Heren 1 HZVV kent droomstart in Hoofdklasse

HZVV kent droomstart in Hoofdklasse

Hoogeveen – HZVV heeft als debutant een droomstart in de Hoofdklasse gemaakt door Eemdijk met 1-0 te verslaan door een late treffer. De onderhoudende wedstrijd ging lang gelijk op, maar kende een spectaculaire slotfase, waarbij HZVV net iets meer kansen kreeg en de beslissing forceerde. Daarvoor kwam HZVV twee keer erg goed weg toen Eemdijk de lat en de paal raakte. De tevredenheid was groot bij HZVV dat een goede indruk maakte tegen een stabiele hoofdklasser.

Veel mensen waren benieuwd waar HZVV nu precies zou staan na een goede oefencampagne. Eemdijk was een goede graadmeter en de winst gaf HZVV veel vertrouwen voor de toekomst. HZVV-trainer Gert van Duinen debuteerde als hoofdtrainer dus ook met een zege. ‘Het is heerlijk met een zege te beginnen. Ik was benieuwd hoe het zou gaan tegen een hoofdklasser en ik vind dat we goed gespeeld hebben. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, maar ik vind dat wij meer geïnvesteerd hebben om te winnen door druk te zetten. Daardoor hebben we de 1-0 afgedwongen, maar zij hebben ook kansen gehad. Ik had in de slotfase wel het geloof dat we een doelpunt zouden maken. Ons spel kon wel beter, want we waren soms te onrustig. Er ging veel goed, maar ook veel fout. Ik ben blij met de zege en dit is een droomstart voor ons.’

HZVV kon nog niet compleet aantreden, want Marlon Luchtenberg en Yoran Popovic waren geblesseerd naast de langdurige blessures van Frank Strijker en Sander Dzemidzic. Jos Fidom was net terug van vakantie. Eemdijk uit Bunschoten heeft net als HZVV acht nieuwe spelers begroet en start dit seizoen ook met een nieuwe trainer in de persoon van Patrick Loenen. De gasten begonnen veel beter aan de wedstrijd dan HZVV dat onrustig oogde en de bal moeilijk in de ploeg kon houden. Eemdijk combineerde beter en vond elkaar gemakkelijker. HZVV kwam er nauwelijks uit, maar gaf geen kansen weg. Na een kwartier herstelde HZVV zich en kwam steeds beter in de wedstrijd. De eerste kans was voor Reza Hosseini, maar hij schoot over. Even later was Jan Hup kansrijk, maar zijn inzet werd geblokt. De thuisclub gaf Eemdijk minder ruimte en tijd om te combineren, dat de bal moeilijk in de ploeg kon houden. HZVV kreeg geen grote kansen, maar kansjes via Reza Hosseini en Lorenzo Valente, maar het bleef 0-0. Vlak voor rust werd Eemdijk na lange tijd weer even dreigend via Deen van Embricqs, maar de goed spelende doelman Hidde Streutker bracht redding. De rust ging in met een logische brilstand.

Vlak na rust was het even schrikken voor HZVV, want Mauro Franken verscheen zo ineens helemaal vrij voor Streutker, maar miste en daar kwam HZVV goed weg. Eemdijk was het eerste kwartier van het tweede bedrijf iets meer in balbezit, maar de defensie van HZVV met als rots in de branding Alex Zomer, stond uitstekend. Na een uur bracht Gert van Duinen Marlon Luchtenberg en Jos Fidom in de ploeg voor Reza Hosseini en Milan Ronkes. Nog geen twee minuten later betaalden de wissels zich al bijna uit. Na een voorzet van Marlon Luchtenberg schoot Jos Fidom in, maar doelman Gerben Ruizendaal stond op de goede plaats. De wissels gaven HZVV een impuls en de ploeg begon beter te voetballen en Eemdijk kwam er nauwelijks meer uit en produceerde voornamelijk lange ballen waar de defensie van HZVV wel raad mee wist. Het laatste kwartier was voor de toeschouwers om te smullen. Invaller Sjohn van Gulik mikte op de lat en even later schoot hij op de paal en daar kwam HZVV opnieuw met de schrik vrij. Aan de andere kant liep Marlon Luchtenberg iedereen er uit, maar oog in oog met Ruizendaal mikte hij over. De vraag was of een van beide ploegen nog tot scoren zou komen en dat was drie minuten voor tijd het geval. Na een voorzet van Paul Bangura mocht Arjan Akkerman tot twee keer inschieten en de tweede keer was raak. De middenvelder, die al eerder belangrijke treffers maakte, schoot de bal in de rechter hoek en Ruizendaal was kansloos. Na die treffer was het nog niet gedaan, want even later werd een van de weinige foutjes in de verdediging van HZVV haar bijna fataal. Maikel de Harder stond helemaal vrij voor Streutker en kon de hoek uitzoeken. Hidde Streutker verrichtte een fabelachtige redding en redde daarmee zijn ploeg. In de tegenaanval lobde Marlon Luchtenberg over het doel.

HZVV-Eemdijk 1-0 (0-0)
87. Arjan Akkerman.
Scheidsrechter: J. Sanders.
Geel: Mulder (Eemdijk).
Toeschouwers: 300.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Bangura, Zomer; Akkerman, Hup, Hosseini (60. Luchtenberg), Valente; Ronkes (60. Fidom), Joao.
Man van de wedstrijd: Alex Zomer

Bekijk de samenvatting op HZVV TV: