Heren 1 HZVV ontsnapt wonderbaarlijk bij csv Apeldoorn

HZVV ontsnapt wonderbaarlijk bij csv Apeldoorn

Apeldoorn – HZVV heeft in het uitduel met csv Apeldoorn laten zien dat er nog wonderen bestaan. HZVV leek na 90 minuten op een 2-0 nederlaag af te stevenen, maar toen gebeurde er iets dat niemand meer had verwacht. Binnen anderhalve minuut scoorde HZVV twee keer en sleepte totaal onverwacht en ook niet echt verdiend een zeer kostbaar punt uit het vuur. Bij Apeldoorn kwam de tik hard aan, want de thuisclub had verzuimd al op een ruime voorsprong te staan, maar kreeg de rekening daarvoor in blessuretijd keihard gepresenteerd.

Zo zorgde HZVV in een matig duel voor een wonderbaarlijke ontsnapping en veranderde in het regenachtige Apeldoorn in anderhalve minuut de situatie voor beide ploegen drastisch. Door het punt bleef HZVV op de tiende plaats en hield het Apeldoorn achter zich. Een bijzonder belangrijk punt dat aan het eind van de rit misschien wel eens heel goed van pas kan komen. Gezien het aantal kansen had HZVV nauwelijks recht op een punt. De thuisclub kreeg legio kansen om een ruime voorsprong te nemen, maar HZVV-doelman Hidde Streutker en een gebrek aan koelbloedigheid hielden HZVV in leven. De verdediging had niet haar beste dag, want de thuisploeg sneed regelmatig door de Hoogeveense defensie. In tegenstelling tot veel wedstrijden liep HZVV niet in het eerste kwartier een tegentreffer op, maar beide ploegen kregen geen kansen. Daarna leefde HZVV even op en werd dreigend via Noah ten Brinke en Jos Fidom en daar bleef het voorlopig even bij. Na een half was Apeldoorn iets gevaarlijker geweest, maar er leek weinig aan de hand voor HZVV. Door knullig uitverdedigen hielp HZVV Apeldoorn aan de onnodige voorsprong. Paul Bangura werd in de problemen gebracht en Jamarro Diks pakte het cadeautje dankbaar uit. Na die treffer raakte HZVV van slag en Apeldoorn rook bloed en kreeg kansen genoeg om al voor rust op een beslissende voorsprong te komen. Kansen voor Sander Krijns, Jammaro Diks en Joost Krijns (lat) waren niet aan de Apeldoorners besteed en HZVV kwam goed weg.

Vlak na rust begon HZVV goed en Milan Ronkes had zijn ploeg naast Apeldoorn kunnen tikken, maar vrij voor doelman Jansen mikte hij naast. Daarna zette Apeldoorn weer aan en was kansrijk via Steven van Es, Jammaro Diks en handenbinder Sander Krijns, maar de thuisclub verzuimde afstand te nemen, zodat HZVV in de wedstrijd bleef. Nadat Jan Hup op de paal mikte kwam Apeldoorn op 2-0 en opnieuw gebeurde dat op een knullige manier. Een inzet van Steven van Es kon Streutker nog keren, maar niemand ruimde op, waarna Hüseyin Güveli kon binnen tikken. De wedstrijd leek beslist en HZVV viel aan en gaf achterin veel ruimte weg. Diks en Güveli kregen prachtkansen op 3-0, maar de schotloosheid hielp HZVV. Toen iedereen zich al verzoend had met een 2-0 zege voor Apeldoorn gebeurde het wonder van Apeldoorn in blessuretijd alsnog. Arjan Akkerman schoot een vrije bal in de touwen en even later snelde invaller Marlon Luchtenberg langs drie man. Hij legde terug op rechtsachter Jan Hup, die Jansen passeerde, waarna de vreugde losbarstte bij HZVV en bij Apeldoorn was de verbijstering en het ongeloof groot.

Csv Apeldoorn-HZVV 2-2 (1-0)
33. Jamarro Diks 1-0, 68. Huseyin Guveli 2-0, 90+1 Arjan Akkerman 2-1, 90+2 Jan Hup 2-2.
Scheidsrechter: Oosting.
Geel: Diks, Diderik, van Beek (csv Apeldoorn), Hup, Akkerman, Hosseini (HZVV).
Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Manusiwa, Bangura, Zomer, Hup; Akkerman, Fidom, ten Brinke (80. Breukelman), Popovic; Ronkes (62. Luchtenberg), Joao (80. Hosseini)
Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

Bekijk hieronder de samenvatting van csv Apeldoorn TV:

(Foto: Colin Ronkes)