Heren 1 HZVV verliest van Genemuiden

HZVV verliest van Genemuiden

Genemuiden – HZVV heeft ter voorbereiding op het nieuwe seizoen de eerste wedstrijd met 3-0 verloren van hoofdklasser Genemuiden. HZVV miste vier spelers, maar moest duidelijk nog wennen aan de nieuwe samenstelling. In een weinig spectaculair duel met weinig kansen voor beide ploegen was de thuisclub de iets betere ploeg en won na een 1-0 ruststand met 3-0. Er werd door beide ploegen volop gewisseld en veel conclusies kunnen er na het openingsduel van dit seizoen nog niet worden getrokken.

HZVV miste Frank Strijker en Sander Dzemidzic wegens blessures, Lorenzo Valente wegens vakantie en Marlon Luchtenberg vanwege school. De ploeg van de nieuwe trainer Gert van Duinen startte met de nieuwelingen Jos Fidom, Alex Zomer, Noah ten Brinke en Paul Bangura. Genemuiden speelde de eerste helft met spelers, waarvan er tijdens de competitie vermoedelijk veel als basisspeler zullen fungeren. Voor Gert van Duinen was deze wedstrijd de eerste kennismaking met zijn spelers tijdens een wedstrijd. Dinsdag 27 juni speelt HZVV thuis tegen GAVC en op dinsdag 4 juli ontvangt de kersverse hoofdklasser PEC Zwolle. Daarna heeft de groep drie weken vakantie, waarna de voorbereiding op het seizoen weer wordt opgepakt.

De wedstrijd tegen Genemuiden was er een zonder veel kansen voor beide ploegen. De eerste kans schonk Arjan Akkerman al na vijf minuten aan Frank Kuurman, maar doelman Hidde Streutker bracht redding. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Genemuiden was iets meer aan de bal, maar de verdediging van HZVV stond goed en gaf niets weg. Zelf kwamen de gasten nauwelijks tot goede combinaties en werd er te snel balverlies geleden. HZVV kreeg in de eerste helft geen kans op een treffer. Vlak voor rust viel eigenlijk uit het niets de 1-0 voor Genemuiden door Jacco Riemens na voorbereidend werk van Arjen Hagenauw. De thuisclub zette even aan en was dichtbij de 2-0, maar Hidde Streutker pareerde de inzet van Anne van der Kolk, zodat de rust inging met een 1-0 voorsprong voor Genemuiden.

In de rust begon het grote wisselen. HZVV bracht vijf nieuwe spelers en Genemuiden zeven. Bij HZVV kwamen Tim Mulder, Yoran Popovic, Milan ten Brinke, Milan Ronkes en Erwin Breukelman in het veld voor Nick Neumann, Noah ten Brinke, Jos Fidom, Yannick Manusiwa en Reza Hosseini. Na rust was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd met opnieuw weinig kansen voor beide teams. In een fase dat HZVV wat beter in de wedstrijd kwam, maakte doelman Luuk Dorland een ongelukkige invalbeurt. Nadat hij net was ingevallen voor Streutker schoot hij naast het doel de bal in de voeten van Roelof de Jong, die vanaf de middenlijn het leer ineens in het lege doel retourneerde. Daarna kreeg HZVV haar eerste en enige kans van de wedstrijd via Milan Ronkes, die de bal niet langs doelman Robert Riezebos kreeg. In dezelfde minuut zag Sijmon Eenkhoorn Dorland te ver voor zijn doel staan en lobde het leer in de touwen. Daarna wisselde Gert van Duinen weer vier spelers. In de slotfase was HZVV wel meer aan de bal, maar kon niet meer gevaarlijk worden.

Genemuiden-HZVV 3-0 (1-0)
38. Jacco Riemens 1-0, 66. Roelof de Jong 2-0, 68. Sijmon Eenkhoorn 3-0. Scheidsrechter: S. Alberts. Toeschouwers: 150.
HZVV eerste helft: Streutker; Neumann, Manusiwa, Zomer, Bangura; Hup, Akkerman, Hosseini, N. ten Brinke; Fidom, Joao.
HZVV tweede helft: Streutker (64. Dorland); Breukelman, Hup (69. Neumann), Zomer (69. Manusiwa), Bangura (78. Hup); M. ten Brinke, Akkerman (69. Fidom), Mulder, Joao (69. Hosseini) Popovic, Ronkes.