Heren 1 HZVV verdient punt bij effectief Ajax

HZVV verdient punt bij effectief Ajax

Amsterdam – HZVV hield een onbevredigend gevoel over van het met 3-2 verloren duel bij Ajax. De gasten legden de basis voor de nederlaag in het zwakke eerste kwartier, waarin een veel beter Ajax de Hoogeveners op een 2-0 achterstand zetten. Daarna kantelde de wedstrijd en vocht HZVV zich in de wedstrijd en kwam terug tot 2-1. Door een onnodige treffer vlak voor rust hikte HZVV de tweede helft tegen een 3-1 achterstand aan. In de slotfase was het nog dichtbij een punt en dat had de verhoudingen beter weer gegeven.

HZVV toonde schijnbaar in het eerste kwartier te veel ontzag voor de amateurs van Ajax, terwijl dat onnodig was. Voor de ploeg was het op zich een prachtige ervaring op sportpark de Toekomst te mogen spelen. De gasten leken in de beginfase te veel onder de indruk van de ambiance, hoewel er meer supporters uit Hoogeveen dan uit Amsterdam langs de kant stonden. HZVV had zich heel wat voorgenomen en wilde graag stunten bij Ajax, maar na twee minuten kreeg die wens al een flinke deuk. Door zwak verdedigen kon Kenneth Misa-Danso zo maar op Hidde Streutker afgaan en schoof de bal in de touwen. Het fysiek sterke Ajax begon sterk en de backs kwamen veelal goed door op de flanken en HZVV had daar geen afdoende antwoord op. HZVV kwam aan alle kanten te kort en mocht de handen dicht knijpen dat het Biyar el Zaccaraya na acht minuten net naast schoot. Na een kwartier werd HZVV voor het eerst gevaarlijk en Kelly Joao had de gelijkmaker op de schoen, maar hij mikte voorlangs. Even later maakte Erwin Breukelman volgens de warrig leidende arbiter Voncken hands en de strafschop leverde voor Amrani el Bilal geen probleem op. Na de 2-0 leek het voor HZVV een uiterst vervelende middag te worden, maar na het eerste kwartier vocht HZVV zich knap terug in het duel en dat resulteerde in de verdiende aansluitingstreffer door Yoran Popovic. Na een voorzet van Erwin Breukelman verlengde Jan Hup naar Yoran Popovic die onder doelman Stephan Veenboer door raak knalde. HZVV kreeg moed en Ajax werd steeds slordiger in de passing. HZVV kreeg kansen op de gelijkmaker via Kelly Joao en Alex Zomer, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Aan de andere kant miste Kenneth Misa-Danso een dot van een kans en 2-1 leek de ruststand te gaan worden. Volledig onnodig mocht Ajax toch met een 3-1 voorsprong gaan rusten.

Na een vrije trap van Lars Middelwijk kon El Zaccarya ongehinderd voor koppen en Amrani el Bilal kon ongehinderd inkoppen en dat kon HZVV zich aanrekenen. De tweede helft was meer spannend dan fraai. Beide ploegen kozen voornamelijk voor lange ballen en die leverden regelmatig balverlies op. Na zes minuten had Yoran Popovic de kans de spanning verder terug te brengen, maar vrij voor Veenboer waren twee pogingen niet voldoende. De wedstrijd werd er niet beter op en arbiter Voncken trad niet voldoende op tegen het veelvuldige tijdrekken van de thuisclub. Een geblesseerde Ajacied ging met nummer 4 het veld af en kwam met nummer 21 het veld weer in en arbiter Voncken liet het allemaal maar gebeuren. Tien minuten voor tijd kwam er bij HZVV weer hoop, na de fraaie treffer van Jos Fidom. HZVV drong aan in de slotfase en Arjan Akkerman had op slag van tijd het verdiende punt voor HZVV binnen te koppen, maar hij mikte over. Voncken had wel tien minuten blessuretijd bij kunnen tellen, maar het tijdrekken van Ajax loonde, want hij hield het slechts bij vier minuten.

Ajax-HZVV 3-2 (3-1)
2. Kenneth Misa-Danso 1-0, 18. Amrani el Bilal 2-0 (strafschop), 26. Yoran Popovic 2-1, 45+1. Amrani el Bilal 3-1, 81. Jos Fidom 3-2.
Scheidsrechter: Voncken.
Geel: Breukelman, Zomer, Hosseini (HZVV), Soenarto (Ajax).
Toeschouwers: 100.
HZVV: Streutker; Breukelman (46. Neumann), Manusiwa, Bangura, Zomer; Akkerman, Hup, Valente (46. Luchtenberg), Fidom; Kelly, Popovic (82. Hosseini).
Man van de wedstrijd: Yoran Popovic