Heren 1 HZVV is opgelucht na zwaar bevochten zege

HZVV is opgelucht na zwaar bevochten zege

Hoogeveen – Wat was de opluchting bij HZVV groot na de 2-1 overwinning op laagvlieger NSC. Niemand bij de thuisclub maalde er om dat de zege met enig fortuin tot stand kwam, want HZVV had het meeste recht op de kostbare drie punten. Na een 0-1 achterstand werd het via een eigen doelpunt van NSC 1-1 en de 2-1 kreeg HZVV in de schoot geworpen door een enorme blunder van NSC-doelman Damian Ranzijn. Het matige duel lag 25 minuten stil vanwege een blessure van grensrechter Van Bruggen, die vervangen werd door eredivisie grensrechter Mark Strijker.

Na afloop vlogen de HZVV-ers elkaar blij om de hals, want na zes duels zonder winst waren eindelijk de broodnodige drie punten binnen gesleept. Op de winst viel niets af te dwingen, want HZVV was de betere ploeg met de meeste kansen. Vooral na rust was het eenrichtingsverkeer op het doel van NSC, dat aanvallend erg weinig in de melk te brokkelen had. Het zat HZVV deze keer eens aan alle kanten mee, want bij de twee doelpunten had HZVV over geluk niet te klagen. Het dwong deze keer het geluk af en invaller Milan Ronkes, die nog geen balcontact had gehad, werd het goudhaantje met de winnende treffer. ‘Dit hadden we heel hard nodig,’ vond Arjan Akkerman. ‘Wij spelen deze periode tegen de laagste drie geklasseerde ploegen en dan moet je punten pakken. Het was wel vreemd dat we na de blessure van de grensrechter even van slag waren, maar na rust ging het meer een kant op en we verdienden de zege dan ook. Nu hadden we het geluk eens aan onze kant, maar we verdienden de drie punten. Na de rode kaart voor Yannick Manusiwa was het even schrikken en was het alleen maar tegen houden. We hebben onze plicht gedaan. Ik speel zelf al drie wedstrijden niet goed en dat moet anders.’ Na 21 minuten werd de wedstrijd gestaakt wegens een blessure van grensrechter Van Bruggen. Daarvoor viel HZVV aan en kreeg het een kans via Marlon Luchtenberg, maar hij schoot naast. Beide ploegen lieten weinig verheffends zien. Door de blessure lag het duel 25 minuten stil en werd eredivisie grensrechter Mark Strijker uit Hoogeveen bereid gevonden in te vallen. HZVV leek het meest last te hebben van het onverwachte oponthoud en grossierde tot de rust in foute passes. In die periode nam NSC onverwacht de leiding via Eyup Terlemez en zag de defensie van HZVV er niet goed uit. HZVV viel wel aan en was ook een paar keer dreigend via Arjan Akkerman, maar bij rust keek HZVV tegen een 0-1 achterstand aan.

Na rust begon NSC goed met een schot van Barry de Winter, dat Hidde Streutker goed pakte. Daarna zette HZVV in een hoog tempo aan en moest NSC ver terug. Er kwam ook een kans voor Marlon Luchtenberg, maar zijn inzet kon NSC nog keren. Even later kwam HZVV verdiend op gelijke hoogte. Na een corner kopte Alex Zomer in en Barry de Winter kopte de bal langs zijn eigen doelman in de touwen. Laatste man Alex Zomer bleef voorin en was dichtbij de 2-1 met een kopbal, maar die ging net naast. Even later werd een inzet van Erwin Breukelman door Rinke Rozema van de doellijn gekopt. HZVV drong aan en NSC kwam nauwelijks meer over de middenlijn. Twintig minuten voor tijd bracht HZVV-trainer Gert van Duinen Sander Dzemidzic en Milan Ronkes in de ploeg om de beslissing te forceren. Het werd een gouden wissel, want Milan Ronkes legde vanaf twintig meter aan en de bal rolde recht op doelman Damian Ranzijn af en hij leek de bal gemakkelijk op te rapen. Ranzijn ging echter gruwelijk in de fout en liet het leer door de handen en de benen glippen en eindigde net achter de doellijn. HZVV bejubelde de meevaller uitbundig, maar de laatste tien minuten was het toch weer even billen knijpen, omdat Yannick Manusiwa zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. NSC drong wel aan en HZVV verdedigde soms onnodig paniekerig, maar het kwam geen moment echt in de problemen. De eindpass ontbrak steeds bij de gasten, zodat na afloop het feest kon losbarsten bij HZVV.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer

Bekijk hieronder de samenvatting van 'Onze Club' van RTV Drenthe