Heren 1 HZVV boekt broodnodige overwinning op Urk

HZVV boekt broodnodige overwinning op Urk

Hoogeveen – De ontlading bij HZVV was enorm na de kostbare 3-1 overwinning op Urk. Door de belangrijke zege steeg de ploeg van trainer Gert van Duinen naar de veilige elfde plaats, maar de Hoogeveners zijn nog verre van veilig. Deze zege zal de ploeg een flinke steun in de rug geven in de resterende drie duels. Voor rust werkte de countertactiek van HZVV uitstekend en dat betekende een 2-0 ruststand. Vlak voor tijd werd het nog spannend bij 2-1, maar in blessuretijd maakte invaller Frank Strijker aan alle onzekerheid een eind.

HZVV miste Alex Zomer en Jos Fidom wegens schorsingen en Sander Dzemidzic, Erwin Breukelman en Nick Neumann wegens blessures. Daardoor kreeg onder andere het jeugdige talent Tim Mulder weer een kans en net als vorige week greep hij die kans met beide handen. De thuisclub streed voor alles wat het waard was tegen het fysiek sterke Urk, dat nergens meer voor speelt. De wedstrijd zat vol irritaties met veel overtredingen en arbiter Boringa had moeite om consequent te blijven. Tijdens de warming up zwikte Marlon Luchtenberg door de enkel, maar kon toch beginnen en direct kwam Maarten Dijkhuizen met gestrekt been in op de enkel van Luchtenberg en Boringa hield het bij geel. De thuisclub liet Urk het spel maken en probeerde bij balbezit snel uit te breken en dat lukte al na zeven minuten. Marlon Luchtenberg brak op links door en zijn voorzet werd door Riekelt-Jan Brands in het eigen doel gegleden. Een mooie opsteker voor HZVV.

De gasten hadden meer balbezit, maar deden daar voor het doel van HZVV weinig mee en de thuisploeg kwam niet in de problemen. HZVV was deze keer zeer effectief, want de tweede uitval leverde meteen de tweede treffer op. Kelly Joao veroverde de bal en stuurde Marlon Luchtenberg weg, die doelman Cornelis Koffeman passeerde en de bal in het lege doel deponeerde. HZVV had alleen baat bij een overwinning en dit positieve scenario was voor de thuisploeg zeer welkom. Verdedigend bleef HZVV daarna goed staan met Jan Hup en Yannick Manusiwa als centrale verdedigers. Na ruim een half uur ontstond de derde kans voor HZVV en Lorenzo Valente verzuimde na een voorzet van Marlon Luchtenberg de wedstrijd in het slot te gooien, want hij schoot rakelings naast. Daardoor bleef Urk in de wedstrijd en Lucas Nagel was vlak voor rust dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal vloog over. Op weg naar de kleedkamer waren er wat onvriendelijkheden over en weer tussen spelers en trainer, maar dat liep met een sisser af.

Na de thee begon HZVV goed en Yoran Popovic kopte na een afgemeten voorzet van Paul Bangura maar net naast. Urk was meer in balbezit, maar echte uitgespeelde kansen bleven voorlopig uit. Soms ontstond er enige paniek in de HZVV-defensie, maar konden inzetten van Urk net geblokt worden. In de tegenaanval kreeg HZVV een beste kans via Yoran Popovic. Doelman Koffeman schoot tegen Popovic op, waarna het leer in het zijnet belandde. Tien minuten voor tijd werd het weer billen knijpen voor HZVV toen invaller Klaas Romkes de 2-1 binnen schoot. Yoran Popovic had voor de bevrijding kunnen zorgen, nadat Koffeman tegen hem opschoot, maar op zijn beurt knalde hij op de doelman. Urk pompte de bal steeds hoog in het strafschopgebied van HZVV, maar de thuisclub bleef overeind.

In blessuretijd pikte invaller Frank Strijker een verre uittrap van Hidde Streutker op, passeerde de doelman en schoof de bal in het lege doel, waarna het feest kon losbarsten. HZVV-trainer Gert van Duinen was opgelucht na de broodnodige zege. ‘In de eerste helft hebben we compact gespeeld en werden we teruggedrongen. In de counter waren we moeilijk te stoppen en dat was mooi om te zien hoe effectief we in de tegenaanval waren. Tim Mulder heeft fantastisch gespeeld en dat is een mooi verhaal. Vorige week was hij belangrijk en nu weer. Ook voor Frank Strijker was het super dat hij de belangrijke 3-1 maakte. Om over een gouden wissel te praten vind ik onzin, want Tim Mulder zat er conditioneel doorheen.’

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

HZVV-Urk 3-1 (2-0)
7. Riekelt-Jan Brands (e.d.) 1-0, 28. Marlon Luchtenberg 2-0, 80. Klaas Romkes 2-1, 90+3 Frank Strijker 3-1.
Scheidsrechter: Boringa.
Geel: Akkerman, Popovic (HZVV), Nagel, Kramer, Dijkhuizen (Urk).
Toeschouwers: 350.
HZVV: Streutker; Manusiwa, Bangura, Hosseini, Hup; Akkerman, Luchtenberg (61. N. ten Brinke), Valente, Mulder (74. Strijker); Joao, Popovic (88. Ronkes).