Heren 1 HZVV pakt punt bij Genemuiden

HZVV pakt punt bij Genemuiden

Genemuiden – HZVV heeft voor de derde achtereenvolgende keer een gelijkspel behaald. De ploeg van Gert van Duinen hield topploeg Genemuiden op 0-0 en bleef daardoor drie duels ongeslagen, maar qua puntenaantal schiet het niet echt op, want de ploeg blijft elfde. Het werd een matige wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen, maar HZVV was iets dreigender en kreeg misschien wel de beste kansen. Gezien de gehele wedstrijd was de puntendeling wel terecht, maar bij beiden was er teleurstelling.

HZVV had in 23 duels tussen Genemuiden en de Hoogeveners nog nooit gewonnen en gezien dat feit is een gelijkspel in een uitwedstrijd geen slecht resultaat, maar HZVV liet weer enkele goede kansen onbenut. Dat gold trouwens ook voor de thuisclub, die niet haar beste wedstrijd speelde. Dat mag ook de verdienste van HZVV genoemd worden, want verdedigend stonden de gasten goed. Qua voetbal was Genemuiden iets vaardiger, maar HZVV zette daar een gezonde portie wilskracht tegenover en dat leverde resultaat op. In het eerste kwartier was HZVV beter en via Kelly Joao, Yoran Popovic en Alex Zomer hadden de gasten al op voorsprong kunnen komen. Uit het niets scoorde Jacco Riemens, maar arbiter Germers keurde de goal af en daar kwam HZVV goed weg. Even later scoorde Jacco Riemens bijna wel, maar zijn lobje ging maar net naast. Genemuiden was onnauwkeurig in de passing en kon geen gaatje in de hechte defensie van HZVV vinden. HZVV was iets dreigender, maar Marlon Luchtenberg en Kelly Joao deden iets te weinig met de beschikbare ruimte. De pass van Luchtenberg op de vrijstaande Joao was net iets te hard en de kopbal van Zomer pakte doelman Beukeveld. HZVV liet Genemuiden het spel maken en gokte op een uitval. De thuisclub miste de creativiteit om echt gevaarlijk te worden.

Na rust begon de thuisclub aanvallend, maar aan de andere kant scoorde HZVV. Na een voorzet van Jan Hup tikte Yoran Popovic binnen, maar de vlag ging gedecideerd omhoog, maar er was wel veel onbegrip. HZVV bleef vrij eenvoudig overeind en was via uitvallen gevaarlijker. Kelly Joao had meer kunnen halen uit een counter, maar hij schoot in handen van Beukeveld. Genemuiden strandde steeds rond het strafschopgebied en het gemor onderling en op de tribune nam toe. Een kwartier voor tijd vond Genemuiden toch een gat in de HZVV-defensie, maar Hidde Streutker redde zijn ploeg met een fabelachtige redding op de inzet van Jacco Riemens. Aan de andere kant werd een inzet van Jos Fidom geblokt en nam de spanning toe. In de slotfase werd de druk op HZVV iets groter en waren er kansen voor Danny Menting, maar HZVV bleef overeind. Via een goed uitgevoerde counter had HZVV vlak voor tijd nog met de zege aan de haal kunnen gaan. Invaller Frank Strijker lanceerde Marlon Luchtenberg en vrij voor Raymond Beukeveld schoot hij jammerlijk over. In blessuretijd kopte Alex Zomer in handen van Beukeveld.

Man van de wedstrijd: Jan Hup