Heren 1 HZVV verzuimt kansen te benutten tegen DFS

HZVV verzuimt kansen te benutten tegen DFS

Hoogeveen – Vorige week was HZVV nog superblij met een punt bij Apeldoorn, maar zaterdag na het thuisduel tegen DFS was er enige teleurstelling over het behaalde punt. De zwaar favoriete gasten vielen zwaar tegen en HZVV kreeg de meeste kansen, maar verzuimde de derde thuiszege te boeken. Zelfs toen DFS het laatste half uur met een man minder verder moest kon HZVV geen profijt trekken uit de man meer situatie. Het bleef bij 0-0 en daar was DFS het meest blij mee.

Opnieuw overheerste na afloop het gevoel bij HZVV dat de ploeg de kans op de winst had laten liggen. Vooraf zou HZVV misschien getekend hebben voor een gelijkspel, maar gezien de verhoudingen in het veld had HZVV het meest recht op de drie punten. Door het punt zakte HZVV zelfs op de ranglijst naar de elfde plaats. HZVV-trainer Gert van Duinen was dan ook teleurgesteld over het resultaat. ‘We hadden een overwinning verdiend. We waren over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg. We hebben goede kansen gehad en het is zonde dat we ons niet beloond hebben. DFS is een goed georganiseerde ploeg, maar toch kregen we voor rust drie goede kansen. Het probleem was dat we niet koelbloedig genoeg waren in de afwerking en ondanks een punt ben ik toch teleurgesteld.’ HZVV startte in dezelfde opstelling als vorige week en dat betekende dat Jan Hup weer als rechtsback speelde en Erwin Breukelman al twee wedstrijden op de bank begon. De thuisclub begon goed aan het duel en in tegenstelling tot vrijwel alle wedstrijden tot nu was het eerste kwartier voor HZVV. Arjan Akkerman stichtte twee keer via kopballen gevaar, maar Yoran Popovic en Jos Fidom konden geen succesvol vervolg geven aan zijn actie. Bij de inzet van Jos Fidom was doellijntechnologie wenselijk, want de vraag was of de sterke doelman Veeneman de bal van achter de doellijn had weggeplukt. Fidom zou na afloop toegeven dat de bal de lijn niet was gepasseerd. Vlak daarna kreeg DFS haar eerste en enige echte goede kans van de wedstrijd, maar HZVV had geluk dat Marc Harlaux het doel te hoog zocht. Even later had Milan Ronkes de 1-0 op zijn schoen, maar helemaal vrij voor Veeneman kon hij het HZVV-publiek niet laten juichen. Met een te krachteloze inzet van Jos Fidom kende de doelman ook geen moeite. Daarna ebde het offensiefje van HZVV weg en nam het aantal kansen af. De geroutineerde gasten probeerden wel aan te vallen, maar konden geen gevaar stichten in de HZVV-defensie en Hidde Streutker had dan ook een relatief rustige middag. HZVV bleef wel meer dreigend, maar koos te vaak voor de lange bal en daar hadden de lange verdedigers van DFS geen kind aan.

Na rust kwam de niet helemaal fitte Marlon Luchtenberg het veld in voor Milan Ronkes. Na vijf minuten na rust gaf hij zijn visitekaartje al af en liep langs enkele verdedigers, maar zijn voorzet was net te hard voor Kelly Joao. HZVV bleef ook na rust de betere ploeg, maar er ging aan beide zijden veel mis in de passing. Ook de voorzetten vanaf de flanken misten te vaak precisie. Van echt goed voetbal was dan ook geen sprake, maar de spanning maakte veel goed. Toen na een uur Lucien Dors na een overtreding op Jan Hup van het veld werd gestuurd leken de kansen voor HZVV op een zege te stijgen. Tegen alle verwachtingen in werd het daarna zelfs lastiger voor HZVV. DFS viel zelfs gedurfd aan, maar ook de gasten hadden het vizier niet op scherp staan. Twintig minuten voor tijd maakte de lang geblesseerde Frank Strijker weer zijn rentree en hij had zijn invalbeurt meer glans kunnen geven als hij het steekpassje van Jos Fidom succesvol had afgerond, maar Veeneman stond weer in de weg. HZVV viel wel aan, maar kon moeilijk een gat vinden in de defensie van het massaal verdedigende DFS. De beste kans kreeg Jos Fidom op de bevrijdende treffer, maar na een corner kopte de middenvelder net naast. Daarvoor had Frank Strijker de bal tegen de lat gewerkt, maar volgens scheidsrechter Van der Pol deed hij dat met de hand en zo pakte hij tijdens zijn rentree ook nog een gele kaart.

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic

HZVV-DFS 0-0
Scheidsrechter: P. van der Pol.
Geel: Strijker (HZVV), Van Walsem (DFS),
Rood: 60. Dors (DFS).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Streutker; Manusiwa, Bangura, Zomer, Hup; Akkerman, Fidom, ten Brinke, Popovic; Joao (69. Strijker), Ronkes (46. Luchtenberg).