Heren 1 HZVV verliest door matige eerste helft

HZVV verliest door matige eerste helft

Hoogeveen – HZVV heeft door een zwakke eerste helft een toch wel onverwacht hoge 1-4 nederlaag geleden tegen middenmoter AZSV. Na een half uur keek HZVV al tegen een 0-4 achterstand aan, omdat de thuisclub de gasten alle vrijheid en ruimte gaf. Bij AZSV lukte alles en HZVV hielp door eigen fouten de bezoekers in het zadel. Na rust leek er hoop te komen na de vroege 1-4, maar verder liet AZSV het niet komen.

Door de mokerslag zakte de ploeg van trainer Gert van Duinen naar de dertiende plaats en dat is een plaats waar het niet zijn wil. HZVV verliest te veel punten van tegenstanders die onder hun of vlak boven de Hoogeveners staan. De thuisclub begon vol goede moed aan het duel met AZSV dat al drie wedstrijden zonder winst was gebleven. De ploeg was niet bij de les en toen na een half uur AZSV met 0-4 leidde was de wedstrijd al beslist. Gert van Duinen kon geen verklaring geven voor de tegenvallende eerste helft. ‘We moeten ons schamen voor de eerste helft. We hadden een goed plan. We zouden AZSV vanaf het begin onder druk zetten en opjagen. Als ik zie wat er gebeurt, dan zakt mijn broek er vanaf,’ zegt Gert van Duinen teleurgesteld. ‘Ik schaam me zelf ook, want ik maak deel uit van het team. We hebben duidelijke afspraken gemaakt, maar die worden gewoon niet nagekomen. We maken drie fouten en de vierde treffer is een zondagsschot. Er was gebrek aan scherpte en we waren in ons hoofd er niet klaar voor, leek het wel.’

Gert van Duinen had de opstelling op een paar plaatsen gewijzigd. Milan ten Brinke begon als rechtsachter en Jan Hup verhuisde naar een plek vlak voor de defensie. Sander Dzemidzic kreeg een basisplaats en Kelly Joao en Erwin Breukelman begonnen op de bank. HZVV begon met goede hoop, maar die kreeg al na vijf minuten een flinke knauw. Arjan Akkerman kopte een bal voor de voeten van Bram Rensing en diens voorzet werd ongelukkigerwijs door Reza Hosseini in zijn eigen doel gewerkt. Dat was een flinke klap voor HZVV en nog geen vier minuten later deelde AZSV een tweede tik uit. Kars Vierwind kon op de rand van het strafschopgebied ongehinderd de bal voor zijn goede voet leggen en Hidde Streutker was kansloos op de niet harde schuiver. HZVV was helemaal van slag en bij het vlot combinerende AZSV lukte alles. Na twintig minuten werd de malaise bij de thuisclub nog groter. Marlon Luchtenberg speelde de bal in de voeten van de sterke spits Rik van der Eerden en hij verschalkte Streutker met een bekeken lobje. De HZVV-toeschouwers keken verbijsterd toe en ook AZSV zal verbaasd zijn geweest over hoe gemakkelijk het tot scoren kwam. Voor deze wedstrijd troffen de gasten slechts zes keer doel. Na een half uur werd het zelfs ook 0-4 en opnieuw Rik van der Eerden was de doelpuntenmaker. Zijn vrije bal werd eerst nog geblokt, maar in de rebound knalde hij het leer over Streutker heen in de touwen. Gert van Duinen greep in en bracht Jos Fidom voor Milan ten Brinke en HZVV ging met drie verdedigers spelen en probeerde nog wat te forceren. HZVV viel aan, maar kwam voor rust niet tot echte kansen. AZSV wachtte af en gokte op de counter en was via een vrije bal van Rik van der Eerden nog dichtbij een treffer, maar Hidde Streutker was attent.

Na de rust begon AZSV goed en kreeg direct al een kans op 0-5, maar dat bleef HZVV bespaard. Twee minuten na rust kwam er weer hoop bij HZVV toen Jonathan Goosen de voorzet van Marlon Luchtenberg tegen de hand kreeg en Jos Fidom de strafschop benutte. Tien minuten later had Marlon Luchtenberg de kans op 2-4, maar zijn inzet strandde op de vuisten van doelman Matthijs Ebbers. HZVV zette wel aan, maar kwam nauwelijks door de AZSV-defensie, die goed stond en weinig weggaf. Marlon Luchtenberg brak regelmatig over links goed door, maar de positieve voortzetting bleef te vaak uit. In de slotfase kreeg AZSV nog twee dotten van kansen, maar invaller Thomas Stoverinck en Niek te Veluwe kregen de bal niet langs Hidde Streutker. In blessuretijd probeerde invaller Frank Strijker het met een schot, maar Ebbers stond op de goede plaats.

Man van de wedstrijd: Jos Fidom

HZVV-AZSV 1-4 (0-4)
5. Reza Hosseini (e.d) 0-1, 9. Kars Vierwind 0-2, 21. Rik van der Eerden 0-3, 27. Rik van der Eerden 0-4.
Scheidsrechter: Paarhuis.
Geel: Hogeweide (AZSV).
Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Manusiwa, Zomer, M. ten Brinke (33. Fidom), Hosseini; Akkerman, Luchtenberg (73. Joao), Hup, Valente; Dzemidzic, Popovic (75. Strijker).