header-logo
Heren 1 HZVV geeft voorsprong onnodig weg

HZVV Heren 1

HZVV geeft voorsprong onnodig weg

Buitenpost - HZVV is in de uitwedstrijd tegen Buitenpost niet verder gekomen dan een 1- gelijkspel. Gezien het aantal kansen had HZVV meer verdiend. Voor rust was HZVV beter en kwam verdiend op 0-1. Vlak voor rust betekende de eerste kans voor Buitenpost de gelijkmaker. Het laatste deel van de tweede helft zakte HZVV ver weg, maar gezien de twee verschillende helften kon HZVV-trainer Mulder wel met een punt leven.
HZVV had iets meer recht op de zege dan Buitenpost, dat voor rust weinig kon uitrichten. ,,Ik vind dat we in de eerste helft te weinig uit de mogelijkheden gehaald hebben,” vindt Rick Mulder. ,,We kwamen er een aantal keren goed doorheen. We scoorden helaas maar een keer. Dan volgt de onnodige goal vlak voor rust. Dat geeft wel een tik. We komen toch goed uit de kleedkamer en schieten op de paal. Toch krijgen we vanaf dat moment minder grip op de wedstrijd. Het veld werd voor ons zwaarder, gladder en dan zie je dat kunstgras en een gewoon veld een wereld van verschil is. Vooral wanneer het regent. Mede door de druk van Buitenpost konden we aan de bal niet veel meer laten zien. De eerste helft was voor ons en de tweede helft voor Buitenpost. Een gelijkspel is volgens mij dan een terechte uitslag.”
HZVV begon goed aan het duel en kreeg al vlot kansen via Kelly Joao en Justin Lambers, maar die gingen er niet in. Op het gladde veld had HZVV moeite de bal in de ploeg te houden, maar was wel het meest dreigend. Nadat Sander Dzemidzic de vuisten van doelman Kevin van der Meulen had getest kwam HZVV verdiend aan de leiding. Na een corner van Jan Hup schoot Alex Zomer in, waarna de bal voor de voeten van Sander Dzemidzic rolde, die binnen schoot. Daarna bleef HZVV beter, maar ging te slordig met de mogelijkheden om. Uit het niets kreeg HZVV vlak voor rust een domper te verwerken toen het totaal onnodig de gelijkmaker moest incasseren. Na een voorzet van Mark van der Meer kopte spits Rob Schokker via de handen van doelman Rosink de bal in het net. HZVV begon het tweede bedrijf nog goed met een schot van Noah ten Brinke op de paal en een kans voor Sander Dzemidzic. HZVV zakte steeds verder weg en Rodney Rosink hield zijn ploeg op de been door reddingen op inzetten van Jorn Jongsma en Willem de Boer. HZVV moest terug wegens het opportunistische spel van Buitenpost, dat via Berend Schootstra zelfs nog dichtbij de winst was.

Buitenpost-HZVV 1-1 (1-1)
33. Sander Dzemidzic 0-1, 45. Rob Schokker 1-1. Scheidsrechter: Berends. Geel: Lambers (HZVV), Schootstra (Buitenpost). Toeschouwers: 0.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa (74. Dias N’zasi), Lambers; Wijma, Valente, ten Brinke, Hup, Dzemidzic, Joao.