Heren 1 HZVV boekt sensationele zege op Excelsior ‘31

HZVV boekt sensationele zege op Excelsior ‘31

Rijssen – HZVV ontpopt zich zo langzamerhand als een heuse reuzendoder. De ploeg van trainer Gert van Duinen pakte punten van toppers als Genemuiden, DFS, Berkum en voegde daar zaterdag een sensationele 1-3 zege op nummer twee Excelsior ’31 aan toe. HZVV speelde erg compact en probeerde via snelle uitvallen succesvol te zijn. Deze tactiek pakte uitstekend uit en de winnaar van de eerste periode wist zich geen raad met het strijdende HZVV en gaf zich uiteindelijk gewonnen.

De vreugde bij HZVV was na afloop van de verrassende winst erg groot en opnieuw had HZVV in een uitwedstrijd een topploeg verslagen. Na Berkum paste HZVV de uitgestippelde tactiek perfect uit en toonde zich daarnaast uiterst effectief. Verdedigend stond het goed met de verdedigers Alex Zomer, Yannick Manusiwa en Erwin Breukelman in een hoofdrol. Voorin bleek de snelheid van Kelly Joao en Marlon Luchtenberg een belangrijk wapen voor de felle Hoogeveners. Jos Fidom en Hidde Streutker stonden na afloop tevreden bij te komen van de knappe winst. ‘We begonnen sterk, maar daarna werd dat iets minder. Na twintig minuten hebben we iets omgezet en zijn we meer gaan inzakken en gokken op een uitval. Die spelwijze werkte uitstekend. Elke aanval van ons was bijna gevaarlijk. We wisten dat hun achterhoede niet zo snel is en dat hun backs veel opkwamen aan de zijkanten. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt,‘ zegt Jos Fidom. ‘We hebben het gewoon goed gedaan. Niemand heeft verzaakt en iedereen heeft alles gegeven,’ vult Hidde Streutker aan. Volgens beide spelers heeft de ploeg de laatste weken meer strijd geleverd en dat leverde resultaat op. ‘Als iedereen strijd levert, zoals vandaag, kunnen we het iedereen lastig maken. We pakken veel punten van topploegen, maar het wordt nu wel eens tijd dat we ook gaan winnen van ploegen die lager op de ranglijst staan dan wij.’

Gert van Duinen begon deze wedstrijd met Lorenzo Valente in de basis en dat ging ten koste van Arjan Akkerman, die voor het eerst dit seizoen op de bank begon. Paul Bangura en Sander Dzemidzic zijn geblesseerd. Bij Dzemidzic moesten de pinnen uit zijn been verwijderd worden. HZVV startte sterk en werd dreigend via Yoran Popovic, maar na tien minuten nam de thuisclub het initiatief over. Bij de eerste kans voor Excelsior ’31 raakte Dylan Vosskühler HZVV-doelman Streutker die de bal tegen het hoofd kreeg. ‘Ik zag even niets met mijn rechter oog, maar nu is het weer goed,’ legt Streutker uit. De thuisclub had de bal en HZVV wachtte af en stond compact te verdedigen. Toch had Excelsior minstens op een 2-0 voorsprong kunnen staan, want het kreeg drie goede kansen via Dylan Vosskühler, Kirko Zwiers en Simon Baysoy, maar HZVV bleef overeind. De eerste kans voor HZVV betekende na krap een half uur direct de voorsprong voor de gasten. Na een voorzet van Marlon Luchtenberg en een pass van Yoran Popovic schoof Kelly Joao de bal langs doelman Melvin Koetsier en leidde HZVV tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand om bij de Hoogeveners. Die treffer voelde voor de thuisclub als een mokerslag en Exceslior ’31 dat bij winst de leiding had kunnen nemen, werd voor rust niet meer gevaarlijk. De sfeer was vrij grimmig met veel overtredingen en voortdurende protesten en arbiter Ter Brake uit Dedemsvaart had dan ook zijn handen vol aan het duel.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Excelsior viel aan in een te laag tempo en HZVV loerde op de counter. Na een uur had dat succes, want Lorenzo Valente rondde een voorzet van Kelly Joao knap af: 0-2. Heel snel was het al weer 1-2 doordat Hakim Ezafzafi de enige kans van de thuisclub na rust verzilverde onder Streutker door. Even leek het weer spannend te worden, maar de beste kansen waren voor HZVV, dat een kwartier voor rijd de marge weer op twee bracht. Marlon Luchtenberg brak door en schoot via een verdediger de bal langs doelman Koetsier, die kansloos was. Die treffer bleek de genadeklap voor Excelsior en in de slotfase kreeg HZVV nog kansen genoeg om er een nog ruimere zege van te maken, maar in de eindpass waren de voorwaartsen net iets te slordig.

Excelsior ’31-HZVV 1-3 (0-1)
27. Kelly Joao 0-1, 63. Lorenzo Valante 0-2, 66. Hakim Ezafzafi 1-2, 74. Marlon Luchtenberg 1-3. Scheidsrechter: Ter Brake.
Geel: Hup (HZVV), Isa, Boeloerditi, Beverdam (Excelsior ’31).
Toeschouwers: 300.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Zomer, Hosseini; Luchtenberg (90. Mulder), Hup, Valente, Fidom (81. Ronkes); Popovic (90. Strijker), Joao.
Man van de wedstrijd: Kelly Joao

Met dank aan Excelsior '31 TV hieronder de samenvatting: