Heren 1 HZVV vloert Ruinerwold met ruime cijfers

HZVV vloert Ruinerwold met ruime cijfers

Hoogeveen – Hoofdklasser HZVV heeft volgens verwachting in de eerste ronde van de strijd om de Offerein bokaal een ruime 6-0 zege behaald op tweedeklasser Ruinerwold. Het was eenrichtingsverkeer op het doel van doelman Ewout Knol en bij rust leidde HZVV al met 5-0. Na rust kreeg HZVV kansen genoeg voor een ruimere score, maar de thuisclub scoorde slechts nog een keer en liet legio kansen onbenut. Na een uur kreeg Ruinerwold haar eerste en enige kans van de wedstrijd, maar een eretreffer werd de ploeg niet gegund.

HZVV-trainer Gert van Duinen laat zijn negentien beschikbare selectiespelers tijdens de oefencampagne allemaal in actie komen en hij zal de basiself, waarmee hij op 2 september tegen Eemdijk begint, waarschijnlijk al in het hoofd hebben. Frank Strijker en Sander Dzemidzic zijn nog geblesseerd. HZVV kende tegen Ruinerwold een droomstart, want al na twee minuten lag de eerste van de zes achter doelman Ewout Knol. Lorenzo Valente brak door en legde terug op Yoran Popovic, die raak knalde en daarmee zijn tweede treffer voor HZVV maakte. Het bleef daarna een wedstrijd op de helft van Ruinerwold, dat nauwelijks over de middenlijn kwam. HZVV was vaak slordig in de passing en in de eerste 25 minuten bleef Ruinerwold redelijk eenvoudig overeind. Alleen Alex Zomer en Yoran Popovic werden gevaarlijk, maar misten en een ver schot van Paul Bangura landde op de lat. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf drukte HZVV de suprematie in cijfers uit. Na krap een half uur zette aanwinst Lorenzo Valente goed voor en Yoran Popovic gleed de 2-0 binnen. De fysiek sterke Popovic komt steeds beter in vorm en ook de defensie van Ruinerwold had er een zware kluif aan. Toen Arjan Akkerman een vrije bal achter doelman Knol schoot was de wedstrijd definitief beslist. HZVV was bijzonder effectief, want drie echte kansen werden ook direct benut. Na zijn treffer miste Arjan Akkerman de eerste opgelegde kans voor HZVV door na een corner van Marlon Luchtenberg over te koppen. HZVV zette aan en voor Ruinerwold was er geen houden meer aan. Na een fraaie aanval bracht Lorenzo Valente de stand op 4-0. Op slag van rust maakte Lorenzo Valente zijn tweede van de wedstrijd, waardoor de rust inging met een 5-0 voorsprong voor HZVV.

Na rust vervingen Nick Neumann, Yannick Manusiwa, Tim Mulder, Milan Ronkes, Reza Hosseini en Jan Hup, Lorenzo Valente, Noah ten Brinke, Yoran Popovic, Kelly Joao, Milan ten Brinke en Paul Bangura. Na de thee ging HZVV vrolijk verder en kwam al na vijf minuten op 6-0 door een treffer van Milan Ronkes na knap voorbereidend werk van Marlon Luchtenberg. HZVV leek op weg naar een monsterscore, maar de doelpuntenmachine stokte. De wedstrijd speelde zich op de helft van Ruinerwold af en de thuisclub kreeg kansen voldoende op meer treffers. Na een uur werd Ruinerwold voor het eerst gevaarlijk via een kopbal van Ewout Kleene, die naast ging. Verder was het HZVV dat de dienst uitmaakte, maar verzuimde te scoren. Zo gingen kansen voor Nick Neumann, Reza Hosseini, Marlon Luchtenberg, Tim Mulder verloren en bleef Ruinerwold een monsterscore bespaard.
HZVV speelt woensdag in de volgende ronde tegen Germanicus en daarmee krijgt de finale van vorig jaar al een vroege herhaling. Ruinerwold speelt woensdag om 18.30 uur tegen WKE-16.

HZVV-Ruinerwold 6-0 (5-0)
2. Yoran Popovic 1-0, 28. Yoran Popovic 2-0, 32. Arjan Akkerman 3-0, 40. Lorenzo Valenta 4-0, 45. Lorenzo Valente 5-0, 50. Milan Ronkes 6-0.
Scheidsrechter: Van de Hoek.
HZVV: Streutker; M. ten Brinke (46. Neumann), Breukelman, Zomer, Bangura (46. Hup); Akkerman (79. N. ten Brinke), N. ten Brinke (46. Mulder), Valente (46. Hosseini), Joao (46. Ronkes, 85. Popovic)), Luchtenberg (79. Valente), Popovic (46. Manusiwa)
Ruinerwold: Knol: de Bruin, Loof, de Wit (73. Gol), S. Hogenhorst, de Boer, de Jong, T. Hogenhorst, Brinkman, Heins, Kleene.

(Foto: Jochem van de weg)