Heren 1 HZVV is niet effectief genoeg tegen Excelsior ‘31

HZVV is niet effectief genoeg tegen Excelsior ‘31

Hoogeveen – HZVV zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, want ook het duel tegen Excelsior ’31 leverde een nipte 1-2 nederlaag op. De thuisclub kreeg evenveel kansen als de gasten, maar een gebrek aan koelbloedigheid brak HZVV weer eens op. Het iets vaardiger Excelsior ’31 was iets effectiever en net iets sneller in de combinaties. De ploeg van trainer Gert van Duinen zakte naar de dertiende plaats en dat zou eventueel pd-wedstrijden betekenen.

De HZVV-trainer zei na afloop dat zijn ploeg de wedstrijd had verloren door kleine dingen. ‘We moeten niet in de war raken. We hebben direct na de wedstrijd duidelijke woorden tegen elkaar gesproken. We hebben hard gewerkt en het zit vast op kleine dingen. In de eerste helft werkte onze compacte speelwijze goed en verdedigden we goed. Na rust lukte dat niet meer en waren we veel te snel de bal al weer kwijt. Beide ploegen hebben evenveel kansen gehad, maar Excelsior ’31 was iets beter en we zijn op kwaliteit geklopt. Dat heeft niets met inzet te maken. We moeten nu gauw winnen en niets anders,’ zegt Gert van Duinen.

HZVV startte met Kelly Joao weer in de basis en dat kostte Sander Dzemidzic een basisplaats. Ook Arjan Akkerman begon op de bank. In het eerste kwartier had Excelsior ’31 het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na tien minuten snelde Marlon Luchtenberg op doelman Koetsier af, kapte Mirko Zwiers uit, maar miste vervolgens de kracht voor een schot. Even later verscheen Jos Fidom voor Koetsier, maar de spits trof de voet van de goalie. Pas na een half uur kregen de gasten hun eerste kans. HZVV-doelman Hidde Streutker redde knap na de volley van Hielke Penterman. HZVV stond verdedigend goed en gaf weinig weg. Bij de gasten ontbrak vaak de goede eindpass. Na een tamme periode zorgde Jos Fidom voor een opleving, want van heel ver verraste hij bijna Koetsier, maar de bal vloog rakelings over. Aan de andere kant bracht Streutker redding na een inzet van Penterman, zodat de rust aanbrak met de bekende brilstand, maar HZVV had verzuimd minstens een keer te scoren. De thuisclub had het voor rust verdedigend goed voor elkaar, maar direct in het tweede bedrijf bleek al dat HZVV dat niet kon volhouden. Vlak na rust was Mirko Zwiers al dichtbij een treffer, maar kon de goed spelende Streutker redding brengen. Een paar minuten later kwam Excelsior ’31 op voorsprong. Na een voorzet van rechts tikte oud-HHC-er Hielke Penterman knap binnen. Jos Fidom had de zaken direct recht kunnen trekken, maar vrij voor Koetsier mikte hij recht op de doelman, die de bal gemakkelijk kon vangen. In plaats van 1-1 werd het echter 0-2. HZVV kreeg de bal niet weg en Tom Brummelhuis kon uiteindelijk de genadeklap uitdelen. Dat was een fikse klap voor de thuisploeg en Gert van Duinen bracht Sander Dzemidzic voor rechtsback Erwin Breukelman en HZVV ging met drie verdedigers spelen. De gasten trokken zich meer terug en HZVV was meer op de helft van de gasten te vinden. Yoran Popovic probeerde het met een schot, maar de goed keepende Melvin Koetsier redde. Tien minuten voor tijd nam Gert van Duinen nog meer risico door centrale verdediger Yannick Manusiwa te wisselen voor middenvelder Arjan Akkerman. Diezelfde Akkerman had weer wat hoop in de harten van de HZVV-ers kunnen brengen, maar zijn fraaie omhaal tikte Koetsier met de vingers tegen de paal en daar zat het HZVV niet mee. Aan de andere kant kwam er meer ruimte voor Excelsior ’31, dat via Cem Köse een goede kans kreeg, maar Streutker redde knap. In blessuretijd bracht HZVV de spanning eventjes weer terug door een treffer van Sander Dzemidzic. Yoran Popovic stuitte eerst weer op de voet van Melvin Koetsier, maar in de rebound was Sander Dzemidzic attent en schoof het leer in het lege doel. Even kreeg HZVV hoop op een punt, maar Excelsior ’31 belette knap de weg voor een lange bal naar het strafschopgebied van de gasten, waardoor de thuisclub niet meer gevaarlijk kon worden. De druiven waren zuur voor de Hoogeveners, die opnieuw net iets tekort kwamen.

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

HZVV-Excelsior ’31 1-2 (0-0)
51. Hielke Penterman 0-1, 61. Tom Brummelhuis 0-2, 90+3 Sander Dzemidzic 1-2.
Scheidsrechter: Schaper.
Geel: Hup, Akkerman (HZVV), Sahin, Ezafzafi, Penterman (Excelsior ’31).
Toeschouwers: 250.
HZVV: Streutker; Breukelman (65. Dzemidzic), Zomer, Manusiwa (77. Akkerman), Hosseini; Luchtenberg (86. Strijker), Hup, Valente; Fidom, Popovic, Joao.