Heren 1 HZVV pakt punt bij DFS

HZVV pakt punt bij DFS

Opheusden – HZVV heeft na vier nederlagen op rij een punt gepakt bij DFS. HZVV kwam door een blunder van DFS-doelman Veeneman al vroeg op voorsprong. De thuisclub drong aan zonder tot goede kansen te komen, maar de eerste kans betekende wel de gelijkmaker. Na rust ging de strijd gelijk op, maar in de slotfase kwam HZVV een paar keer goed weg. Met het punt schiet HZVV niet al te veel op, want het blijft dertiende.

Het probleem van HZVV-trainer Gert van Duinen zit vooral voorin, want de ploeg mist een afmaker. HZVV begon tegen DFS met Jos Fidom en Sander Dzemidzic in de voorhoede, zodat Kelly Joao en Yoran Popovic op de bank begonnen. HZVV speelde in een 5-3-2 opstelling en Arjan Akkerman had sinds enige tijd weer een basisplaats. In de beginfase van het duel zat het HZVV eens een keer mee, want na vier minuten kwam HZVV aan de leiding door een kapitale fout van doelman Peter Veeneman. Marlon Luchtenberg schoot vanaf rechts voor en Veeneman leek de bal simpel op te kunnen rapen, maar hij liet de bal los, waarna het leer langzaam het doel inrolde. Een enorme opsteker voor HZVV en Luchtenberg probeerde het even later op dezelfde wijze, maar Veeneman had van zijn fout geleerd. De voorsprong gaf weinig rust, want DFS was de betere ploeg en gaf HZVV geen centimeter ruimte. HZVV was de bal vaak voor de middenlijn al weer kwijt, waardoor de druk op het HZVV-doel bleef. DFS was wel meer in balbezit en was wel dreigend, maar kreeg geen echte uitgespeelde kansen. HZVV probeerde het vooral met lange ballen op Fidom en Luchtenberg, maar die kwamen te vaak niet aan. HZVV leek de rust met 0-1 te gaan halen, maar vlak voor de thee betekende de eerste kans voor DFS de gelijkmaker. Rutger Worm zette voor en Lucien Dors kopte ongehinderd in. Daarna kreeg HZVV haar eerste echte kans via Arjan Akkerman, die tegendraads inkopte, maar de bal over een gapende doelmond zag gaan. Een uitgelezen mogelijkheid om de rust in te gaan met 1-2 voorsprong.

Na rust werd het spel van beide ploegen er niet beter op en was er vooral sprake van middenveldspel zonder echte kansen. Erwin Breukelman was na een corner van Dzemidzic nog het dichtst bij een treffer, maar hij kopte over. Marlon Luchtenberg probeerde het met een afstandschot dat geen probleem was voor Veeneman. HZVV gaf achterin weinig meer weg, maar dat veranderde in de slotfase toen DFS een nieuwe spits inbracht. Tien minuten voor tijd kwam HZVV heel goed weg toen invaller Remy Raterink tegen de paal schoot. Even later verscheen Raterink weer vrij voor Hidde Streutker en deze keer mikte hij naast. Nog geen minuut later knalde Lorenzo Davids van zo’n 30 meter snoeihard in en de bal leek er in te gaan, maar Reza Hosseini stond op de doellijn en via zijn hoofd rolde de bal achter. In blessuretijd zette HZVV nog even aan en kreeg het nog een mogelijkheid via Sander Dzemidzic, maar hij schoot naast.

DFS-HZVV 1-1 (1-1)
4. Marlon Luchtenberg 0-1, 35. Lucien Dors 1-1.
Scheidsrechter: Wijma.
Toeschouwers: 200.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Zomer, Hosseini; Akkerman (75. Joao), Luchtenberg (83. Strijker), Valente, Hup; Dzemidzic, Fidom (76. Popovic).
Man van de wedstrijd: Hidde Streutker