Heren 1 HZVV wint moeizaam van Vroomshoopse Boys

HZVV wint moeizaam van Vroomshoopse Boys

Hoogeveen - HZVV heeft het oefenduel tegen nummer dertien van 1D Oost, Vroomshoopse Boys, met 3-2 gewonnen. De gasten, die getraind worden door ex-HZVV-trainer Karlo Meppelink, namen een 0-2 voorsprong en HZVV boog die achterstand om in een 3-2 zege in een matige wedstrijd. HZVV-trainer Gert van Duinen was dan ook niet tevreden over het spel van zijn ploeg en hij vond dat zijn ploeg voor rust een ruime voorsprong had moeten nemen.

Vroomshoopse Boys liet beter voetbal zien dat men zou verwachten van een degradatiekandidaat in 1D Oost. De gasten speelden uitstekend mee en kregen voldoende goede kansen om het de hoofdklasser erg moeilijk te maken. Bij 0-2 kreeg de ploeg van Karlo Meppelink een dot van een kans om op 0-3 te komen, maar dat bleef HZVV bespaard. Voor rust kwam de thuisclub terug tot 2-2. Na rust had HZVV wel meer balbezit, maar veel echte uitgespeelde kansen lieten de gasten niet toe. De eersteklasser kreeg na rust enkele goede mogelijkheden op een verrassing, maar dat is juist het probleem van Vroomshoopse Boys. ‘We spelen niet slecht, maar de doelpunten ontbreken,’ legt Karlo Meppelink uit. HZVV miste Jos Fidom, Marlon Luchtenberg, Sander Dzemidzic wegens blessures. Paul Bangura is herstellende van een blessure en deed alleen de eerste helft mee. Ook Frank Strijker, die herstelt van een knieblessure, kreeg speeltijd. In het eerste kwartier liet Vroomshoopse Boys direct al zien over een goed elftal te beschikken en zocht gedurfd de aanval. Na een kwartier resulteerde dat in een 0-1 voorsprong na een doeltreffende kopbal van Ramon de Jong. HZVV schrok van de tegentreffer en zette aan en de thuisclub kreeg daarna een handvol kansen om de fout te herstellen. Een inzet van Kelly Joao werd van de doellijn gehaald en Frank Strijker miste een voorzet van dezelfde Joao. Lorenzo Valente vond de doelman op zijn weg en Kelly Joao mikte in kansrijke positie naast. Zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant en dat was in dit duel niet anders. De verdediging van HZVV zag er niet goed uit en Bram Hooijer kon profiteren: 0-2. Even later had het weinig gescheeld of Vroomshoopse Boys was op 0-3 gekomen, maar vrij voor doelman Streutker werd er naast geschoten en daar kwam HZVV goed weg. Na een half uur deed Yoran Popovic iets terug en dat deed hij op een uitzonderlijke manier. Een vrije trap schoot hij via de onderkant van de lat binnen, de scheidsrechter zag het niet, maar de grensrechter van de gasten was zo sportief om aan te geven dat de bal de doellijn was gepasseerd. Vijf minuten later repareerde HZVV de schade door een treffer van Frank Strijker, die een fraaie aanval degelijk afrondde.

Na rust kwamen Milan Ronkes, Reza Hosseini, Yannick Manusiwa en Milan ten Brinke in de ploeg. HZVV viel aan en Vroomshoopse Boys ving HZVV op en was een aantal keer niet ongevaarlijk via snelle uitvallen. Na een uur mocht HZVV van geluk spreken dat een schot van ver over Hidde Streutker op de lat spatte. Aan de andere kant schoot Milan Ronkes na een fraaie aanval via Frank Strijker naast. HZVV gaf veel ruimte achterin weg, maar de gasten profiteerden niet. Een kwartier voor tijd behoedde Hidde Streutker zijn ploeg voor een achterstand door een goede kans onschadelijk te maken door een knappe redding. HZVV was wel veel in balbezit, maar had moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de bezoekers. De wedstrijd leek in een voor HZVV teleurstellend 2-2 gelijkspel te eindigen. Vier minuten voor tijd pakte HZVV via een fortuinlijke treffer toch nog de winst. Milan Ronkes zette vanaf rechts voor en via de borst van een verdediger van Vroomshoopse Boys rolde de bal het doel in en stond de doelman op het verkeerde been. Zaterdag begint voor HZVV de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Genemuiden. Dinsdag speelt HZVV om 20.00 uur een oefenwedstrijd op eigen veld tegen eersteklasser WHC, dat vijfde staat in 1D Oost.

HZVV-Vroomshoopse Boys 3-2 (2-2)
13. Ramon de Jong 0-1, 23. Bram Hooijer 0-2. 30. Yoran Popovic 1-2, 35. Frank Strijker 2-2. 86. e.d. 3-2.
HZVV: Streutker; Hup, Breukelman, Zomer (46. Manusiwa), Bangura (46. Hosseini); Valente, Mulder, N. ten Brinke, (46. M. ten Brinke); Popovic, Joao, Strijker (46. Ronkes)