Heren 1  HZVV vergeet Staphorst pijn te doen

HZVV vergeet Staphorst pijn te doen

Hoogeveen – Opnieuw heerste bij HZVV na de 1-3 nederlaag tegen Staphorst het gevoel dat er voor de thuisclub meer in gezeten had. Voor rust waren de gasten de beter ploeg en leidden bij rust verdiend met 0-2. Toen vlak na rust de 0-3 viel leek de wedstrijd beslist. HZVV knokte zich echter knap terug en kreeg voldoende kansen om nog een puntje uit het vuur te slepen, maar doelman René Oosterhof was vaak een sta in de weg.

De ziekenboeg van HZVV begint zich weer te vullen, want na de langdurige blessures van Frank Strijker en Sander Dzemidzic, kwamen daar deze week blessures voor Lorenzo Valente en Marlon Luchtenberg bij. Daardoor was er een basisplaats voor de 17-jarige Noah ten Brinke. De 17-jarige Milan Ronkes viel na rust in en gaf zijn invalbeurt glans door een wonderschone treffer. Volgens Staphorst-trainer Jan Vlap wordt het matige eerste kwartier van HZVV in alle wedstrijden tot nu toe ‘wel een dingetje’. Opnieuw kostte het matige begin de thuisclub een tegentreffer en deze keer viel die al na zes minuten volledig uit het niets. De eerste vijf minuten waren zelfs voor HZVV met dreiging voor het doel van Staphorst. Daarna schoot Martijn Brakke van links de bal zo maar in de verste hoek en Hidde Streutker werd verrast. Deze klap kwam HZVV voor rust niet meer te boven, want de gasten combineerden vlot en kregen ook kansen op meer. Mike Reuvers en rechtsback Frank van der Burg stichtten regelmatig voor gevaar aan de rechterkant. De kans voor Rob Mijnheer kwam ook van die kant, maar zijn kopbal ging net naast. Vlak voor rust breidde Staphorst de voorsprong uit tot 0-2 en opnieuw was het Martijn Brakke, die raak schoot. Na een voorzet van Mike Reuvers ging de bal net over Erwin Breukelman heen en Brakke wist wel raad met dit buitenkansje.

Na rust begon HZVV vol goede moed, maar die zonk al snel weer in de schoenen, want een vrije bal van Dennis Rosink werd door de muur aangeraakt en Hidde Streutker werd opnieuw verrast. Het leek een vervelende middag voor HZVV te gaan worden, maar de thuisploeg rechtte de rug en schroefde het tempo op. Staphorst kwam in de problemen en HZVV ging op jacht naar treffers. Een kopbal van Arjan Akkerman redde doelman Oosterhof, een shot van Jos Fidom werd geblokt en een fraaie omhaal van invaller Milan Ronkes vloog net over. Tien minuten na rust kwam de beloning voor de gretige Milan Ronkes. Van zo’n 25 meter knalde hij de bal schitterend in de kruising en dat gaf weer hoop voor de thuisploeg. HZVV zette aan en Yoran Popovic kopte over. Alex Zomer kopte na een corner over en een kopbal van Jos Fidom miste de juiste richting. Nadat Noah ten Brinke vlak voor het doel de bal net niet meekreeg had Alex Zomer pech dat zijn ziedende schot van zo’n 25 meter de paal raakte. Kelly Joao had de spanning weer helemaal terug moeten brengen, maar vrij voor Oosterhof was de doelman weer de winnaar. Dezelfde Oosterhof keerde een inzet van Milan Ronkes en een kopbal van dezelfde Ronkes ging naast.

In blessuretijd kreeg Milan Ronkes een dot van een kans, want hij kon vrij op Oosterhof afgaan, maar hij werd achterhaald door Reinier Crediet. HZVV-trainer Gert van Duinen baalde van de eerste helft. ‘Ja, er was te weinig beleving en te weinig strijd. De eerste goal was een gelukkige, maar er zat te veel twijfel in ons spel. Na rust hebben we ons uitstekend hersteld en hadden we een gelijkspel verdiend. We hebben enkele hele grote kansen gehad en toen bleek dat we voor niemand onder hoeven te doen.’

Man van de wedstrijd: Alex Zomer

HZVV-Staphorst 1-3 (0-2)
6. Martijn Brakke 0-1, 37. Martijn Brakke 0-2, 46. Dennis Rosink 0-3, 56. Milan Ronkes 1-3.
Scheidsrechter: B.J. Fikkert.
Geel: Bangura (HZVV), Rosink, Kroes (Staphorst).
Toeschouwers: 400.
HZVV: Streutker; Breukelman (67. Neumann), Manusiwa, Bangura, Zomer; Akkerman, Hup (46. Ronkes), Fidom, ten Brinke (78. Hosseini); Joao, Popovic.