Heren 1 HZVV stelt ruime zege op GAVC na rust veilig

HZVV stelt ruime zege op GAVC na rust veilig

Hoogeveen – HZVV heeft de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op de wedstrijd van dinsdag tegen PEC Zwolle gewonnen. Tegen de kersverse zondag eersteklasser GAVC uit Grou behaalde de ploeg van trainer Gert van Duinen een royale 5-0 overwinning na een 1-0 ruststand. In de eerste helft moest HZVV nog erg wennen aan elkaar en waren er veel misverstanden. Na rust gaf GAVC meer ruimte weg en daar profiteerde HZVV goed van door nog vier keer te scoren.

HZVV begon slap aan de wedstrijd en GAVC was na vijf minuten dichtbij een treffer, maar het liep voor HZVV maar net goed af. Kelly Joao stichtte voor rust door zijn snelheid het nodige gevaar en daardoor ontstonden er kansen voor Arjan Akkerman en Marlon Luchtenberg, maar GAVC bleef overeind. De gasten begonnen vroeg te storen en daar had HZVV wat moeite mee. Toch kwam de thuisclub in deze mindere fase op voorsprong. Yoran Popovic zette vanaf links voor en de doelman verkeek zich, waarna Kelly Joao de bal in het lege doel kon tikken. Door de treffer herstelde HZVV zich en nam het initiatief weer en dat leverde nog kansen voor Alex Zomer, Tim Mulder (paal) en Yoran Popovic op, maar het bleef slechts 1-0 bij rust. In de rust werd er weer royaal gewisseld en Van Duinen bracht vijf nieuwelingen in.

Ook de start van HZVV in de tweede helft was stroef. De ploeg leed veel balverlies en GAVC kon even aan de gelijkmaker denken. Na een counter kreeg Yoran Popovic een uitgelezen kans op 2-0, maar vrij voor de keeper schoot hij rakelings naast. Dat was wel het sein voor een goede fase van HZVV dat fraaie aanvallen liet zien en kansen genoeg kreeg. Na een fraaie solo van Jos Fidom schoot Milan Ronkes van dichtbij de bal tegen de lat. Even later scoorde hij wel doordat hij een voorzet van rechts knap inkopte. Dat was eigenlijk de genadeklap voor GAVC, maar de gasten verrasten bijna met een schot op de paal. Tien minuten na de tweede treffer vergrootte de thuisclub de voorsprong en ook dat was een goed lopende aanval. Na een voorzet van rechts tikte Reza Hosseini de bal bij de tweede paal binnen. Weer tien minuten later was Marlon Luchtenberg niet te houden door GAVC en snelde regelmatig richting GAVC-doelman. Eerst kon de doelman de inzet nog pareren, maar even later was hij kansloos na een weergaloze een-twee tussen Milan Ronkes en Marlon Luchtenberg. De middenvelder rondde de aanval met een geniaal stiftje doeltreffend af: 4-0. GAVC was verslagen en HZVV kreeg in de slotfase nog kansen op meer treffers. Marlon Luchtenberg had zijn tweede doelpunt op de schoen, maar hij mikte naast. Zijn tweede treffer kwam er wel even later na een solo. Zo viel de zege in de tweede helft toch nog ruim uit, maar trainer Gert van Duinen zal nog wel verbeterpunten hebben geconstateerd. HZVV moet nu klaar zijn voor de wedstrijd van dinsdag 4 juli tegen PEC Zwolle.

HZVV-GAVC 5-0 (1-0)
22. Kelly Joao 1-0, 58. Milan Ronkes 2-0, 67. Reza Hosseini 3-0, 78. Marlon Luchtenberg 4-0, 85. Marlon Luchtenberg 5-0.
Scheidsrechter: R. Boer.
Geel: Jos Fidom (HZVV).
Toeschouwers: 70.
HZVV eerste helft: Dorland; Zomer, Manusiwa, M. ten Brinke, Breukelman; Akkerman, Luchtenberg, Mulder, Fidom; Popovic, Joao.
HZVV tweede helft: Dorland; Hup, Neumann, Breukelman (67. M. ten Brinke), N. ten Brinke; Akkerman, Fidom, Valente; Popovic (67. Luchtenberg), Hosseini, Ronkes.