Heren 1 HZVV wint opnieuw toernooi in Staphorst

HZVV wint opnieuw toernooi in Staphorst

Staphorst – HZVV heeft voor de tweede achtereenvolgende keer het toernooi van hoofdklasser Staphorst gewonnen. In het sterk bezette Toptoernooi eindigde de ploeg van trainer Gert van Duinen als eerste voor Staphorst, dat tweede werd. HZVV versloeg op de finaledag de beloften van HHC met maar liefst 6-1 en Staphorst won met 5-2 van Achilles, waardoor beide clubs zeven punten verzamelden, maar HZVV op doelsaldo de eerste prijs pakte.

HZVV begon met een 1-1 gelijkspel tegen Staphorst en won woensdag met 3-1 van de kersverse zondag hoofdklasser Achilles 1894. Zaterdag speelde HZVV haar laatste wedstrijd van het toernooi tegen de beloften van HHC, die al twee keer verloren hadden. HZVV miste de geblesseerde spelers Frank Strijker en Sander Dzemedzic, maar verder was iedereen aanwezig. HZVV begon met Luuk Dorland in doel en de verdediging werd gevormd door Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Reza Hosseini en Milan ten Brinke. Op het middenveld speelden Arjan Akkerman, Lorenzo Valente, Jos Fidom en Noah ten Brinke. De twee spitsen waren Yoran Popovic en Kelly Joao.

HZVV begon de partij met een fikse tegenvaller, want na vier minuten bracht Justin Lambers HHC al op een 0-1 voorsprong. Daarna trok HHC zich terug op eigen helft en daar stoorden de beloften de opbouw van HZVV al snel en daar kende HZVV de nodige moeite mee. De Hoogeveners kwamen niet tot echte kansen en na 23 minuten moest laatste man Alex Zomer er aan te pas komen om zijn ploeg over het dode punt heen te helpen. Na een corner van Kelly Joao kopte Zomer de bal knap achter doelman Raymond Nijland. Toch had HHC op 1-2 kunnen komen, want Tiemen van Hezel verscheen helemaal vrij voor doelman Dorland, maar hij mikte naast. Aan de andere kant liet Lorenzo Valente zien hoe het wel kan en hij tikte vrij voor Nijland het leer wel in de touwen. Gert van Duinen kon moeilijk tevreden zijn over het spel van zijn ploeg, want er ging te veel mis in de combinaties en ook verdedigend stond het niet altijd even solide.

Na rust verschenen Marlon Luchtenberg, Jan Hup, Milan Ronkes, Nick Neumann, Erwin Breukelman en Paul Bangura in de ploeg voor Alex Zomer, Arjan Akkerman, Yoran Popovic, Reza Hosseini, Milan ten Brinke en Lorenzo Valente in het veld. HZVV begon het tweede bedrijf ook moeizaam, want het had weinig gescheeld of Walter Dias Nzasi had HHC naast HZVV gebracht, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. HZVV deed snel wat terug via Marlon Luchtenberg, die twee keer langs de HHC-verdediging snelde, maar de bal niet langs Nijland kreeg. Er ontstonden kansen over en weer en HZVV kwam goed weg bij goede mogelijkheden voor Justin Lambers en Dylan Tijs, maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant strandde Kelly Joao na een fraaie aanval op doelman Nijland. Na een uur zorgde de snelle vleugelspeler wel voor de bevrijdende 1-3 en die kan helemaal op zijn conto geschreven worden. Joao ontfutselde een verdediger de bal en passeerde vervolgens Nijland. Na nog een goede kans voor Nzasi, die Dorland ongedaan maakte, was het gedaan met HHC en HZVV kreeg kansen via Marlon Luchtenberg en Milan Ronkes, die er niet in gingen. Kort daarna legde Kelly Joao breed op Milan Ronkes, die knap de 1-4 scoorde. HHC was geslagen en even later maakte Erwin Breukelman er al 1-5 van na een voorzet van Jos Fidom. Kelly Joao kreeg een niet te missen kans op 1-6, maar helemaal vrij voor Nijland schoot hij jammerlijk naast. De 1-6 kwam er toch, want Marlon Luchtenberg soleerde langs een paar verdedigers en tikte de bal in de verre hoek.

De strafschoppenseries die na elke wedstrijd volgden waren voor HZVV dit toernooi geen succes, want die verloor de ploeg steeds. HHC won met 5-3. Daarna was het wachten voor HZVV op de prestatie van Staphorst tegen Achilles 1894. Staphorst kwam niet verder dan een 5-2 zege en dat was voor HZVV voldoende voor de eerste prijs. HZVV had een doelsaldo van 10-3 en Staphorst 9-4. Dat betekent dat HZVV de eerste prijs van het nieuwe seizoen te pakken heeft.

HZVV-HHC beloften 6-1 (2-1)
4. Justin Lambers 0-1, 23. Alex Zomer 1-1, 37. Lorenzo Valente 2-1, 61. Kelly Joao 3-1, 68. Milan Ronkes 4-1, 72. Erwin Breukelman 5-1, 85. Marlon Luchtenberg 6-1.
Scheidsrechter: Fledderus
Toeschouwers: 150
HZVV: Dorland; Manusiwa, Zomer (46. Breukelman), Hosseini (46. Bangura), M. ten Brinke (46. Neumann); Akkerman (46. Hup), N. ten Brinke, Valente (46. Luchtenberg), Fidom; Popovic (46. Ronkes), Joao.