Heren 1 HZVV maakt slechte beurt bij Urk

HZVV maakt slechte beurt bij Urk

Urk – HZVV maakte tegen laagvlieger Urk een hele slechte beurt. De ploeg van trainer Gert van Duinen speelde een uiterst zwakke wedstrijd en kreeg daarvoor de kostbare rekening gepresenteerd van het ook niet groots spelende Urk. Op wilskracht werd HZVV afgetroefd en de gasten mochten blij zijn dat het bij rust nog 0-0 stond. Na rust strafte Urk twee fouten in de HZVV-defensie af en won met 2-0. Tien minuten lang leefde HZVV even op en was vier keer dichtbij de gelijkmaker, maar die viel niet.

De zege kwam terecht bij de ploeg die daar het meest recht op had. Voor rust kreeg Urk een handvol kansen, maar een achterstand bleef het matige HZVV bespaard. De ploeg verloor te veel duels en kwam fysieke kracht te kort tegen het wilskrachtige Urk. Daarnaast konden de tegenvallende voorwaartsen de bal niet vasthouden, waardoor er voor rust nauwelijks een fatsoenlijke aanval opgezet kon worden. HZVV kwam voor rust tot slechts een kans via Kelly Joao en dat was wel erg schamel. HZVV startte gehavend de belangrijke wedstrijd, want Paul Bangura (kruisband) en Jos Fidom (knie) waren geblesseerd. Daartegenover stond de rentree van Lorenzo Valente. Het begin van HZVV was veelbelovend, maar na een kwartier nam Urk het initiatief en moest HZVV terug. Na kansen voor Gerrit Tol en Jelle de Boer verscheen Kelly Joao bij een uitval alleen voor doelman Cornelis Koffeman, maar de aanvaller hiel de kans om zeep. Aan de andere kant schoot Arjan Akkerman tegen Klaas Kramer op, waarna de bal bijna het doel invloog. Even later had HZVV geluk dat Gerrit Tol in kansrijke positie naast schoot. HZVV kwam er zelden uit en de omschakeling verliep vaak te langzaam, omdat de passing vaak te slordig was. De sfeer in het veld was wat onplezierig en er waren nogal wat schwalbes en overtredingen te noteren. Scheidsrechter Schaper had best wat harder kunnen ingrijpen. HZVV mocht het meest blij zijn met de 0-0 ruststand, maar kon niet tevreden zijn over het vertoonde spel voor rust, want dat was ver onder de maat.

Na rust werd het spel van HZVV vooralsnog niet beter en een misverstand tussen Erwin Breukelman en doelman Hidde Streutker leverde de achterstand op. Na een gebrek aan duidelijke communicatie kreeg Erwin Breukelman een voorzet van links verkeerd op het hoofd, waarna spits Hessel Snoek de bal in de kruising knalde. Urk wilde meer en HZVV kwam nauwelijks over de middenlijn. Jan van Slooten zag zijn schot in een mêlee van spelers gekraakt en even later had Jelle de Boer het duel al kunnen beslissen. Reza Hosseini speelde de bal in de voeten van De Boer, die vrij voor Streutker de hoek kon uitzoeken, maar hij schoot naast en daar kwam HZVV bijzonder goed weg. Van Duinen bracht Sander Dzemidzic voor Noah ten Brinke in de ploeg en twintig minuten voor tijd brak er uit het niets een goede fase van HZVV aan. Reza Hosseini stuurde Yoran Popovic weg, die vrij voor Koffeman stuitte op de Urk-doelman. Dat was het sein voor een goede periode van HZVV dat het tempo opschroefde en kansen kreeg op de gelijkmaker. Lorenzo Valente had pech met zijn inzet op de lat. Na een corner van Arjan Akkerman werd de inzet van Yoran Popovic van de doellijn getrapt en een vrije bal van Arjan Akkerman ranselde Koffeman uit zijn doel. HZVV gooide alles op de aanval, waardoor er ruimte ontstond voor de counter van Urk. In blessuretijd ging de HZVV-defensie in de fout en invaller Riekelt Nentjes strafte dat simpel af.

Urk-HZVV 2-0 (0-0)
50. Hessel Snoek 1-0, 90+4 Riekelt Nentjes 2-0.
Scheidsrechter: Schaper.
Geel: Nagel, Van Slooten (Urk).
Toeschouwers: 250.
HZVV: Streutker; Breukelman, Zomer (85. Strijker), Hosseini, Hup; N. ten Brinke (65. Dzemidzic), Akkerman, Luchtenberg, Valente; Joao (72. Ronkes), Popovic.
Man van de wedstrijd: Alex Zomer