Heren 1 HZVV geeft goede start geen vervolg bij SDC Putten

HZVV geeft goede start geen vervolg bij SDC Putten

Putten – HZVV is er niet in geslaagd de goede start tegen Eemdijk tegen SDCP een vervolg te geven. HZVV was geen schim van de ploeg, die met fris aanvallend voetbal Eemdijk op de knieën kreeg. SDCP won verdiend met 3-0 na een 1-0 ruststand en staat HZVV weer met beide benen op de grond. SDCP kreeg iets meer kansen, maar ook HZVV liet enkele goede kansen liggen, waardoor het SDCP niet in de problemen bracht. ‘We waren vandaag niet goed genoeg’, was de conclusie van HZVV-trainer Gert van Duinen.

De wedstrijd begon spectaculair, want na drie minuten had het al 1-1 kunnen staan. Vanaf de aftrap moest Hidde Streutker tot twee keer toe een kopbal van Joost Heerschop keren. Aan de andere kant kapte Reza Hosseini Sander Duits uit, maar doelman Manuel Hoogewoning blokte zijn inzet. HZVV begon zwak en had geluk dat Thomas Amende de bal tegen de lat schoot. In de tegenaanval had Jos Fidom net zo goed kunnen scoren, maar hij mikte over. HZVV gaf te veel ruimte aan SDCP en de geslepen ploeg combineerde vlot. Na een kwartier kende HZVV een goede fase met kansjes voor Jos Fidom, maar de eindpass ontbrak steeds. In die fase kreeg HZVV de beste kans via Reza Hosseini, maar oog in oog met Hoogewoning strandde hij op de doelman. Daarna liet HZVV de thuisclub te gemakkelijk combineren op het middenveld, waar SDCP de overhand had. Na een knappe aanval moest Streutker handelend optreden na een schuiver van Joost Heerschop. De HZVV-verdediging stond niet altijd goed en had moeite de bewegende spitsen in bedwang te houden. Na een half uur was de openingsgoal van SDCP uit een vrije trap van Martijn Duits dan ook verdiend. Het had niet veel gescheeld of het was even later al 2-0 geweest. Na een aanval over rechts had Joost Heerschop vrij voor Streutker het leer voor het intikken, maar hij aaide de bal. HZVV deed nog iets terug via een schot van Arjan Akkerman dat net over ging en een kopbal van Alex Zomer dat Hoogewoning kon pakken.

Na rust speelde HZVV met drie verdedigers en een doorschuivende linksback Paul Bangura. Dat ging heel gauw mis, want al na drie minuten kon Kees Pluim ongehinderd de 2-0 inkoppen. SDCP trok zich terug en liet HZVV het spel maken. HZVV was wel meer in balbezit en Jos Fidom verzuimde voor de beloning te zorgen, want zijn stiftje over Hoogewoning ging net voorlangs. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing en dat was een fortuinlijke voor SDCP. Jefta van den Broek schoot in en Yannick Manusiwa veranderde de bal van richting, waardoor Streutker kansloos was. HZVV probeerde het nog wel, maar was steeds net een stapje te laat om voor echte dreiging te kunnen zorgen. ‘We zijn geen moment echt in de wedstrijd geweest. We kregen geen grip op SDCP. We mochten bij rust blij zijn dat het maar 1-0 was. Na rust ging het beter en kregen we meer grip op SDCP, maar leverden we te gemakkelijk de bal in. We stonden na rust iets anders dan gewoonlijk en misschien was dat onwennigheid bij sommigen.’

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

SDCP-HZVV 3-0 (1-0)
28. Martijn Duits 1-0, 48. Kees Pluim 2-0, 75. Jefta van den Broek 3-0.
Scheidsrechter: Te Gast.
Toeschouwers: 250.Geel: vd Brink (SDCP)
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Bangura, Zomer; Hup, Akkerman, Luchtenberg, Hosseini (46. Joao), Valente (46. Ronkes), Fidom (72. N. ten Brinke).

Foto: Roelof Olde