Heren 1 HZVV laat winst tegen Staphorst liggen

HZVV laat winst tegen Staphorst liggen

Staphorst – HZVV is het toernooi van hoofdklasser Staphorst begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen de organiserende vereniging. Voor rust speelde Staphorst in de sterkste opstelling en toonde iets meer kwaliteit dan HZVV dat goed tegenstand bood. Na de thee wisselde Staphorst tien spelers en na een moeizame start werd HZVV beter en kreeg het legio kansen om de winst te pakken, maar de ploeg was slordig in de afronding. De strafschoppenserie verloor HZVV met 5-4.

HZVV trad nog niet compleet aan tegen Staphorst dat afgelopen seizoen net promotie naar de derde divisie miste en in de nacompetitie strandde. De ploeg van trainer Gert van Duinen miste nog vijf spelers. Frank Strijker is net geopereerd aan de knie en nieuweling Sander Dzemidzic is herstellende van een enkelbreuk. Yoran Popovic, Yannick Manusiwa en Nick Neumann zijn op vakantie. Staphorst begon de eerste wedstrijd van het Toptoernooi in de samenstelling die in grote lijnen de basis zal zijn voor de competitie. De thuisclub was meer in balbezit en HZVV kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit, vooral op links via Marlon Luchtenberg. De eerste kans was voor Staphorst via Martijn Brakke, maar zijn schot ging naast. De eerste kans voor HZVV kwam even later. Lorenzo Valente bediende Reza Hosseini op maat, maar doelman Rene Oosterhof pareerde zijn inzet. Dat zou de enige kans voor HZVV voor rust blijven, terwijl Staphorst in de slotfase van het eerste bedrijf enkele keren gevaarlijk werd via Martijn Brakke en William de Boer, maar Luuk Dorland hield zijn doel schoon.

Na rust begon het grote wisselen. Bij Staphorst bleef alleen Ewald Koster staan en verschenen er tien andere spelers in het veld. Bij HZVV waren de nieuwelingen Erwin Breukelman, Kelly Joao en Milan Ronkes, die in de plaats kwamen van Alex Zomer, Milan ten Brinke en Jos Fidom. In het eerste kwartier na rust had HZVV het moeilijk met het vernieuwde Staphorst. De thuisclub hield HZVV zwaar onder druk en de gasten konden moeilijk onder de druk vandaan komen. Staphorst kreeg kansen, maar HZVV bleef soms met moeite overeind. Na een uur herstelde HZVV zich en Lorenzo Valente had na een counter de 0-1 op de schoen, maar doelman Rutger Mulder stond in de weg. Dat was het sein voor een offensiefje, waarbij Marlon Luchtenberg, Lorenzo Valente, Paul Bangura grote kansen kregen, maar HZVV verzuimde op voorsprong te komen. Een overbekende voetbalwet ging vervolgens weer in werking, want HZVV benutte de kansen niet en de tegenstander scoort dan vaak wel en dat deed Staphorst ook, al had het daar de hulp van doelman Luuk Dorland bij nodig. Justin Schra draaide een corner in een keer in de touwen en Dorland miste de voorzet. Een kwartier voor tijd bracht Gert van Duinen Alex Zomer, Milan ten Brinke en Jos Fidom weer binnen de lijnen voor Reza Hosseini, Noah ten Brinke en Arjan Akkerman. De rust in de verdediging bij HZVV kwam weer terug en niet snel daarna viel de dik verdiende gelijkmaker. Na een voorzet van rechts kopte nieuwkomer Lorenzo Valente de bal knap over doelman Mulder in het doel. HZVV rook bloed en zette in de slotfase aan en de 1-2 leek een kwestie van tijd. Die kwam er echter niet, want kansen voor Jan Hup, Lorenzo Valente, Kelly Joao, Jos Fidom en Marlon Luchtenberg werden niet benut, zodat de wedstrijd op 1-1 bleef steken. Na elke wedstrijd worden er strafschoppen genomen en HZVV verloor met 5-4. Erwin Breukelman en Milan Ronkes misten en Jos Fidom, Lorenzo Valente, Jan Hup en Marlon Luchtenberg schoten raak. Bij Staphorst miste alleen Joost de Weerd.

Woensdag om 20.00 uur speelt HZVV haar tweede wedstrijd van het Toptoernooi in Staphorst tegen hoofdklasser Achilles 1894. Zaterdag speelt HZVV om 14.00 uur haar laatste wedstrijd van dit toernooi tegen Jong HHC.

Staphorst-HZVV 1-1 (0-0)
70. Justin Schra 1-0, 78. Lorenzo Valente 1-1.
Scheidsrechter. M. Huisman.
Geel: Hup (HZVV).
Toeschouwers: 250.
HZVV: Dorland; Bangura, Zomer (46. Breukelman), M. ten Brinke (46. Ronkes), Hup; Hosseini (75. Fidom), Akkerman (75. M. ten Brinke), N. ten Brinke (75. Zomer), Luchtenberg, Valente, Fidom (46. Joao).