Heren 1 Gretig HZVV boekt ruime zege op Germanicus

Gretig HZVV boekt ruime zege op Germanicus

Hoogeveen – HZVV heeft zich door een overtuigende 6-0 overwinning op Germanicus geplaatst voor de finale van het toernooi om de Offerein bokaal. Het verschil tussen de hoofdklasser HZVV en de zondag tweedeklasser Germanicus was groot. De thuisclub domineerde de partij vanaf het begin en liet de Coevordenaren, die geen enkele kans kregen, kansloos. Een smetje waren de zware blessures voor Germanicus-doelman Mendes en HZVV-er Milan ten Brinke.

HZVV is nog een week verwijderd van de seizoensopening op zaterdag 2 september thuis tegen Eemdijk en kent een goede oefencampagne. De ploeg oogde tegen Germanicus bijzonder gretig en maakte een sterke indruk. De Coevordenaren werden geen moment tijd gegund en werden bij balbezit opgejaagd en raakten het leer snel weer kwijt. HZVV kende een uitstekende start, want al na twee minuten nam de ploeg de leiding. Laatste man Alex Zomer kopte de bal via een verdediger in de rechter hoek en doelman Mendes was kansloos. HZVV hield er een hoog tempo op na en Germanicus kon zich alleen beperken tot tegenhouden en kwam nauwelijks over de middenlijn. Marlon Luchtenberg was dichtbij de 2-0 na een fraai passje van Milan ten Brinke, maar Mendes redde. De Germanicus-doelman raakte geblesseerd en moest vervangen worden door Vincent Beugelink. Hij moest direct aan de bak bij schoten van Arjan Akkerman en Marlon Luchtenberg en die pareerde hij uitstekend. De doelman was even later kansloos toen Luchtenberg Alex Zomer in stelling bracht en zijn tweede treffer liet noteren. HZVV bleef na die treffer het tempo hoog houden en kreeg kansen op meer treffers via Kelly Joao, Marlon Luchtenberg en Lorenzo Valente, maar Germanicus haalde de rust met een 2-0 achterstand.

HZVV-trainer Gert van Duinen was niet aanwezig, want hij mocht zijn trainersdiploma TC 1 in ontvangst nemen en zijn assistent Harold Brunsting nam waar. Hij bracht Noah ten Brinke, Reza Hosseini en Erwin Breukelman in de ploeg voor Kelly Joao, Yoran Popovic en Yannick Manusiwa. Het spelbeeld veranderde in het tweede bedrijf niet. HZVV deelde de lakens uit en Germanicus probeerde de nederlaag zo draaglijk mogelijk te houden, maar kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Een kwartier lang hielden de gasten goed stand, maar daarna maakte HZVV het verschil. Paul Bangura snelde op links langs een paar verdedigers en stelde Reza Hosseini in staat Beugelink te passeren met een schuiver in de hoek. Niet lang daarna wilde Marlon Luchtenberg de doelman met een stiftje verschalken, maar de bal rolde net naast. Even later ontstond een curieus moment. Reza Hosseini verscheen vrij voor doelman Beugelink en knalde het leer ziedend hard in de touwen, waarna de bal het veld weer in stuiterde. Voor arbiter Annen ging het te snel en grensrechter Wim Veldhuis gaf aan dat het een doelpunt was, zodat HZVV met 4-0 leidde. Reza Hosseini had de smaak goed te pakken, want even later kon hij alleen op Beugelink afgaan en passeerde hem met een bekeken schuiver in de rechter hoek en dat betekende een zuivere hattrick. Ook in het laatste kwartier bleef HZVV gretig en gaf Germanicus geen centimeter ruimte. Tien minuten voor tijd bracht Marlon Luchtenberg de stand op 6-0. De grensrechter vlagde wel, maar arbiter Annen liet doorgaan, waardoor dezelfde stand als in de wedstrijd tegen Ruinerwold op het scorebord verscheen. Enkele minuten voor tijd raakte Milan ten Brinke na een ongelukkige val geblesseerd aan de knie en na gezamenlijk overleg floot Annen vroegtijdig af. Zo krijgt de finale van vorig jaar tussen HZVV en Hoogeveen een herhaling.

HZVV-Germanicus 6-0 (2-0)
2. Alex Zomer 1-0, 27. Alex Zomer 2-0, 61. Reza Hosseini 3-0, 67. Reza Hosseini 4-0, 71. Reza Hosseini 5-0, 79. Marlon Luchtenberg 6-0.
Scheidsrechter: Annen.
Geel: Hoogeveen (Germanicus).
Toeschouwers: 300.
HZVV: Dorland; M. ten Brinke, Manusiwa (46. Breukelman), Zomer, Bangura; Hup, Akkerman, Valente, Luchtenberg, Joao (46. N. ten Brinke), Popovic (46. Hosseini).
Germanicus: Mendes (20. Beugelink); Boer, Hindriks, D. van Dijk (73. Abdisima), Smit; Beeksma, Greve, R. van Dijk, Verhoef (75. N. Hoogeveen), Hoogeveen, vd Veen (75. Veldhuis).

(Foto: Gerjo Stegeman)