Heren 1 HZVV is weer terug in de hoofdklasse

HZVV is weer terug in de hoofdklasse

Emmen – HZVV is na een jaar eerste klasse weer teruggekeerd naar de hoofdklasse. Het zat er al een tijd aan te komen, maar na de wedstrijd tegen het gedegradeerde Drenthina kon definitief de kampioensvlag gehesen worden. HZVV kreeg daarbij hulp van Buitenpost dat concurrent d ‘Olde Veste met 3-0 versloeg. De kampioen kwam zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel in een zeer matig duel, waarin het de tweede helft met een man meer speelde.

Na afloop vierden de spelers van HZVV feest op het veld van Drenthina en kregen een shirt aan met de tekst: Hallo, hier zijn we weer! Dit kampioenschap is de derde in de eerste klasse in de afgelopen acht seizoenen en de vierde keer dat HZVV promoveerde naar de hoofdklasse. Steeds daalde HZVV na een jaar weer af en vanaf nu wil de ploeg proberen een stabiele hoofdklasser te worden. Karlo Meppelink neemt na vier jaar HZVV afscheid met een kampioenschap. Dit was zijn tweede titel met HZVV als trainer en hij noemde deze in zijn toespraak voor de groep direct na de wedstrijd de mooiste. ‘Ik had vooraf niet verwacht dat we kampioen zouden worden. Als groep hebben jullie het perfect gedaan en we hebben verdiend de titel gepakt.’

Maurice Mulderij stopt na dertien seizoenen HZVV 1 en is blij met een titel afscheid te kunnen nemen. ‘Ik ben er trots op dat ik nog een jaar doorgegaan ben, zodat ik dit kampioenschap nog mee kan maken. Ik ben er erg blij mee en ik verlaat HZVV met een zeer goed gevoel. We zijn de terechte kampioen al hadden we soms ook geluk dat d ‘Olde Veste punten verspeelde.’

Yannick Manusiwa brak dit seizoen definitief door en is in de defensie van grote waarde geweest. ‘Voor dit seizoen twijfelde ik of ik wel bij HZVV zou blijven en ik naar ZZVV zou gaan. Gelukkig ben ik bij HZVV gebleven, want ik heb een topseizoen gehad. Ik ben dit seizoen basisspeler geworden en ik hoop dat we in de hoofdklasse kunnen blijven.’

Marlon Luchtenberg noemde het afgelopen seizoen ‘een aardig seizoen’. Hij was blij met de titel, maar over zijn rendement was hij niet helemaal tevreden. ‘Ik heb te weinig rendement uit mijn mogelijkheden gehaald. Ik heb acht keer gescoord, maar dat hadden er minstens twaalf moeten zijn. Ik heb wel veel assists gegeven, maar daar hoor je niemand over.’

Het kampioenschap behaalde HZVV na een matige wedstrijd tegen Drenthina dat vorige week degradeerde naar de tweede klasse. Op een zeer moeilijk te bespelen veld probeerde HZVV te veel te combineren, maar dat lukte nauwelijks. De thuisclub koos vaak voor de lange bal en stichtte daarmee zelfs het meeste gevaar. Het had niet veel gescheeld of HZVV had na vijf minuten al op achterstand gestaan na een enorme kans van de 38-jarige Bas Boersma, die afscheid nam na dertien jaar Drenthina 1. Streutker redde goed en even later had HZVV op voorsprong moeten komen. Reza Hosseini ging alleen op Yannick Berends af en legde iets te hard af op Frank Strijker, die de bal niet in het doel kreeg. Na een half uur was Daymen Doldersum dichtbij een treffer, maar Berends stond in de weg. Vlak voor rust stuurde arbiter Meilink Max Alders van het veld af na een overtreding op Marlon Luchtenberg en dat was een zware beslissing. Na rust was HZVV wel meer in balbezit, maar goed lopende aanvallen waren schaars. De beste kans was zelfs voor Roland Koops, maar Yannick Manusiwa dook op tijd voor het schot. De wedstrijd kabbelde voort en leefde ineens op toen HZVV op 0-1 kwam. Een lange bal van Yannick Manusiwa belandde op het hoofd van Arjan Akkerman, waarna Frank Strijker zijn 23ste treffer liet noteren. Het was de derde keer dat Strijker in een kampioenswedstrijd scoorde. HZVV kende weinig plezier van de voorsprong, want nog geen drie minuten later schoot Bas Boersma de gelijkmaker al binnen. HZVV ging voor de winnende treffer en kreeg wel kansen via Daymen Doldersum en Arjan Akkerman, maar het bleef bij 1-1. Het nieuws van de nederlaag van d ‘Olde Veste was al bekend, waarna het feest kon losbarsten.

Man van de wedstrijd: Yannick Manusiwa

Drenthina-HZVV 1-1 (0-0)
67. Frank Strijker 0-1, 70. Bas Boersma 1-1.
Scheidsrechter: Meilink. Geel: Luchtenberg (HZVV), Holties, T. Alders (Drenthina).
Toeschouwers: 350.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Mulderij; Beeksma, Akkerman, Luchtenberg, Hosseini (73. Broek); Doldersum, Strijker.

Uitzending van Onze Club gemist? Kijk hieronder, vanaf minuut 6 zie je de wedstrijd en interviews van en na Drenthina - HZVV.