Heren 1 HZVV wordt vijfde op toernooi Excelsior ‘31

HZVV wordt vijfde op toernooi Excelsior ‘31

Rijssen – HZVV is als vijfde geëindigd op het toernooi van Excelsior ’31 in Rijssen. De ploeg van trainer Gert van Duinen werd derde in de poule en won in de strijd om de vijfde plaats van Rohda Raalte. Achteraf was er enige teleurstelling dat de derde poulewedstrijd tegen Excelsior verloren ging via shoot outs, want HZVV had mogelijkheden op de winst. HZVV blijft wel ongeslagen in de oefenperiode en speelde in Rijssen vier keer gelijk en won een keer.

Dinsdag was het toernooi van Excelsior ’31 begonnen met twee gelijke spelen tegen Rohda Raalte en Jong De Graafschap. Zaterdag vervolgde het toernooi met de laatste poulewedstrijd tussen Excelsior ’31 en HZVV. Beiden hadden drie punten, maar de thuisclub had een beter doelsaldo, dus HZVV moest winnen om tweede in de poule te worden en zodoende kans op de hoofdprijs te behouden. HZVV begon de wedstrijd goed, maar de eerste keer dat de thuisploeg gevaarlijk werd was het ook meteen raak. Köse kreeg te veel ruimte en kon ongehinderd van de rand van het strafschopgebied Luuk Dorland passeren. In het eerste kwartier kwam HZVV er niet aan te pas, maar echte kansen kreeg Excelsior ook niet. Daarna kroop HZVV steeds meer uit haar schulp en begon beter te voetballen en dat leverde kansen op via Kelly Joao en Reza Hosseini. De thuisclub had het moeilijk en kwam erg goed weg toen Reza Hosseini en Lorenzo Valente vrij voor de doelman de bal niet over de lijn kregen. De bal werd van de doellijn getrapt. De wedstrijd duurde slechts dertig minuten en zeven minuten voor tijd kwam HZVV op gelijke hoogte. Na een fout in de defensie bij Excelsior reageerde Yoran Popovic attent en scoorde beheerst. HZVV kreeg moed en was in deze fase de betere ploeg en was dichtbij een plaats bij de eerste vier. De benodigde tweede treffer kwam er echter niet. Yoran Popovic miste een levensgrote kans door vrij voor de doelman de bal over het doel te lobben. Daarvoor kwam hij net te laat na een voorzet van Kelly Joao. Na het 1-1 gelijke spel had HZVV via de shoot outs nog de kans in de winnaarspoule te komen, maar die verloor HZVV met 2-1. Reza Hosseini en Yoran Popovic misten en alleen Kelly Joao scoorde.

In de kruisfinales trof HZVV als derde van poule A nummer vier van poule B en dat was eersteklasser SVZW uit Wierden. Met een sterk gewijzigd elftal kende HZVV een droomstart, want al in de eerste minuut kwam HZVV op 1-0 door een treffer van Tim Mulder. Daarna was SVZW meer aan de bal zonder opgelegde kansen te krijgen. Beide ploegen leden veel balverlies, maar de eersteklasser was iets dreigender. Het geroutineerde en fysiek sterke SVZW, dat alle wedstrijden had verloren, joeg op de gelijkmaker, maar was te onnauwkeurig in de passing. De arbiter floot af toen Milan Ronkes vrij op de keeper kon aflopen, maar HZVV had zich geplaatst voor de strijd om de vijfde plaats en opnieuw was eersteklasser Rohda Raalte de tegenstander.

Beide ploegen oogden vermoeid en hadden niet de kracht echt voor de winst te gaan. Het werd een draak van een wedstrijd zonder kansen. Vlak voor tijd scoorde HZVV wel via Reza Hosseini, maar volgens de arbiter was de bal over de achterlijn geweest. De shoot outs won HZVV met 2-1 en doelman Luuk Dorland eiste de hoofdrol voor zich op, want hij stopte drie shoot outs van Rohda. Voor HZVV scoorden Milan Ronkes en Arjan Akkerman. Het toernooi werd gewonnen door hoofdklasser Silvolde dat in de finale met 1-0 van Jong Vitesse won. Jong De Graafschap werd derde door een 1-0 zege op Excelsior ’31.