Heren 1 HZVV gaat hard onderuit bij Huizen

HZVV gaat hard onderuit bij Huizen

Huizen – HZVV heeft tegen laagvlieger Huizen een royale 4-0 nederlaag geleden. HZVV speelde echter twee verschillende helften. Voor rust had HZVV de wedstrijd onder controle en kreeg het drie goede kansen, maar die benutte de ploeg niet. Vlak na rust ging het gruwelijk mis en de gasten kwamen niet scherp uit de kleedkamer, want na vier minuten stond het al 2-0 en Huizen rook bloed en domineerde de partij ineens. HZVV had nog wel terug kunnen komen, maar toen een strafschop gemist werd, was het duel beslist.

HZVV startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen Genemuiden. Het gedegradeerde Huizen had nog geen wedstrijd gewonnen, terwijl HZVV nog geen uitwedstrijd had gewonnen. De gasten lieten Huizen het spel maken en dat bleek een moeilijke opgave voor de thuisclub, want de ploeg kreeg voor rust geen enkele kans. HZVV was veel gevaarlijker in de tegenaanval en vooral Marlon Luchtenberg zorgde door zijn snelheid voor gevaar. Na een gezapig eerste kwartier werd Marlon Luchtenberg de diepte ingestuurd, maar voor doelman Kevin Rijnvis schoot hij naast. HZVV had meer gebruik kunnen maken van de snelheid van Luchtenberg, want zijn directe tegenstander Desmond Mensen kon hem niet bijhouden. De ploeg was echter te slordig in de passing, want er was genoeg ruimte op de helft van de thuisclub. Rond het half uur had HZVV op voorsprong moeten komen. Jos Fidom stuurde Marlon Luchtenberg weg op links en vrij voor Rijnvis schoot de linker middenvelder voorlangs. Even later kon Jos Fidom van de rand van het strafschopgebied uithalen, maar zijn schot belandde op de lat. HZVV verzuimde in deze fase op voorsprong te komen. Huizen had de grootste moeite Luchtenberg af te stoppen en dat leverde Murat Onal en Jordy Buitenhuis een gele kaart op.

De rust ging in met een brilstand en daar mocht Huizen het meest blij mee zijn, want het had aanvallend nog weinig laten zien. Maar hoe snel kan een wedstrijd kantelen? De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Kevin Smit profiteerde van slecht uitverdedigen bij HZVV. De gasten kregen de bal niet weg uit het strafschopgebied en Smit verzilverde de eerste kans voor Huizen. Nog geen twee minuten later lag nummer twee al achter doelman Hidde Streutker. Door een misverstand kreeg spits Murat Onal de bal op een presenteerblaadje en passeerde Streutker. HZVV was van slag en Huizen speelde beter dan in de eerste helft en na een uur mocht HZVV blij zijn dat Hidde van der Veldt een dot van een kans miste. In de slotfase kwam HZVV weer beter in de wedstrijd en via Reza Hosseini was het dichtbij de 2-1, maar doelman Rijnvis redde knap. Daarna kopte Rijnvis een kopbal van Alex Zomer. Een kwartier voor tijd was er weer hoop voor HZVV toen het een strafschop mocht nemen. Jan Hup strandde echter op Rijnvis. Daarna was de wedstrijd gespeeld en moest HZVV nog twee onnodige treffers incasseren.

Huizen-HZVV 4-0 (0-0)
47. Kevin Smit 1-0, 49. Murat Onal 2-0, 84. Murat Onal 3-0, 88. Lucas van Esterik 4-0.
Scheidsrechter: Jobse.
Geel: Akkerman, Zomer (HZVV). Onal, Buitenhuis (Huizen).
Toeschouwers: 300.
HZVV: Streutker; Breukelman (70. Manusiwa), Bangura, Zomer, Hup; Akkerman, Luchtenberg, Fidom (46. Hosseini), Ten Brinke (74. Strijker); Joao, Popovic.