Heren 1 HZVV speelt twee keer gelijk

HZVV speelt twee keer gelijk

Rijssen – HZVV heeft tijdens de eerste wedstrijdronde van het toernooi van Excelsior ’31 uit Rijssen twee keer gelijk gespeeld. Tegen zondag eersteklasser Rohda Raalte werd het 0-0 en HZVV hield Jong De Graafschap knap op 1-1. HZVV staat nu derde in de poule en zal zaterdag van Excelsior ’31 moeten winnen of na shoot outs moeten winnen om nog kans op de hoofdprijs te maken.

HZVV was ingedeeld in poule A bij Excelsior ’31, Rohda Raalte en derdedivisionist Jong De Graafschap. In poule B speelden Jong Vitesse, DOS ’37, SVZW en Silvolde tegen elkaar. HZVV begon het toernooi met de wedstrijd tegen Rohda Raalte, maar op het moment van aanvang brak een onweer los, waardoor de wedstrijden een half uur werden uitgesteld. HZVV begon tegen Rohda met Luuk Dorland, Reza Hosseini, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Nick Neumann, Jos Fidom, Jan Hup, Marlon Luchtenberg, Noah ten Brinke, Milan Ronkes en Kelly Joao. De wedstrijden duurden drie kwartier. De wedstrijd tegen Rohda werd ontsierd door harde overtredingen en een inconsequente leiding, waardoor het geen fijne partij voor het publiek werd. Al vlug werd Marlon Luchtenberg getorpedeerd en dat had minstens geel moeten zijn, maar de arbiter liet de kaarten in zijn zak. Marlon Luchtenberg kreeg heel wat te verduren en hij haalde niet zijn niveau. HZVV was wel de betere ploeg en kreeg de beste kansen. Na een kwartier kreeg Kelly Joao een niet te missen kans, maar hij raakte van dichtbij het hoofd van de doelman van Rohda. HZVV kreeg kansen via Marlon Luchtenberg en Noah ten Brinke, maar Rohda bleef overeind. Aan de andere kant werd Rohda ook een paar keer gevaarlijk, maar Dorland stond steeds op de goede plaats. In de laatste minuut ontstond een opstootje na hard inkomen van een speler van Rohda en dat leverde Rohda en HZVV (Luchtenberg) rood op. Bij een gelijkspel volgen er shoot outs vanaf de rand van het strafschopgebied. HZVV won met 3-2 door treffers van Jos Fidom, Milan Ronkes en Reza Hosseini. Doelman Luuk Dorland stopte knap twee shoot outs van Rohda, waardoor HZVV twee punten kreeg en Rohda één.

Hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV:

Door het uitstel vanwege onweer begon de tweede wedstrijd tegen Jong De Graafschap pas om 20.45 uur. HZVV begon deze wedstrijd met Hidde Streutker, Paul Bangura, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Milan ten Brinke, Jos Fidom, Jan Hup, Tim Mulder, Lorenzo Valente, Yoran Popovic en Reza Hosseini. De Graafschap hield vanaf het beginsignaal er een moordend tempo op na en HZVV beperkte zich tot tegenhouden. HZVV werd door een korte dekking gedwongen snel af te geven en dat leverde te vaak balverlies op. De Graafschap was  beter en kreeg na een kwartier de kans op voorsprong te komen via een strafschop na hands van Jan Hup. Hidde Streutker ranselde de strafschop uitstekend uit de hoek. HZVV vocht voor elke meter en deze wedstrijd was een uitstekende test. Het eerste gevaar van HZVV kwam na 22 minuten na een schot van Tim Mulder dat naast rolde. Rond het half uur zette De Graafschap weer even aan en kwam verdiend aan de leiding. In de slotfase raakte HZVV beter in de wedstrijd en scoorde vijf minuten voor tijd na een fraaie aanval over links de gelijkmaker. Paul Bangura brak door en legde breed op Yoran Popovic die de voorzet knap verlengde tot in het doel van De Graafschap. Even later had Popovic zelfs de kans op 2-1 nadat de keeper uit zijn doel kwam en de spits vanaf dertig meter koos voor een pass in plaats van een boogbal over de doelman in het lege doel. Valente stond echter buitenspel, zodat de winst er niet kwam. De shoot outs verloor HZVV met 3-2. Jos Fidom en Reza Hosseini scoorden, terwijl Lorenzo Valente miste. De Graafschap scoorde drie keer.

Hieronder de samenvatting van de westrijd van Excelsio'31 TV:

Zaterdag wordt het toernooi vervolgd met om 13.00 uur de wedstrijd HZVV-Excelsior ’31. Bij winst heeft HZVV nog kans op de eerste prijs en bij verlies gaat de ploeg verder voor de vijfde tot en met achtste plaats.