op woensdagmorgen werd op het nog natte gras gesjouwd met pionnen, goaltjes en ballen. Om half tien, als ook het team van HZVV ( Hoogeveen) is gearriveerd, is er koffie met een heerlijk stuk oranjekoek.

Na een kort welkomstwoord van Ed den Dulk werd er omgekleed en op het veld geposeerd voor de groepsfoto s. En kijk: daar brak een waterig zonnetje door. Het werd ideaal wandelvoetbalweer voor de 60 en 70 plussers. Wedstrijdleiders Abe Buwalda en Piet de Jong legden nog een keer de toernooivorm uit. Allereerst waren er twee wedstrijden met gemixte zestallen, die voor veel plezier zorgden.

De overige wedstrijden werden verder in poulevorm afgewerkt onder leiding van twee kritische, maar zeer sportieve scheidsrechters: Roel Elzinga en Jappie Riemersma. Om 12.15 uur waren de wedstrijden voorbij en kon iedereen zich, na een snelle douche, opmaken voor een stevig bord heerlijke soep, uitermate goed verzorgd door Antsje Spel. Er waren goed belegde broodjes, melk en fris voor de droge kelen, met dank aan Johnny van Steen.

Het zestal van Irnsum B had de meeste punten verzameld . Maar eigenlijk waren alle wandelvoetballers winnaars.  Er werd volop bewogen en genoten van het mooiste spel, dat vrijwel alle mannen, ook op leeftijd kennen:  voetbal, al was het nu wandelend.