Heren 1 HZVV boekt belangrijke zege op csv Apeldoorn

HZVV boekt belangrijke zege op csv Apeldoorn

Hoogeveen – Na de uiterst belangrijke 3-1 zege van HZVV op concurrent csv Apeldoorn klonk in de HZVV-kleedkamer uit de kelen van de HZVV-spelers de naam Yoran Popovic. De nieuwkomer was belangrijk met twee treffers en was met overmacht de man van de wedstrijd. De spits maakte vlak voor rust de belangrijke 1-1 en na een uur de 2-1 en dat betekende uiteindelijk de beslissing in het aantrekkelijke duel.

Yoran Popovic ging na afloop iedereen in de kleedkamer bij langs om de hand te schudden. De spits kon dit seizoen nog niet altijd een stempel op de wedstrijden drukken van zijn ploeg en deze wedstrijd zorgde dan ook zichtbaar voor opluchting bij Popovic. ‘Dit is natuurlijk een heerlijke overwinning voor ons in deze zes punten wedstrijd. Ik ben hartstikke blij dat ik met twee treffers ook belangrijk kon zijn. We waren de laatste weken al goed bezig met zeges op topploegen en we hielden Genemuiden op 0-0. Ik merkte dat het persoonlijk ook steeds beter ging en het is mooi dat het er in deze wedstrijd uitgekomen is. Dit is een geweldig gevoel. In het begin moest ik wennen bij HZVV, maar ik ben met open armen ontvangen en dat is een groot compliment voor de club. Ik denk dat we niet minder zijn dan andere clubs en het was zaak voor ons om ook eens punten te pakken tegen tegenstanders die onder ons staan en dat hebben we vandaag goed gedaan. Dit was een zeer belangrijke wedstrijd en deze overwinning betekent een grote steun voor het vervolg van de competitie,’ zegt Yoran Popovic, die tijdens het interview complimenten kreeg voor zijn doelpunt en zijn spel van voorbij lopende spelers van csv Apeldoorn.

Ook trainer Gert van Duinen was blij met de zege. ‘Het is fijn dat je deze wedstrijd wint. In de eerste helft waren we slordig, maar maakten op een belangrijk moment de 1-1. Na rust kregen we enkele 100% kansen en hadden we er met een beetje meer koelbloedigheid wel vijf kunnen maken. Deze zege geeft de ploeg rust en dit is goed voor de groep.’

HZVV begon goed aan het duel en in de eerste twintig minuten was HZVV scherper en kreeg het enkele mogelijkheden. Kelly Joao verscheen vrij keeper Patrick Jansen, maar de doelman redde net. Noah ten Brinke werd een paar keer goed aangespeeld, maar het vervolg ontbrak steeds. Na een kwartier deed Apeldoorn voor het eerst van zich spreken en HZVV-doelman, die goed in vorm is de laatste weken, redde op inzetten van spits Mark Fennebeumer en Charlie van der Hulst. Jansen had nog de nodige moeite met het schot met stuit van de gretige Yoran Popovic, maar daarna werd de dreiging van HZVV minder. De wedstrijd was pittig met veel overtredingen en scheidsrechter Gils had dan ook zijn handen vol aan het duel. Een beetje uit het niets nam csv Apeldoorn vlak voor rust de leiding door een treffer van spits Mark Fennebeumer. Het had weinig gescheeld of het had kort daarna 0-2 gestaan, maar tot twee keer toe pareerde Hidde Streutker knap twee inzetten van Fennebeumer. Op een psychologisch zeer belangrijk moment kwam HZVV langszij. In blessuretijd werd Yoran Popovic de diepte ingestuurd en hij passeerde Jansen en schoof de bal in het lege doel en zorgde daarmee voor opluchting bij de thuisclub.

Na rust bracht Gert van Duinen Arjan Akkerman voor Noah ten Brinke in de ploeg en de gasten begonnen beter en HZVV liet Apeldoorn het spel maken. De gasten namen wat meer risico achterin en dat leverde meer ruimte voor HZVV op in de tegenaanval. Na ruim een uur bekroonde Yoran Popovic zijn goede wedstrijd met zijn tweede treffer. Na een voorzet van Sander Dzemidzic kopte de fysiek sterke spits de bal knap langs Jansen. Apeldoorn viel aan en HZVV kreeg de kansen. Na een fraaie aanval via Kelly Joao en Sander Dzemidzic kreeg Lorenzo Valente een niet te missen kans, maar hij deed het wel. Even later maakte hij het goed door Arjan Akkerman te lanceren, die de bevrijdende 3-1 maakte. Na die treffer gaf Apeldoorn het op en had HZVV de score zelfs nog uit kunnen bouwen, maar met 3-1 was HZVV ook uiterst blij en nam het verder afstand van de onderste regionen.

HZVV-csv Apeldoorn 3-1 (1-1)
40. Mark Fennebeumer 0-1, 45+2. Yoran Popovic 1-1, 64. Yoran Popovic 2-1, 77. Arjan Akkerman 3-1.
Scheidsrechter: Gils.
Geel: Jonker, vd Hulst (Apeldoorn).
Toeschouwers: 300.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Zomer, Hosseini; Valente, N. ten Brinke (46. Akkerman), Dzemidzic (77. Bangura), Hup; Popovic, Joao (84. Strijker).

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic